Witam ! Chyba sam zostałem na tym forum ale coś trzeba rozkręcić w końcu ! : ) Troszkę kompromisu, hardkorowe chłopaki będą się mogli trochę wykazać ale także początkujący będą spokojnie w stanie walczyć o najwyższe cele !
Zasady są proste, w tych wyzwaniach będziie potrzebny drążek, na którym będziecie mogli wykonać swobodny podpór, także nie narzekać mi tu że ino w futrynie mocie, ruszać dupska na place zabaw i puszukać odpowiedniego ustrojstwa ![]()
- zaczynamy od zwisu na drążku, w tym momencie zaczynamy liczyć czas 90sek
- rozpoczynamy batalię o jak największą ilość wejść na górę !
- jeśli ktoś w 90 sekundzie zacznie robić wejście jest ono zaliczone
- można sobie odpocząć, powisieć na drążku jednak nie można z niego zejść
Jakim sposobem ? Ano będzie ich kilka
1) Można wejść zwykłym wymykiem za 3 pkt
2) Wejście siłowe na jedną rękę za pkt 4
3) wejście siłowe za pkt 6
4) wspieranie wychwytem pkt 8
Kobiety łączna ilość pkt x2
BONUS 10PKT jeśli ktoś użyje wszystkich sposobów.
Można robić same wymyki, można same wspierania.
Zaczynamy pełny zwis, na górze ręce wyprostowane i opuszczamy się na dół można sfrunąć jak najszybciej bądź zrobić ODMYK za 1pkt.
Jak widać punktacja faworyzuje wymyk, tak by każdy mógł spróbować się nauczyć i dołączyć : )
Ktoś wymykami i odmykami może spokojnie wygrać.
Poradniki :
Wymyk odmyk
Wejście na jedną/dwie to chyba każdy wie, zresztą łatwo można znaleźć
Wspieranie wychwytem - jeśli zaczynamy tym elementem, można go zrobić z naskoku
Od razu uprzedzam, żeby nie zrażać się wspieraniem bo generalnie ciężko bez kogoś doświadczonego się nauczyć a w dodatku na drążku elastycznym gimnastycznym jest to dużo łatwiejsze do zrobienia, na zwykłym nie próbowałem ale prawdopodobnie mógłbym nie zrobić ![]()
Wyzwania są nieoficjalne tak po prostu dla zabawy, GOODLUCK.
EDYTOWAŁEM POST: W domyśle miał być jeszcze wymyk tyłem ale wtedy po wejściu na drążek jesteśmy od dupy strony i trzeba zrobić przechwyt obracając się na biodrze, jednak stwierdziłem, że ktoś mógłby spaść i się zabić ; P
Dla zainteresowanych bo jest to fajna umiejętność :
https://www.youtube....qu9VvYYKKY#t=25
Rada ode mnie, której od rosjanina można nie zrozumieć
Złączamy łopatki, głowę odchylamy max do tyłu, robimy taki swoisty mostek i pchamy nogami na drugą stronę.. Ćwiczeniem pomocniczym będzie tutaj podciąganie w zwisie przerzutnym. Mocna trójka generalnie bardzo pomoże : )
BONUSOWO JEŚLI KTOŚ POKAŻE WYMYK TYŁEM W OSOBNYM FILMIKU DOSTAJE 5 PKT, można potem po prostu zeskoczyć
Zalecam jednak znaleźć niski drążek do tego ćwiczenia i być w towarzystwie osoby asekurującej !

Logowanie »

Temat jest zamknięty
Do góry
Zgłoś