Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

„Nie rezygnuj z celu, bo osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.”

• Please log in to reply
527 replies to this topic

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1,013 posts
  • LokalizacjaKraków
  • Kwalifikacje:Trener Personalny
Jajek nigdy za wiele :D
  • 0

Powadzi

Powadzi

Wymówki domeną ludzi słabych

• Administrator

• 2,335 posts
  • LokalizacjaGorzów Wlkp
W majonezie sa same zoltka dodawane. Bynajmniej tak moja babcia robila :)

Jajka to najlepsze zrodlo energii :)

wysłane za pomocą TapaTalk
  • 0

Piękno i siła, a nie pompa i masa

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1,013 posts
  • LokalizacjaKraków

O, taki sobie zrobię :D

Składniki na Majonez domowy
  • 1 żółtko jajka
  • 1 łyżka musztardy
  • 500 ml oleju
  • 1/2łyżeczki soli
  • 2-3 łyżki octu
  • 2 łyżeczki cukru pudru lub miodu
  • 1/3 łyżeczki czarnego lub białego pieprzu mielonego

Przygotowanie dania Majonez domowy
  1. Jajko myję, naświetlam lampą UV lub sparzam wrzątkiem. Oddzielam żółtko od białka i przekładam do miski. Dodaję musztardę i miksuję blenderem lub mikserem. Powoli dolewam cienkim strumieniem olej do czasu, aż majonez stanie się jednolity i bardzo gęsty.
  2. Na koniec ciągle mieszając dodaję ocet, sól i cukier puder.
  3. Gotowy majonez przekładam do słoików i trzymam w lodówce

Przepis Olgi Smile

• 0

Ricko

Ricko

Advanced Member

• Bywalec
  • 225 posts
  • LokalizacjaMarki
http://m.poradnikzdr...nych_36394.html
Myślałem ze właśnie płatki owsiane jak nic wpisują się w taką dietę :-) mało kalorii, dużo błonnika i tłuszczu właśnie. ja po omlecie z 3jaj pomidorem i kilkoma łyżkami płatków do obiadu nie jestem głodny.
  • 0

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1,013 posts
  • LokalizacjaKraków

http://m.poradnikzdr...nych_36394.html
Myślałem ze właśnie płatki owsiane jak nic wpisują się w taką dietę :-) mało kalorii, dużo błonnika i tłuszczu właśnie. ja po omlecie z 3jaj pomidorem i kilkoma łyżkami płatków do obiadu nie jestem głodny.

Ciekawy artykuł! Namoczyłam pół szklanki, zjem sobie jutro na kolację : )

• 0

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1,013 posts
  • LokalizacjaKraków
Dzisiaj push:
Dipy 5, 5, 4, 4, 3
Dipy z odciążeniem 8, a potem 8 dipów z odc i od razu 8 pompek - najpierw calych, a potem na kolanach : ) trzy takie serie "na dobitkę" : )
  • 0

Długi Wilk

Długi Wilk

Advanced Member

• Użytkownik
  • 60 posts
Daj znac jak w smaku wyjdzie taki domowy majonez :)
  • 0

Honor, Tradycja, Szacunek, Perfekcja, Fairplay

Muay%20thai%20letras.JPG

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1,013 posts
  • LokalizacjaKraków
Ok : )
  • 0

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1,013 posts
  • LokalizacjaKraków

Tydzień przymusowej przerwy od ćwiczeń, ale od poniedziałku już ćwiczę, tylko nie miałam czasu zapisać. Majonezu nie zrobiłam, ale za to domowe lody z bitej śmietany (200ml), serka mascarpone (150g), ksylitolu (40 g) i wanilii. Trzeba zmieszać i wstawić do zamrażalnika na 4 godziny, w tym czasie 3 - 4 razy przemieszać. Takie lody są bardzo sycące, bo ksylitol ma niski indeks glikemiczny. Pyszne z owocami! Dietę trzymam, chociaż miałam trzy dni oszukane (pizza i lody).

Wczoraj zrobiłam trening brzucha od Piano079 i przesadziłam z mostkami, więc dzisiaj tylko resety. Nagrałam w parku filmik. Od poniedziałku wracam do planu z poprzednich tygodni.

• 2

eGzu

eGzu

Advanced Member

• Użytkownik
  • 160 posts

Co do owsianki to polecam dużego banana pokroić w kostkę, poddusić na jakimś zdrowym oleju (ja daję kokosowy, 2 łyżeczki), owsiankę gotuje na mleku. Po 4 min mieszam wszystko, gotuję 1-2 min, dodaje cynamonu i smacznego :)

• 0

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1,013 posts
  • LokalizacjaKraków

Węglowodanowe szaleństwo ; ) Na pewno pyszne i idzie w "masę" : D

• 0

Powadzi

Powadzi

Wymówki domeną ludzi słabych

• Administrator

• 2,335 posts
  • LokalizacjaGorzów Wlkp
Cóż za zmiana dietopoglądu :P

Dobrze dobrze, im więcej świadomych ludzi tym lepiej.

Edit
Jakie bcaa przyjmujesz?
  • 0

Piękno i siła, a nie pompa i masa

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1,013 posts
  • LokalizacjaKraków

Chyba Olimp to był, tabletki, ale już ich nie mam. Kilka dni kryzysu i spokój. Jest siła, jest energia :D Najbardziej mnie cieszy to, że nie jem słodyczy, bez większego wysiłku. Nie myślę o tym, bo nie chodzę głodna. Wcześniej tabliczka czekolady dziennie to była norma. I piję owiele więcej wody, chyba organizm płuka nerki ; )

Dzisiaj lajtowy poniedziałek - pompki, podciągania, zwisy - wszystko w łątwych wersjach, z czuciem, bezliczenia serii i powtórzeń. Ogólnie to przegięłam grubo z mostkami w czwartek, a dzisiaj musiałam chodzić w butach i niestety poczułam kręgosłup. Zgadnijcie, co pomogło. Raczkowanie, oczywiście. 10 minut baby crawl, a wcześniej rolowanie, head nods i rocking.

Wprowadziłam do treningu ćw izometryczne najszerzych grzbietu.

• 0

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1,013 posts
  • LokalizacjaKraków

Core zrobiony, trening oparty na resetach - nie chcę podrażniać kręgosłupa. Cieszę się z poziomki w zwisie, dziś chyba rekord : )

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Trening oparty na resetach to fajna sprawa, co konkretnie robiłaś w ramach takiej sesji?

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1,013 posts
  • LokalizacjaKraków
Najpierw ruchy głową w siadzie klęcznym, z dłońmi opartymi przed sobą. Potem dokładny rocking - różne rodzaje. Najbardziej lubię w kółko : ) Potem rozgrzewka nadgarstków i ruchy kręgosłupa we wszystkich kierunkach w klęku podpartym. Również rotacje (sięganie do sufitu). Potem ustawiłam stoper na 10 min i raczkowałam,, najczęściej z leopardem w przód, na kolanach w tył. Potem N-sit 10 oddechów kilka razy, potem N sit z jedną nogą prostą, potem poziomka 2 razy po 6 spokojnych oddechów. Między zwisami - różne rodzaje raczkowania i rockingu. Do tego jakieś podciągania i pompki, pojedyncze, jak najbardziej płynne przejścia. Aha, i przewroty przez bark i fikołki na dywanie :) czy to w ogóle można nazwać treningiem, to nie wiem, ale czuję się świetnie :) żałuję, że dłuższy czas nie raczkowałam dłuższych dystansów, bo już potrafiłam bez przerwy 10 min leopardem, ale wracam tam :)
  • 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Trening ciekawy, oparty na zabawie i odkrywaniu nowych ruchów. Organizm uwielbia tego typu praktyki, Luko wykonuje coś podobnego z tego co się orientuję ;)

• 0

E = mc2

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1,013 posts
  • LokalizacjaKraków

Dzisiaj push. Razem z Synkiem. W domu 10 minut raczkowania (chwilami z Synkiem na plecach), a w parku 3 serie po 10 pompek z rękami na podwyższeniu na rozgrzewkę i kilka podciągnięć. Potem dipy na poręczach 4, 4, 4, 5(?), 4. Możliwe, że niepełne te dipy, nie nagrywałam się, bo trochę padało. Później różne pompki na ławkach, ale niegdy nie doszłam do 10 powtórzeń, bo Mały lapał dzieci przejeżdżające na rowerkach : ))) W domu pompki wąskie po 8 serii po 6 powtó (ostatnie dwie 5 powt).

• 0

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1,013 posts
  • LokalizacjaKraków

@Pablo Taki trening daje kocią zwinność : ) Ale myślę, że żeby mieć jakieś konkretniejsze efekty (ja chcę mucle up), to trzeba też te serie trzaskać normalnie. Oczywiście resety polecam bardzo: )

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Nie wspominałaś chyba wcześniej że chciałabyś opanować Muscle Upa ;)

Widzę że apetyt rośnie w miarę jedzenia, jeszcze kiedyś miałaś problemy ze zwykłym podciągnięciem podchwytem a teraz już trenujesz pod zaawansowane ćwiczenia. To chyba najlepiej świadczy o poczynionym progresie.

• 0

E = mc2

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users