Dłoń trzeba położyć na bicepsie w takim miejscu kiedy ruch nie będzie blokowany. Jak to robię to opieram dłoń prawie że na samym barku.
EDIT: Tak, tak zaliczony.
Zaloguj się Zarejestruj się

Wyzwania luty 2K14 - "I can do it!"
Napisano 01 marca 2014 - 13:51

Napisano 01 marca 2014 - 23:50

Poziom 2 etapu 1 zaliczam, ale poziomów 1 i 2 etapu 2 nie mogę. Niestety, ale nie akcentowałeś wyprostów, ani nie zatrzymywałeś się na górze.
1. W podciąganiu podchwytem rozstaw dłoni musi być znacząco mniejszy od rozstawu barków. Ruch rozpoczynamy od zwisu, na maksymalnym możliwym wyproście. Następnie podciągamy się tak, by przekroczyć wysokość drążka brodą i zatrzymać ruch na około 1 - 2 sekundy, poczym należy opuścić się do wyprostu łokci i zaakcentować ten wyprost poprzez zatrzymanie pozycji na 2 sekundy w zwisie.
Napisano 02 marca 2014 - 15:56

Napisano 02 marca 2014 - 22:18

Drugi poziom robisz bardziej regulaminowo niż pierwszy, chyba bardziej się przyłożyłeś do trudniejszego
Zgadzam się. Na pierwszym znowu dałeś ciała, a drugi już poprawiony, ładnie technicznie.
Jestem ciekaw co FurioS powie na poziom 1 Etapu 2. Dziś się już raczej nie pojawi, niedzielny wieczór oferuje dużo lepszych zajęć niż sprawdzanie wyzwań :>
chciałbym Dzisiejszy niedzielny wieczór poświęcam na walkę z bólem.. (zakwasy)
Może spróbuję ten 3 etap, ale wątpie. Będzie zaliczone jedno powtórzenie ? Czy trzeba te min 3 ? Czy te 3, żeby robić bez asysty ?
Tak, o ile zrobisz go poprawnie
Panowie wyzwania to wyzwania jak sama nazwa wskazuje. Nikt nie mówił, że będzie lekko. Wbrew pozorom tydzień dobrego treningu i 3 podciągnięcia z dłonią na bicku robicie na luzie
Ze względu na to iż trochę się spóźniłem z wyzwaniami i miesiąc był krótki, to daję Wam jeszcze 1 dzień na zmobilizowanie się i nagranie kolejnego poziomu (azot poprawia jeszcze p 1 e 2)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych