Zaloguj się Zarejestruj się
Klatka piersiowa
Napisano 07 marca 2013 - 20:18
Napisano 07 marca 2013 - 21:04
Napisano 07 marca 2013 - 21:34
Napisano 07 marca 2013 - 22:15
Napisano 07 marca 2013 - 23:34
Napisano 08 marca 2013 - 10:00
też chciałem budować masę czystą kalisteniką i szybko zrezygnowałem z tego pomysłu, dlaczego? to proste- zbudowanie tych 10kg (tylko bez fanatycznego besztania, to normalne, że przy wzroście 182cm chcę ważyć 80/85kg i wyglądać jak facet) bez dodatkowych ciężarów zajęłoby wieki, dlatego ja połączyłem trening z żelastwem i kalistenike, będę tak ćwiczył aż nie uzyskam optymalnej wagi, potem żelastwo zostawiam w szafie i ćwiczę już czystą kalistenikę i street workout, bo tak naprawdę to mnie w tym wszystkim 'jara'.
tak więc: na czas budowania masy kalistenika+ciężary i oczywiście nadwyżka kcal, możesz rozważyć takie rozwiązanie, które w Twoim przypadku wydaje mi się korzystne, bo z racji tego, że jesteś ektomorfikiem nie masz z czego rzeźbić.
jesli mój tok myślenia jest zły to proszę o skorygowanie i rady oraz sprowadzenie na dobrą drogę
Napisano 08 marca 2013 - 18:19
Kto ci powiedział, że jestem ektomorfikiem? Jestem mieszanką endomorfika z mezomorfikiem. Wydaje mi się, że zrobienie raz w tygodniu klatki żelastwem, a raz w tygodniu pompkami byłoby spoko. Dodatkowo robiąc pompki będą zatrzymywał się w pozycji dolnej 1s na dwa razy.widzę, ze nastepny chudzielec chce wrzucić na siebie trochę mięsa jak ja
też chciałem budować masę czystą kalisteniką i szybko zrezygnowałem z tego pomysłu, dlaczego? to proste- zbudowanie tych 10kg (tylko bez fanatycznego besztania, to normalne, że przy wzroście 182cm chcę ważyć 80/85kg i wyglądać jak facet) bez dodatkowych ciężarów zajęłoby wieki, dlatego ja połączyłem trening z żelastwem i kalistenike, będę tak ćwiczył aż nie uzyskam optymalnej wagi, potem żelastwo zostawiam w szafie i ćwiczę już czystą kalistenikę i street workout, bo tak naprawdę to mnie w tym wszystkim 'jara'.
tak więc: na czas budowania masy kalistenika+ciężary i oczywiście nadwyżka kcal, możesz rozważyć takie rozwiązanie, które w Twoim przypadku wydaje mi się korzystne, bo z racji tego, że jesteś ektomorfikiem nie masz z czego rzeźbić.
jesli mój tok myślenia jest zły to proszę o skorygowanie i rady oraz sprowadzenie na dobrą drogę
No, ale ja nie biegam normalnie tylko interwałami, ale na czas robienia tej klatki sobie odpuszcze aeroby itd.Jak biegasz normalnie to po co Ci interwały? Jak robisz interwały to po co Ci aeroby? Sam sobie odpowiedz...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych