Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Klatka piersiowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1 022 postów
jednak 4x 12 to o 28 powt. więcej, a pamiętaj, że Ma jeszcze 2 ćwiczenia do zrobienia + opcjonalnie jedno, niech pierw da rade zrobić bez niczego, dopiero zastosować przytrzymanie na dole, a potem to co podaliście choc trochę minie jeżeli ledwo co zrobi podstawowy plan.
  • 0

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 postów
  • LokalizacjaSzczecin
Panowie, zrobiłem trening, który napisał mi Dom. 4 serie, po 12 powtórzeń, i na końcu diamentowe, bo triceps pozwala. Czuję pompę, pozytywnie, inaczej jak robiłem wcześniej tamte parę rodzajów pompek. Zaraz zjem sobie kurczaka albo jogurt z owsianką. Zobaczymy rano czy będą zakwasy. Zrobiłem też foty klatki piersiowej, śmieszne trochę, bo za każdym razem inaczej wygląda.
  • 0
"Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!" ~R.Balboa

Dołączona grafika

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1 022 postów
Może inne oświetlenie? :) To teraz spróbuj tej wolniejszej fazy negatywnej, psompuje Ci bardziej cycki :P Tylko pamiętaj o zatrzymaniu na dole, to bardzo ważne :)
  • 0

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 postów
  • LokalizacjaSzczecin
No chyba oświetlenie wszystko zmienia, bo za każdym razem inaczej to wygląda. :/
  • 0
"Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!" ~R.Balboa

Dołączona grafika

wietri

wietri

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 239 postów
  • LokalizacjaLegnica
Oświetlenie ma znaczący wpływ przy robieniu takich zdjęć, szczególnie gdy masz jasną karnację :) Dlatego powinno się robić fotki "porównawcze" zawsze w tym samym miejscu i z takim samym światłem.
  • 0

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 postów
  • LokalizacjaSzczecin
Fakt, dobra rada. Minęło trochę czasu treningu, a nadal czuję pompę.
  • 0

Dołączona grafika

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 postów
  • LokalizacjaSzczecin
Czy mam odpuścić sobie bieganie interwałowo? Bo biegam jakoś 20 minut 3x w tygodniu.
  • 0

Dołączona grafika

peanut

peanut

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 58 postów
widzę, ze nastepny chudzielec chce wrzucić na siebie trochę mięsa jak ja :D
też chciałem budować masę czystą kalisteniką i szybko zrezygnowałem z tego pomysłu, dlaczego? to proste- zbudowanie tych 10kg (tylko bez fanatycznego besztania, to normalne, że przy wzroście 182cm chcę ważyć 80/85kg i wyglądać jak facet) bez dodatkowych ciężarów zajęłoby wieki, dlatego ja połączyłem trening z żelastwem i kalistenike, będę tak ćwiczył aż nie uzyskam optymalnej wagi, potem żelastwo zostawiam w szafie i ćwiczę już czystą kalistenikę i street workout, bo tak naprawdę to mnie w tym wszystkim 'jara'.
tak więc: na czas budowania masy kalistenika+ciężary i oczywiście nadwyżka kcal, możesz rozważyć takie rozwiązanie, które w Twoim przypadku wydaje mi się korzystne, bo z racji tego, że jesteś ektomorfikiem nie masz z czego rzeźbić.
jesli mój tok myślenia jest zły to proszę o skorygowanie i rady oraz sprowadzenie na dobrą drogę :)
  • 0

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1 921 postów

Czy mam odpuścić sobie bieganie interwałowo? Bo biegam jakoś 20 minut 3x w tygodniu.

Jak biegasz normalnie to po co Ci interwały? Jak robisz interwały to po co Ci aeroby? Sam sobie odpowiedz...
  • 0

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 postów
  • LokalizacjaSzczecin

widzę, ze nastepny chudzielec chce wrzucić na siebie trochę mięsa jak ja :D
też chciałem budować masę czystą kalisteniką i szybko zrezygnowałem z tego pomysłu, dlaczego? to proste- zbudowanie tych 10kg (tylko bez fanatycznego besztania, to normalne, że przy wzroście 182cm chcę ważyć 80/85kg i wyglądać jak facet) bez dodatkowych ciężarów zajęłoby wieki, dlatego ja połączyłem trening z żelastwem i kalistenike, będę tak ćwiczył aż nie uzyskam optymalnej wagi, potem żelastwo zostawiam w szafie i ćwiczę już czystą kalistenikę i street workout, bo tak naprawdę to mnie w tym wszystkim 'jara'.
tak więc: na czas budowania masy kalistenika+ciężary i oczywiście nadwyżka kcal, możesz rozważyć takie rozwiązanie, które w Twoim przypadku wydaje mi się korzystne, bo z racji tego, że jesteś ektomorfikiem nie masz z czego rzeźbić.
jesli mój tok myślenia jest zły to proszę o skorygowanie i rady oraz sprowadzenie na dobrą drogę :)

Kto ci powiedział, że jestem ektomorfikiem? Jestem mieszanką endomorfika z mezomorfikiem. Wydaje mi się, że zrobienie raz w tygodniu klatki żelastwem, a raz w tygodniu pompkami byłoby spoko. Dodatkowo robiąc pompki będą zatrzymywał się w pozycji dolnej 1s na dwa razy.

Jak biegasz normalnie to po co Ci interwały? Jak robisz interwały to po co Ci aeroby? Sam sobie odpowiedz...

No, ale ja nie biegam normalnie tylko interwałami, ale na czas robienia tej klatki sobie odpuszcze aeroby itd.
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych