Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Odżywki a zdrowie

• Please log in to reply
218 replies to this topic

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 posts
  • LokalizacjaSzczecin
Jeśli jem normalnie tyle węgli ile potrzebuje i trochę więcej białka niż potrzebuję(może tak z 20% więcej) to po takim czymś
http://www.sfd.pl/sk...-opis26680.html
zalałoby mnie tłuszczem? Czy ktoś ma doświadczenie z gainerami?
  • 0
"Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!" ~R.Balboa

Dołączona grafika

opal

opal

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 69 posts
W celu nabrani suchej masy mięśniowej bardziej polecałbym bulka, czyli 50/50 proteiny/ węglowodany i raczej zainwestowałbym w sprawdzoną firmę i produkt a nie jakieś tanie wymysły :P trzeba poczytać na necie bo nawet tacy producenci jak Dymatize oszukuje na zawartości białka co wyszło w ostatnich badaniach
http://www.migimnasi...ww_uk/noticias/
  • 0

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 posts
  • LokalizacjaSzczecin
No właśnie czytam sobie, że ludzie bardzo chwalą ten Mass Activator, mimo że nie jest to jakieś prestiżowe. Moja sprawa polega na tym, że słabo z tyciem u mnie trochę, bo na masówce w miesiąc 600g-1000g to niezbyt zadowalający mnie wynik.
  • 0
"Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!" ~R.Balboa

Dołączona grafika

Koscik

Koscik

Advanced Member

• Użytkownik
  • 92 posts
Jeśli zamierzasz brać gainera przed lub po treningu to nie powinno zalać - a tak jak piszesz chłopaki sobie go chwalą. Za tę cenę jeszcze tylko jest gainer z ostrovitu - chyba nawet taniej wychodzi bo większe opakowanie - jak ktoś nie ma czasu na przygotowanie posiłku to wg mnie gainer to dobre rozwiązanie.
  • 0

"Nie obawiaj się porażki – to nie porażka, ale mało ambitny cel jest błędem. W wielkiej próbie honorowo jest nawet polec."

Bruce Lee

opal

opal

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 69 posts
http://www.body-fact...ead.php?t=14028 fajne zestawienie produktów z SFD i raczej celowałbym coś ze środka stawki bo są to pewniaki w dobrej cenie

a łowickie czy ostorvit to najgorsze co może być równie dobrze można samemu skoczyć do mleczarni i wziąć odpady :P
  • 0

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 posts
  • LokalizacjaSzczecin
Cenowo wypada to bardzo słabo, gdyż na większość(żeby nie powiedzieć wszystkie) mnie nie stać, a jak stać to odżywka skończy mi się po tygodniu, bo takie małe opakowanie. Zastanawiałem się też nad czystym białkiem KFD, bo też zachwalają.
http://sklep.kfd.pl/...ein-p-2451.html

a i opłaca mi się brać gainera na 2,5 tygodnia? Będą po tym efekty?
  • 0

Dołączona grafika

PJODR

PJODR

Advanced Member

• Użytkownik
  • 126 posts
Zupełnie się nie znam na odżywkach - a temat dość obszerny więc liczę na Waszą pomoc.
Od kumpla dostałem 1kg http://www.kulturyst...products_id/605 podarował bo mu zostało - kupił jakiś pakiet czy coś a by nie zdążył zjeść przed końcem daty.

Jako, że on trenuje na siłowni a ja powolutku jadę ze skazanym - to nie bardzo wiem jak to stosować i do czego mi się to przyda i czy w ogóle.(niby pisze jak ale słyszałem, że zalecenia producentów to bull...)

O sobie:

Lat 27
Ekto
Waga 75
Wzrost 180

Chce głównie zwiększyć siłę, masa by mogła pójść troszkę w górę ale max 80. Chciałbym ogólnie z tego flaka którym jestem być czymś z zarysowanymi mięśniami.

Czy to coś w ogóle się przyda?
  • 0

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 posts
  • LokalizacjaSzczecin
Zazdroszczę tej odżywki...co prawda 1kg, starczyć ci może na MAKSYMALNIE 2 tygodnie. To jest uzupełnienie diety, przez którę możesz naprawdę pójść bardzo wysoko na masie(jeśli robisz ćwiczenia ciężkie, a skazanym raczej nie robisz). Wg. producenta 25g to normalna dawka, a powinno się ją brać 2x w dni nietreningowe i 3x w dni treningowe(rano, w max 30 minut po treningu i wieczorem). Ty robisz skazanego, więc wydaje mi się, że równie dobrze możesz brać w dni nietreningowe 1x rano i w dni treningowe 1x rano i 1x po treningu. No, bo w sumie jakbyś brał więcej to może cię zalać tłuszczem, bo robiąc skazanym nie dodajesz aż tak dużo zapotrzebowania wysiłkiem fizycznym niż jakbyś robił to na ciężarach typowo masowo. Jeśli dobrze to poprowadzisz to mógłbyć przytyć z 2kg, ale to już zależy w dużej mierze od organizmu.
  • 0

Dołączona grafika

Michail

Michail

Member

• Użytkownik
  • 16 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Zupełnie się nie znam na odżywkach - a temat dość obszerny więc liczę na Waszą pomoc.
Od kumpla dostałem 1kg http://www.kulturyst...products_id/605 podarował bo mu zostało - kupił jakiś pakiet czy coś a by nie zdążył zjeść przed końcem daty.

Jako, że on trenuje na siłowni a ja powolutku jadę ze skazanym - to nie bardzo wiem jak to stosować i do czego mi się to przyda i czy w ogóle.(niby pisze jak ale słyszałem, że zalecenia producentów to bull...)

O sobie:

Lat 27
Ekto
Waga 75
Wzrost 180

Chce głównie zwiększyć siłę, masa by mogła pójść troszkę w górę ale max 80. Chciałbym ogólnie z tego flaka którym jestem być czymś z zarysowanymi mięśniami.

Czy to coś w ogóle się przyda?

Ja uważam że dobrze zbilansowana dieta jest w zupełności wystarczająca, takie odżywki to substytuty jedzenia, chyba że ktoś ma nadmiar kasy i nie chce mu się przyrządzać papu. Zresztą wystarczy poczytać publikacje ile tych sztucznych witamin i minerałów się wchłania do organizmu, szkoda kasy i zdrowia.
  • 0

opal

opal

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 69 posts
Kolega Divajd dobrze rozpisał wszystko tylko warto by było dorzucić po treningu min. 50g carbo np. Carbonoxa koszt koło 20zł za 1kg.

Co do diety no to bezsprzecznie tylko nie zgadzam się z tym, że ludzie kupujący białko mają nadmiar kasy bo jakbyś w michą chciał nadrobić zapotrzebowanie na białko np. 2g/ kg masy ciała to musisz wydać znacznie więcej ;)
  • 0

PJODR

PJODR

Advanced Member

• Użytkownik
  • 126 posts
Dzięki za info - zobaczymy czy coś mi to da!
  • 0

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 posts
  • LokalizacjaSzczecin
Tylko nie spodziewaj się mega efektów po 1kg. Mój kolega po całym cyklu nieźle przytył, nie wiem ile dokładnie.
  • 0

Dołączona grafika

opal

opal

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 69 posts
Odżywka białkowa to nie kreatyna czy szpryca :P jest to efektywny suplement diety wzbogacający ją prosty sposób w proteiny... 1kg powinien wystarczyć na ok miesiąc, także jak się wszystko dobrze zgra to już jakiś efekt powinien być, ale nabieranie dobrej jakości masy mięśniowej to nie proces, który można załatwić opakowaniem białka w 4 tyg tylko żmudna i długotrwała droga, a białeczko na pewno pomoże nie zaszkodzi ;)
  • 0

Mageusz

Mageusz

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 224 posts
pół kilo wątróbki, czyli 100g białka kosztuje 2 złote, jakieś 3x taniej niż te odżywki, no i smaczniej :)
  • 0
"Ilekroć znajdziesz się po stronie większości zastanów się przez chwilę" Mark Twain

opal

opal

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 69 posts
To jedz codziennie wątróbkę... powodzenia ;)
  • 0

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 posts
  • LokalizacjaSzczecin

1kg powinien wystarczyć na ok miesiąc

To ile ty bierzesz? 10g jako porcja?
  • 0

Dołączona grafika

PJODR

PJODR

Advanced Member

• Użytkownik
  • 126 posts
Z tego ile biorę tego białka wynika, że zjem je gdzieś w 16 dni. Biorę 2x po 30 mniej więcej.
Muszę przyznać, że słabo się to rozpuszcza :( Ale smakuje neutralnie.(wanilia)
  • 0

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 posts
  • LokalizacjaSzczecin
No to mocniej wstrzasaj. :D
  • 0

Dołączona grafika

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1,022 posts

No jadłem i co?
  • 0

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1,391 posts

Jak ubije swojego swiniaka to czasami jem codzienne przez 2 tygodnie. Super jedzenie, zadna odzywka nie ma podjazdu.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users