Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Dieta tłuszczowa.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1337 odpowiedzi w tym temacie

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 392 postów

Troche bardziej LC niz HF te wasze dania, to jednak roznica. No i ryze, makarony, chleby, generalnie zboza etc to nieporozumienie w tych kwestiach.

Ja w lecie najczesciej, jako ze jadam 2, gora 3 razy dziennie to

-tlusta smietana+ tlusty twarog+szczypior + (opcjonalnie) cebula/pomidor/rzodkiewka, sol, pieprz i do tego wrzucam 3-4 zoltka ogotowane starte albo usmazone pociete w paski, nazywam to przysmak sniadaniowy

-frittata, z reguly na wieczor, bo wegle: gotowany ziemniak kroje w talarki, podsmazam je na duzej ilosci smalcu na brazowo, potem wrzucam na to boczek (mozna razem z ziemniakami), potem wrzucam pocieta papryke i zoltka/cale jajka (np 2 jajka +3 zoltka), na to zolty ser i przyprawy. Przykrywa sie, wylacza ogien i czeka az wypije tluszcz. Bardzo pyszne, mozna polac ketchupem, bo wyglada jak pizza

-truskawki ze smietanka 30%

• 0

s_grzes

s_grzes

Advanced Member

• Użytkownik
  • 74 postów
Po 2 tyg w domu rodzinnym i zjedzeniu calego opakowania Prince Polo orzechowe ;) wracam do tluszczowki. Waga bez zmian, BF tez na tym samym poziomie.

Przykladowe sniadania:
Kielbasa
Boczek
Jakies mieso "ze wczoraj"
twarog zmiksowany z awokado
Pstrag wedzony
Makrela
Warzywa
Do kazdej pozycji na przemian omlet, jajka na twardo, sadzone, jajecznica, na masle lub oleju kokosowym. Przyprawy: pieprz cayen, curry, kurkuma, pieprz mielony itd. Do smaku

Obiady:
Rozne zapiekanki i mixy kaszy jaglanej, ryzu brazowego z miesem i warzywami

Watrobka wieprzowa, cebula troche ziemniaka, warzywa

Kurczak na rozne sposoby i w roznej postaci

Łosos smazony, warzywa

Pieczywo ograniczylem do zera i tu wytrwalem juz ponad miesiac, nawet w Polsce chleba, bulki nie tknalem. Walcze ze slodyczami choc i tak juz mocno ograniczylem. Fast food od stycznia tylko 2 razy i co najlepsze to juz mi nie smakuje. Cola tylko w towarzystwie a gdy nie jest mega zimna i jest z.plastiku lana to tez nie smakuje

Trening bez zmian, moc, checi, energia ok. Sen roznie... jak sie maly budzi to ja tez wiec czasami spie tylko 6 godz. Efekty w treningu sa: przejscie z podciagania australijskiego na.drazek, pompki z nagami na podwyzszeniu duzo wiecej i latwiej, zaczynam dipy. BF ubylo ok 1%, wody w organizmie tez mniej, pomalu miesnie zaczynaja sie pokazywac. Brzuch 3cm w dol, reszta albo na tym samym poziomie albo po 1cm w dol ale Pablo tlumaczyl to oddaniem wody z organizmu wiec ok.

Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
  • 0

musisz się odważyć, musisz to w ch** wyważyć

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

Zaznaczyłem, że LC, a nie LCHF.

Nie pisałem, że jajka na oleju z kokosa/maśle klarowanym.

Kawa z masłem też ostatnio wpada (35g masła).

Coś tam próbuję się przestawić, a senność po posiłku wusokowęglowodanowym to znak, że chyba coś się zmienia.
Posiłki nie sycą mnie na wiele godzin, także raczej jadłbym 4x dziennie niż 2-3x.

• 0

Ja bym tu widział jeszcze tureckie wstawanie poparte ostrym wymachem !!! :D

JamesFranek

JamesFranek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 134 postów

Troche bardziej LC niz HF te wasze dania, to jednak roznica. No i ryze, makarony, chleby, generalnie zboza etc to nieporozumienie w tych kwestiach.

Ja w lecie najczesciej, jako ze jadam 2, gora 3 razy dziennie to

-tlusta smietana+ tlusty twarog+szczypior + (opcjonalnie) cebula/pomidor/rzodkiewka, sol, pieprz i do tego wrzucam 3-4 zoltka ogotowane starte albo usmazone pociete w paski, nazywam to przysmak sniadaniowy

-frittata, z reguly na wieczor, bo wegle: gotowany ziemniak kroje w talarki, podsmazam je na duzej ilosci smalcu na brazowo, potem wrzucam na to boczek (mozna razem z ziemniakami), potem wrzucam pocieta papryke i zoltka/cale jajka (np 2 jajka +3 zoltka), na to zolty ser i przyprawy. Przykrywa sie, wylacza ogien i czeka az wypije tluszcz. Bardzo pyszne, mozna polac ketchupem, bo wyglada jak pizza

-truskawki ze smietanka 30%

Ile Ci mniej więcej kcal wychodzi? Wiem, że nie liczysz, nie ma to sensu, sam tego nie robię, ale z początku byłem trochę przestraszony ilością mojego jedzenia, szybkim spadkiem wagi, więc musiałem orientacyjnie wiedzieć ile wychodzi kcal. Jest to sporo mniej niż jak jadłem "high carb" bo spadek z ~2800 kcal do ~1800-2200. Także ile średnio tej energii zjadasz i na jaką wagę? 

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 213 postów

truskawki ze smietanka 30%

Śmietanką czy śmietaną? Pytam, bo jakiś czas temu kupiłem w biedronce śmietankę 30%, zadowolony otwieram, piję i jakiś dziwny smak. Ponoć śmietanka 30 jest do ciast, kaw itp.

• 0

JamesFranek

JamesFranek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 134 postów

Śmietanką czy śmietaną? Pytam, bo jakiś czas temu kupiłem w biedronce śmietankę 30%, zadowolony otwieram, piję i jakiś dziwny smak. Ponoć śmietanka 30 jest do ciast, kaw itp.

Śmietany, czyli tej kwaśniej nie widziałem takiej tłustej jeszcze, obawiam się że nie ma, ale ja tam mało widziałem :D

A śmietanka słodka jest bardzo dobra, prawie jak mleko :D 

• 0

maciek1993

maciek1993

Member

• Użytkownik
  • 11 postów

Śmietany, czyli tej kwaśniej nie widziałem takiej tłustej jeszcze, obawiam się że nie ma, ale ja tam mało widziałem :D

A śmietanka słodka jest bardzo dobra, prawie jak mleko :D

jest, np. w tesco Piątnica śmietana 36%, taka czerwona

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 213 postów

Śmietanka była okropna :D Miałem chyba Piątnicę 330ml z Biedronki. Nigdy więcej nie kupię śmietanki, śmietanę owszem.

• 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

Czasem wypijam 250ml takiej:

w,500_abd800aabfb85f382f0dcd9565a03920.j

Może być??
Nie syci specjalnie.. :-)

• 0

deLuxe

deLuxe

Advanced Member

• Użytkownik
  • 142 postów

A mam takie pytanie, co myślicie o podrobach drobiowych takich jak żołądki/serca? Jeść czy nie ze względu na jakość białka (DRÓB) i sposób chowu drobiu mięsnego w dzisiejszych czasach?

• 0

Reeken

Reeken

Advanced Member

• Użytkownik
  • 48 postów
Ja od siebie polecam budyń śmietankowo-żółtkowy, chyba nic mi nie daje takiego kopa jak taki przysmak z kubka śmietanki i 4-6 żółtek :)

Użytkownik Reeken edytował ten post 01 czerwca 2016 - 17:34

• 0

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 392 postów

Ile Ci mniej więcej kcal wychodzi? Wiem, że nie liczysz, nie ma to sensu

O wlasnie, nie mam pojecia :D

Jak popadnie, z reguly smietanka slodka, bo czesciej kupuje. Zimna smietanka lepsza od wody :D

• 0

eragon3d

eragon3d

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 748 postów

jest, np. w tesco Piątnica śmietana 36%, taka czerwona

Z piątnicy tylko 400ml, w tej małej jest niepotrzebna skrobia kukurydziana.

Czasem wypijam 250ml takiej:

w,500_abd800aabfb85f382f0dcd9565a03920.j

Może być??
Nie syci specjalnie.. :-)

Kup sobie lepiej taką w kubku, taka uht wyprana jest ze wszystkiego i jest jałowym płynem.

A mam takie pytanie, co myślicie o podrobach drobiowych takich jak żołądki/serca? Jeść czy nie ze względu na jakość białka (DRÓ B) i sposób chowu drobiu mięsnego w dzisiejszych czasach?

Jak najbardziej jeść :)

Ja 30% z biedry opycham codziennie na drugie śniadanie w pracy :D a z kawą z masłem to czysta poezja, po takiej kawce nawet moja żona stała się amatorem kawy :) i owszem jest do deserów ponieważ można ją ubić na sztywno. Taka bita śmietana super smakuje jako deser ;)

Z dań kolacyjno/obiadowych polecam pieczarki w sosie śmietanowym z masłem, cebulą, kiełbasą, koperkiem i pietruszką. Można dodać suszone grzybki. Mega :)

A z dań śniadaniowych polecam jajecznicę z 6 żółtek i 50g masła. Do tego kawka z 75g masła i drugie śniadanie za 5-6 godzin :D

• 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

Śmietanka w kubeczku - nawet nie zastanawiałem się nad różnicą. Myślałem, że chodzi o wygodę. Dobrze że zapytałem :-)

110812120621.jpg

Z biedronki to taka?

A może poniższa:

smietanka-30procent-mleczna-dolina-biedr

?????????

• 0

eragon3d

eragon3d

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 748 postów

Śmietanka w kubeczku - nawet nie zastanawiałem się nad różnicą. Myślałem, że chodzi o wygodę. Dobrze że zapytałem :-)

110812120621.jpg

Z biedronki to taka?

A może poniższa:

smietanka-30procent-mleczna-dolina-biedr

?????????

Taka z piatnicy kupilem dzis w tesco, byla bardzo smaczna i zagryzkem ja pycha camembertem z turka z grzybami ;)
Ta nizej jest z biedry i pije ja codziennie na drugie sniadanie. W smaku piatnica nieco lepsza ;)
  • 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 213 postów

Ta na czarnym tle to jakiś miks hahah Mleczna Dolina i Piątnica jednocześnie :D

Od siebie polecam serek wiejski + jajko + awokado + szczypiorek. Generalnie samo awokado jest dla mnie jak słodycz, a jaka była mina kolegów jak w szkole wyciągnąłem 'coś zielonego' zawiniętego w sreberko :D

• 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

Mleczna Dolina, to marka biedronkowa, ale różne firmy mogą robić dany produkt.
Możę być jogurt MLECZNA DOLINA zrobiony przez Zotta, przez Piątnicę i przez jakiś nikomu nie znaną firmę.. Akurat jak Piątnica zrobiła, to się tym pochwalili, ale jakby to była mleczarnia z Koziej Wólki, to by nie napisali..

• 0

maciek1993

maciek1993

Member

• Użytkownik
  • 11 postów

Mleczna Dolina, to marka biedronkowa, ale różne firmy mogą robić dany produkt.
Możę być jogurt MLECZNA DOLINA zrobiony przez Zotta, przez Piątnicę i przez jakiś nikomu nie znaną firmę.. Akurat jak Piątnica zrobiła, to się tym pochwalili, ale jakby to była mleczarnia z Koziej Wólki, to by nie napisali..

W lidlu, albo w biedronce można kupić serek wiejski 200g piątnica i drugi też 200g o kilkadziesiąt groszy tańszy. Inna nazwa, ale oba są produkowane przez piątnice.

• 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

To już wiesz ile kosztuje logo.

Inna bajka to to, że produkty "gorsze jakościowo" - tj. niespełniające norm idą do takich marketów.
Przykładowo browar X którego puszka piwa kosztuj 3zł trochę się nie udał - np. nie smakuje jak powinien i idzie to do marketu Y jako "ich piwo" i kosztuje 1,99zł.

Użytkownik kano edytował ten post 01 czerwca 2016 - 20:06

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdańsk
Salute a co jest złego w ryżu? Zboża glutenowe rozumiem jak najbardziej ale ryż? Kasza gryczana też zła? Przy takich ilościach o jakich mówimy? (Ja zjadam nie więcej niż 40-70g ww na dzień)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych