Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
WYZWANIA 12-2K12 Coś się kończy...ale nie wyzwania!
Rozpoczęty przez
Michal
, gru 05 2012 14:56
Guest_zahir11_*
Napisano 09 grudnia 2012 - 12:46
Guest_zahir11_*
Satetsu, świetne filmy, choć nie wiem na ile wznosy nóg łapią się w formule "wyzwań". Było tam wiele wspaniałych umiejętności ale wszystkie przerywane po jednym lub kilku powtórzeniach:( gdybym ja miał to oceniać miałbym problem. Bo z jednej strony umiejętności niesamowite a z drugiej niewielka ilość powtórzeń, choć jak na tą trudność ćwiczenia może wystarczy:)
Napisano 09 grudnia 2012 - 18:45
W obiu konkurencjach(zarówno wytrzymałościowej jak i technicznej) mierzy się wynik za pomocą ilości powtórzeń i stopnia zaawansowania. Różnica jest tylko taka, że w technicznej powtórzenia, które są wykonane np zbyt szybko się nie liczą, a w wytrzymałościowej przymyka się oko na pewne niedociągnięcią.
Myślę, że zahirowi chodziło o to, że jakby ktoś zrobił np 15 powtórzeń kroku 10 to ciężko to porównać z Twoim ultraa-trudnym jednym powtórzeniem. Natomiast jakbyś zrobił np wersję łatwiejszą(10 krok) a dużo więcej powtórzeń to porównanie wyników byłoby łatwiejsze.
Myślę, że zahirowi chodziło o to, że jakby ktoś zrobił np 15 powtórzeń kroku 10 to ciężko to porównać z Twoim ultraa-trudnym jednym powtórzeniem. Natomiast jakbyś zrobił np wersję łatwiejszą(10 krok) a dużo więcej powtórzeń to porównanie wyników byłoby łatwiejsze.
Napisano 09 grudnia 2012 - 19:05
Napisano 09 grudnia 2012 - 19:18
Popieram, również chętnie zobaczyłbym 10 krok w Twoim wykonaniu. Masz silę człowieku!@Satetsu Twój filmik brzuchów świetny! może nakręć jeszcze jeden krok 10 Skazanego bez obciążenia i ile maxymalnie dasz radę
Napisano 09 grudnia 2012 - 19:38
Satetsu, nie przejmuj się, liczy się dobra zabawa i dobro kali...
pokazałeś na co Cię stać
wierzę, że dasz rady poprawić się w wykonując bez obciążenia i 10 krok ze skazanego i masz pewny medal :cool:
oto w tej zabawie chodzi, aby poprawiać się nawzajem i nie podupadać tylko, iść dalej swoją ścieżką
pokazałeś na co Cię stać
wierzę, że dasz rady poprawić się w wykonując bez obciążenia i 10 krok ze skazanego i masz pewny medal :cool:
oto w tej zabawie chodzi, aby poprawiać się nawzajem i nie podupadać tylko, iść dalej swoją ścieżką
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 09 grudnia 2012 - 20:28
No to sprecyzujcie się następnym razem bo nie było to jasno napisane w pierwszym poście.
Satetsu masz rację, było napisane niezbyt precyzyjnie. Ponieważ, to już któreś wyzwanie nie zwróciłem na to uwagi.
Przepraszam Cię i inne osoby za ten niebyt dokładny opis. Już poprawiłem. Mam nadzieję, że tym razem nikt nie będzie miał wątpliwości.
Napisano 09 grudnia 2012 - 20:49
No to i mnie wypada coś nagrać... Satetsu postawił wysoko poprzeczkę, za wysoko jak dla mnie ale równocześnie nakręcił mi dużo motywacji.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Temat jest zamknięty
Do góry
Zgłoś