Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

WYZWANIA 12-2K12 Coś się kończy...ale nie wyzwania!

• Zamknięty Temat jest zamknięty
216 odpowiedzi w tym temacie

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Nieźle Satetsu jest elitarny. Jest siła :)
  • 0

Ojciec.

Ojciec.

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 111 postów
No dobra mam chwilę czasu w tym tygodniu, dołączę do was w tym miesiacu.
Rozeznam się dokladnie z tematem i coś powrzucam.

Na początek wrzucę to; - tylko powiedzcie co mam poprawić i czy wrzucić jeszcze jeden film z tym samym, czyli poprawionym.

Satetsu - Niesamowite, postaram Ci sie dorównać.
  • 0

vanthomas

vanthomas

Nieustający w zdobywaniu celów

• Użytkownik
  • 173 postów

Na początek wrzucę to; - tylko powiedzcie co mam poprawić i czy wrzucić jeszcze jeden film z tym samym, czyli poprawionym.

Ładnie, szalejesz :D Tylko taka mała uwaga, chodź nie wiem czy słuszna, nie potrzebnie na siłe robiłeś te 2-3 ostatnie powtórzenia. Wyjdzie na to, że w technicznej kategorii będzie więcej powtórzeń niż w wytrzymałościowej.
  • 0

hotdog

hotdog

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 451 postów

Ładnie, szalejesz :D Tylko taka mała uwaga, chodź nie wiem czy słuszna, nie potrzebnie na siłe robiłeś te 2-3 ostatnie powtórzenia. Wyjdzie na to, że w technicznej kategorii będzie więcej powtórzeń niż w wytrzymałościowej.

Ogólnie bardzo fajnie i wielki szacun :) Jeśli chcesz coś poprawić to przytrzymaj chwilę nogi w maksymalnym wznosie bo tylko w nielicznych powtórzeniach masz to w jakimś stopniu zaakcentowane i jeśli to zrobisz to moim zdaniem będzie to genialna technika :)
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Dokładnie także zgodzę się, że niepotrzebnie robiłeś te ostatnie powtórzenia. Ale konik zrobił tylko wersję próbną :) technicznie bardzo dobrze :)

Satetsu wygląda na to, że rośniesz na Polskiego Franka Medrano :) trzymaj tak dalej.....

• 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 598 postów
  • LokalizacjaWawa

jest kategoria wytrzymałość oraz technika
w wytrzymałości możesz robić nie dokładnie, mało technicznie, ale jak najdłużej się da
w technicznej, nie liczy się czas czy liczba powtórzeń, możesz zrobić bardzo malutko, lecz dokładność, precyzja wykonania danego ćwiczenia

W tym wyzwaniu Plank jest tylko wytrzymałościowy.

z drugiej strony, to nie wiem czy ta kartka z nickiem jest aż tak mocno potrzebna, kto by wrzucał nie swój film ?

Takie przyjęliśmy zasady.
Swoją drogą jakbym wrzucił Twój filmik z plankiem jako mój, to myślę, że nikt by się nie zorientował (oprócz Ciebie). Z tej odległości i pod tym kątem jesteśmy niemal identyczni ;)
  • 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

Tomson

Tomson

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 105 postów
Do kiedy można wrzucać filmy? Do 31 grudnia, tak?
Bo mam w planach poprawkę plank wrzucić. :)
Ale tym razem ładnie z "karteczką".

Hannibal może uda mi się ciebie pobić :D Kto wie ...
Ale gratuluje pierwszego miejsca jak na razie :D
  • 0
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili. Nie czekaj ani chwili dłużej.

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 598 postów
  • LokalizacjaWawa
Tak - do 31 grudnia 2012 do północy :)
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

Hannibal może uda mi się ciebie pobić :D Kto wie ...
Ale gratuluje pierwszego miejsca jak na razie :D

thx
dla większej motywacji napiszę, że planuję ten wynik poprawić :P o ile, sam nei wiem :D
są tutaj na forum ludzie, którzy z lekkością mogliby ten czas przekroczyć :P
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Czekamy do ostatniej chwili :) na plank 31 grudzień przed 12?. Mi ręce siadają przy planku :)
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

Czekamy do ostatniej chwili :) na plank 31 grudzień przed 12?. Mi ręce siadają przy planku :)

a mi czworogłowe xD
myślę, że będzie wysyp plank'owy xD
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

darmed73

darmed73

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 49 postów
  • LokalizacjaZąbki
Brawo konik506 masz rep-a ode mnie
  • 0
Szybkość w walce nie jest dobra bez siły ,która powinna iść z nią w parze.

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość

thx
dla większej motywacji napiszę, że planuję ten wynik poprawić :P o ile, sam nei wiem :D
są tutaj na forum ludzie, którzy z lekkością mogliby ten czas przekroczyć :P

Hanni, skromny jesteś:)
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 598 postów
  • LokalizacjaWawa
Nieźle Satetsu, tylko nie wiem jak Ci to zaliczyć - chyba musimy po prostu 15 powtórzeń, bo nie ma żadnych bonusów za obciążenia :(
  • 0

vanthomas

vanthomas

Nieustający w zdobywaniu celów

• Użytkownik
  • 173 postów
Konkurencja techniczna i wytrzymałościowa różni się zasadniczo. Nie mówiąc nawet o tempie, chwycie który powinien być w odpowiednim odstępie, minimalne drgania, ciało w równej linii[bez żadnego wyginania], i jeszcze inne aspekty.
  • 0

hotdog

hotdog

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 451 postów
Ja uważam że techniczna to powinno być:
-bardzo dobra technika
-conajmniej 5 powtórzeń ale zrobienie więcej niż 5 nie wpływa na ocenę. Miałoby to na celu sprawdzenie czy ktoś umie technicznie zrobić te kilka powtórzeń.
- pełna kontrola ruchu, przytrzymanie przez sekundę w szczytowym momencie ćwiczenia
- czas, conajmniej 4,5-sekundowe wykonanie powtórzenia w tym ok. 1 s przytrzymania w szczytowej fazie
- do tego można dodawać różne bajery jak obciążenie itp.

Wytrzymałościowa to samo z tymi wyjątkami że;
- liczy się liczba powtórzeń
- minimalny czas wykonania powtórzenia 2,5s i nie ma bonusów za robienie dłuższych

Te czasy są tak orientacyjne ale pozwoli to uniknąć sytuacji gdy do technicznyh zgłasza się człowiek wykonujący powtórzenie 5s i taki co robi je w 2s, a w wytrzymałościowej pozwoli na wykluczanie naciąganych powtórzeń przebiegających żle technicznie czy za szybko.

Te wyzwania to zabawa i lepiej wrzucić 10 dobrze wykonanych niż 15 w których 5 ostatnich jest takich naciąganych.

Mam nadzieję że rozumiecie zarys mojego pomysłu.
  • 0

GrasH

GrasH

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 6 postów
No słyszałem że Tomson szykuje coś większego w Planku, tak w granicach 16 min więc szykuje się pocisk :P
  • 0

Ojciec.

Ojciec.

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 111 postów
Dzięki ze mnie poprawiacie.
A- teraz będzie dobrze czy znów poprawić.

I co mam jeszcze nagrać.
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 598 postów
  • LokalizacjaWawa

Ja uważam że techniczna to powinno być:
[..]

Nie lepiej po prostu zrobić jedna konkurencje w takim razie gdzie powtórzenia są zaliczane kiedy forma jest poprawna i wszystko w temacie?

Panowie, dzięki za sugestie. Cały czas staramy się ulepszać wyzwania żeby wypadały jak najlepiej. Ale sami wiecie, że każdemu się nie dogodzi :) Właśnie dlatego są dwa rodzaje konkurencji aby jak najwięcej ludzi mogło wziąć w niej udział.

Przypominam też o krateczkach - wrzucajcie je w każdym filmiku żeby uniknąć nieporozumień.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Satetsu, gratulacje:) Forma jest perfekcyjna i jak dla mnie jesteś zwycięzcą. Uważam jednak, że czas wykonywania powtórzenia też ma znaczenie bo wpływa na dłuższe napięcie mięśni. Dlatego nie jestem za likwidacją kategorii technicznej

Konik, piękny film. Ilość też imponująca. Repy dla Was obu :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych