Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Ćwiczenia na mięśnie brzucha

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
124 odpowiedzi w tym temacie

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1 013 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Kwalifikacje:Trener Personalny
W jakiej pozycji wyjściowej to ćwiczenie?
  • 0

Sethbdg

Sethbdg

Nie ćwiczę 5x5. ;)

• Bywalec
  • 1 055 postów

Ja mam fajne ćwiczenie:

leżąc tyłem zbliżamy do siebie prawy łokieć i kolano, wkładamy między nie jakiś przedmiot (ok 15-30cm), który będziemy tam trzymać - mi pasuje idealnie pucha po 500g kreatyny Activ Labu. :P

I będąc w/w pozycji dotykamy lewy łokieć do lewego kolana. Oczywiście zamieniamy strony potem. :)

• 0

66668745.png

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1 013 postów
  • LokalizacjaKraków
Ja mam fajne ćwiczenie:
leżąc tyłem zbliżamy do siebie prawy łokieć i kolano, wkładamy między nie jakiś przedmiot (ok 15-30cm), który będziemy tam trzymać - mi pasuje idealnie pucha po 500g kreatyny Activ Labu. :P
I będąc w/w pozycji dotykamy lewy łokieć do lewego kolana. Oczywiście zamieniamy strony potem. :)

To jest super ćwiczenie : )
  • 0

Bler

Bler

Member

• Użytkownik
  • 28 postów

W jakiej pozycji wyjściowej to ćwiczenie?

Na kolanach lub na jednym kolanie - jak wygodniej.

• 0

phillix

phillix

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 213 postów
Nie ma opcji, żebym zrozumiał to ćwiczenie...
  • 0

Justy^a

Justy^a

Advanced Member

• Instruktor

• 1 013 postów
  • LokalizacjaKraków
Może nagraj się telefonem i wrzuć tutaj
  • 0

tm_

tm_

Advanced Member

• Użytkownik
  • 146 postów

Od 4:30 zdaje się jest to ćwiczenie.

• 0

Struc

Struc

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 348 postów
  • LokalizacjaKraków

ja ostatnio wykonuję tylko 2 ćwiczenia na brzuch - gdy trenuję na zewnątrz to wznosy nóg wisząc, a jak w domu to rozjazdy na kółku - w dni wolne dodatkowo robię podpory by wzmocnić stabilizację - wymyślanie innych, dodatkowych ćwiczeń na brzuch w moim przypadku nie ma sensu, po prostu te dwa pierwsze wpisują się świetnie w mój trening i je lubię

Użytkownik Struc edytował ten post 25 listopada 2014 - 22:45

• 1

...

Mateusz_handstand

Mateusz_handstand

Advanced Member

• Bywalec
  • 438 postów
  • LokalizacjaŚwiecie

Ja podobnie jak Struc ;) Rozjazdy na kółku + leżąc na plecach wznosy prostych nóg razem z dotknięciem stóp palcami (nie mam dostępu do drążka ;/ ) . I ćw. spisują się świetnie ! W dni wolne Hollow Body ^ :)

• 0

pride95

pride95

Advanced Member

• Użytkownik
  • 112 postów

Które ćwiczenie sprawdziło się u was najlepiej? zastąpiliście wznosy nóg jakimś ćwiczeniem?

• 0

riggebauld

riggebauld

Member

• Użytkownik
  • 22 postów

Ja tylko wznosy i planki. Wznosów nie ma sensu czymś zastępować ponieważ jest to chyba najlepsze ćwiczenie na brzuch. Poza tym w kalistenice przy odpowiedniej technice, w każdym treningu brzuch nieźle tyra (pistolety, drążek, hspu).

• 0

Hicks

Hicks

Advanced Member

• Użytkownik
  • 58 postów

Jak ćwiczycie na kółku? Na kolanach, na podłodze, czy na jakiejś skośnej powierzchni jako progresja do rozjazdów na ziemi?

• 0

SeLeR125

SeLeR125

Brak

• Użytkownik
  • 9 postów

miesniebrzucharzezba2.jpg 

jakie ćwiczenia robić aby uzyskać takie wcięcie? stosuje diete i ćwiczę brzuch wznosami nóg prostymi i skośnymi i mięśnie brzucha mam zarysowane poza takimi wcięciami, jakieś sugestie? :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

Kładziesz się na plecach i dotykasz kostek na zmianę(nie robisz brzuszka). Prawa ręka do prawej kostki itd. Nie wiem czy to zadziała ale jeżeli chodzi o to miejsce to widziałem że wiele osób tak robi.

• 0

Ghost W

Ghost W

Advanced Member

• Bywalec
  • 255 postów

Kładziesz się na plecach i dotykasz kostek na zmianę(nie robisz brzuszka). Prawa ręka do prawej kostki itd. Nie wiem czy to zadziała ale jeżeli chodzi o to miejsce to widziałem że wiele osób tak robi.

Da to mierny efekt.

Dużo wznosów nóg, wycieraczki, wyciskanie boczne, wiatrak i do tego niski poziom tkanki tłuszczowej ~5%

• 1

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

ja nie powiedziałem że to zadziała. Na brzuch najlepsze dragon flagi i wycieraczki :)

• 0

Eagle

Eagle

Advanced Member

• Użytkownik
  • 49 postów

Dzień po treningu ABSa czuje plecy (i może troche brzuch) przez co nie mogłem zrobić treningu podciągania. 

Robiłem wznosy prostych nóg w leżeniu 10x7 . Czym to jest spowodowane ? Technikę mam raczej dobrą, robię powolne ruchy i lędźwie są cały czas dociśnięte.

Dodam że jak robie wznosy na drążku to też plecy czuje na następny dzień

• 0

Ćwicz a będzie Ci dane

Guest_Clyde_*

Guest_Clyde_*
  • Gość

Dzień po treningu ABSa czuje plecy (i może troche brzuch) przez co nie mogłem zrobić treningu podciągania.
Robiłem wznosy prostych nóg w leżeniu 10x7 . Czym to jest spowodowane ? Technikę mam raczej dobrą, robię powolne ruchy i lędźwie są cały czas dociśnięte.
Dodam że jak robie wznosy na drążku to też plecy czuje na następny dzień

Mialem w przeszlosci podobny problem.
Najprawdobodobniej wykonujesz przy wznosie nog nie potrzebny ruch tak jakby " spiecia brzucha". Troche ciezko to wytlumaczyc.
To bedzie tak gdy zawisniesz to napinasz obrecz barkowa i brzuch . Pozniej powoli wznosisz nogi bez takiego " wierzgniecia tylkiem".
Bym musial w ci pokazac bo pisac to sam wiesz.
  • 0

Eagle

Eagle

Advanced Member

• Użytkownik
  • 49 postów
No dobra to w zwisie ale co ze wznosami w leżeniu? Tam nie ma tego wierzgnięcia , jest powolny kontrolowany ruch a plecy dostają :/
  • 0

Ćwicz a będzie Ci dane

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

Prawdopodobnie nie dociskasz odcinka lędźwiowego do ziemi - postaraj się o to zadbać następnym razem. Z góry mówię, że przez ten zabieg może Ci nieźle spaść liczba powtórzeń, ale ćwiczenie stanie się bardziej wartościowe i bezpieczniejsze.

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych