Zaloguj się Zarejestruj się
Ćwiczenia na mięśnie brzucha
Napisano 25 listopada 2014 - 13:32
Ja mam fajne ćwiczenie:
leżąc tyłem zbliżamy do siebie prawy łokieć i kolano, wkładamy między nie jakiś przedmiot (ok 15-30cm), który będziemy tam trzymać - mi pasuje idealnie pucha po 500g kreatyny Activ Labu. ![]()
I będąc w/w pozycji dotykamy lewy łokieć do lewego kolana. Oczywiście zamieniamy strony potem. ![]()
Napisano 25 listopada 2014 - 13:34
Ja mam fajne ćwiczenie:
leżąc tyłem zbliżamy do siebie prawy łokieć i kolano, wkładamy między nie jakiś przedmiot (ok 15-30cm), który będziemy tam trzymać - mi pasuje idealnie pucha po 500g kreatyny Activ Labu.
I będąc w/w pozycji dotykamy lewy łokieć do lewego kolana. Oczywiście zamieniamy strony potem.
To jest super ćwiczenie : )
Napisano 25 listopada 2014 - 22:45
ja ostatnio wykonuję tylko 2 ćwiczenia na brzuch - gdy trenuję na zewnątrz to wznosy nóg wisząc, a jak w domu to rozjazdy na kółku - w dni wolne dodatkowo robię podpory by wzmocnić stabilizację - wymyślanie innych, dodatkowych ćwiczeń na brzuch w moim przypadku nie ma sensu, po prostu te dwa pierwsze wpisują się świetnie w mój trening i je lubię
Użytkownik Struc edytował ten post 25 listopada 2014 - 22:45
...
Napisano 17 maja 2015 - 18:03
Kładziesz się na plecach i dotykasz kostek na zmianę(nie robisz brzuszka). Prawa ręka do prawej kostki itd. Nie wiem czy to zadziała ale jeżeli chodzi o to miejsce to widziałem że wiele osób tak robi.
Da to mierny efekt.
Dużo wznosów nóg, wycieraczki, wyciskanie boczne, wiatrak i do tego niski poziom tkanki tłuszczowej ~5%
Napisano 24 stycznia 2016 - 19:01
Dzień po treningu ABSa czuje plecy (i może troche brzuch) przez co nie mogłem zrobić treningu podciągania.
Robiłem wznosy prostych nóg w leżeniu 10x7 . Czym to jest spowodowane ? Technikę mam raczej dobrą, robię powolne ruchy i lędźwie są cały czas dociśnięte.
Dodam że jak robie wznosy na drążku to też plecy czuje na następny dzień
Ćwicz a będzie Ci dane
Guest_Clyde_*
Napisano 24 stycznia 2016 - 21:55
Guest_Clyde_*
Dzień po treningu ABSa czuje plecy (i może troche brzuch) przez co nie mogłem zrobić treningu podciągania.
Robiłem wznosy prostych nóg w leżeniu 10x7 . Czym to jest spowodowane ? Technikę mam raczej dobrą, robię powolne ruchy i lędźwie są cały czas dociśnięte.
Dodam że jak robie wznosy na drążku to też plecy czuje na następny dzień
Mialem w przeszlosci podobny problem.
Najprawdobodobniej wykonujesz przy wznosie nog nie potrzebny ruch tak jakby " spiecia brzucha". Troche ciezko to wytlumaczyc.
To bedzie tak gdy zawisniesz to napinasz obrecz barkowa i brzuch . Pozniej powoli wznosisz nogi bez takiego " wierzgniecia tylkiem".
Bym musial w ci pokazac bo pisac to sam wiesz.
Napisano 25 stycznia 2016 - 10:43
Prawdopodobnie nie dociskasz odcinka lędźwiowego do ziemi - postaraj się o to zadbać następnym razem. Z góry mówię, że przez ten zabieg może Ci nieźle spaść liczba powtórzeń, ale ćwiczenie stanie się bardziej wartościowe i bezpieczniejsze.
E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś