Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się

Kółka gimnastyczne

• Please log in to reply
337 replies to this topic

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Dzięki saddam :)
Zastanawiam się jak wywiercić dziury w suficie. Na pewno 2 pierwsze wywiercę na rozstaw swoich barków. A co do 3 dziury to nie wiem czy lepiej szerzej czy węziej?
Mój zestaw :D
[attachment=90]

3 szt. Nakrętek z oczkiem M12x54mm cynk wytrzymałość 340 kg 1 szt
3szt stalowe łączniki rozporowe SLR-SMOK typu sldr-12x140 siła
1szt. wiertło sds12- 210/150
Kółeczka z allegro.
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts

Im wyższy tym prawdopodobnie cięższy - tym trudniej.

Z tym bym polemizował, bo siła powinna być proporcjonalna do masy.

Dlatego napisałem PRAWDOPODOBNIE - bo wiedziałem, że zaraz ktoś mi tu się przyczepi.. :)

• 0

saddam1

saddam1

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 36 posts
spoko set, pamietaj ze jesli jest slabej jakosc i strop to to tak moze idealnie nie siasc :) moze dla bezpieczenstwa jakos polacz te kotwy? ze jak jedna wypadnie to spadniesz tylko troche? :) :)
pozdro
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Dobra saddam dołożę płaskownik.
dzięks :)
  • 0

saddam1

saddam1

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 36 posts
noo od razu to bedzie milej pracowac jak bedzie polaczone
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
http://allegro.pl/ko...2661550380.html

TO NIE MOJE, ale może kogoś zainteresuje..
  • 0

Gżesiu

Gżesiu

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 34 posts
^ Jakiś niezadowolony użytkownik z forum? :D
  • 0

marcin902

marcin902

Go Hard or Go Home

• Użytkownik
  • 70 posts
  • LokalizacjaKraków Miasto Królów Polski
Cassi zamocowałeś te kółka?:) jak tak to pokaż jakieś foto jak to zrobiłeś :D
  • 0

gymmaniak

gymmaniak

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 52 posts
Dobra. Porozmawiałem z panią trener i juz wam mówie co mi babeczka powiedziała tylko ze to dłuższa wypowiedz była. Ogólnie to powiedziała ze nie ma cudów zebym cos wyłamał jeżeli nie będę wariował z czyjąś pomocą - czyli jeżeli będę robil tylko to na co pozwala mi aktualny stan mojej własnej siły. Powiedziała ze ściegna same sie dostosują z upływem czasu. Ale głupia nie jest bo z miejsca powiedziała mi ze jezeli będę do tego brał "wspomagacze" to może być ze sciegnami krucho bo mięśnie rosna i siła podskoczy mi za szybko. Oczywiście konieczne jest praktycznie idealne odtłuszczenie ciała. a i jeszcze taka ciekawostka o ile dobrze zrozumialem ze mięśnie nie zdobyte w treningu gimnastycznym przeszkadzają :))) działaja jak nadwaga! Pytałem tez o ten zestaw dziwnych gum z mtidea bo w sumie moze i by to cos pomogło ale powiedziała mi stanowczo ze takie cudactwa uczą mięśni blędnego toru ruchu i żebym nie kombinował tylko sukcesywnie pogłębiał ruchy i robił fazy negatywne - ale zaznaczyła ze nie za często. Fajna ta kobitka i mocno zorientowana w temacie. Jak ktoś chce zebym o coś zapytal to mówcie. Odbieram córke z zajęc 2 razy w tygodniu i zawsze zamieniam z nia słowo więc moge pytac. cassi zaufaj mi i nie rób oczek! Podwieś do sufitu jakiś prosty drażek. Będziesz mial pelną regulację rozstawu taśm i zobaczysz ze to ci się przyda. Kolega ma taki drążek w blokach przykręcony i jest ekstra.
  • 0

tyraell

tyraell

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 29 posts
Dzięki gymmaniak za info :) przyda się taki zaprzyjaźniony trener, szczególnie gdy większość z nas ćwiczy na kółkach na własną rękę... Oczywiście jak oferujesz pomoc, będziemy z niej korzystać, przynajmniej ja :P
  • 0
Jeżeli ktoś ci mówi, że się zmieniłeś to znaczy, że przestałeś żyć według jego oczekiwań...

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Gymmaniak, a może namówisz tą Panią na to, by napisała na forum coś o treningach na kółkach?
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1,598 posts
  • LokalizacjaWawa

robił fazy negatywne - ale zaznaczyła ze nie za często.

A możesz dopytać o te fazy negatywne? Dlaczego nie za często? Zdaje się, że Wade odradza fazy negatywnych i jestem ciekaw dlaczego mogą być one niewskazane.
  • 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1,536 posts
Też mnie to ciekawi. Najlepiej działają prawie na wszystkie ćwiczenia... Właśnie czytam na gymnasticbodies.com xD Niech ta Pani się tu zarejestruje. ;)
  • 0

gymmaniak

gymmaniak

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 52 posts
Panowie troche mi niezręcznie namawiać ją do pisania na forum :) Co do faz negatywnych to coś tam mówiła mówiła zeby za bardzo nie obciązać stawów i dać czas ścięgnom do adaptacji , ale wiecie jak to jest. Mówi tak pewnie zeby ktoś sobie nie zrobił krzywdy. Każdy z nas ma swój rozum i w miare zna juz swoj organizm i swoje możliwosci regeneracyjne. Ja osobiscie jestem entuzjastą faz negatywnych i tak jak Krzysiek jestem zdania ze bardzo szybko buduja siłę i dobrze sie sprawdzają. Jak we wtorek bede się z nią widział to o co zapytać? Najchetniej to bym zapytał co robi w piątek wieczorem ale ja juz zaobrączkowany jestem :) he he
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1,536 posts
Ale ja nie jestem zaobrączkowany. :D Hmm. Ja pytań nie mam. :D
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
A mnie nadal ciekawi dlaczego nie poleca faz negatywnych. Wszyscy inni je zachwalają. Pierwszy raz spotykam się z podejściem, że ktoś ma takie podejście.
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts

Cassi zamocowałeś te kółka?:) jak tak to pokaż jakieś foto jak to zrobiłeś :D

Marcin nie zamontowałem jeszcze. Montuję do drążka narazie.

Będziesz mial pelną regulację rozstawu taśm i zobaczysz ze to ci się przyda. Kolega ma taki drążek w blokach przykręcony i jest ekstra.

Faktycznie gymmaniak masz rację. A regulacja przydaje się.
Dobrze, że nie wierciłem jeszcze.

Gymmaniaku spytaj się na co uważać w fazach negatywnych i co robić przed tym typem ćwiczeń?
A jeszcze jedno czy zna jakieś ciekawe książki związane z kółkami.
  • 0

saddam1

saddam1

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 36 posts
Fazy negatywne obciazaja stawy znacznie bardziej niz nasz organizm jest aktualnie na to przygotowany.
Np kiedys robilem taki trening wyciskajac maksymalnie 110kg ladowalem 140 dwoch kolegow podnosilo i ja sam opuszczalem i tak 1-2 razy
po mocnej rozgrzewce. Robilem to cwiczenie tylko raz w tygodniu a i tak mi zaczely padac lokcie...
to samo robi zeby podciagac sie na jednej rece. Podnosisz sie na dwoch i opuszczasz najwolniej jak sie da (ewentualnie z jakims wsparciem)
na jednej natomiast od tego jeszcze bardziej padaja lokcie:)
Tak jak Gymaniak napisal kazdy powinien znac swoj organizm i wiedziec co dla niego jest dobre a co zle i niech sam
podejmuje decyzje.
Ja uwazam ze fazy negatywne sa spoko, jesli potrzebujemy w szybkim czasie zrobic powazny postep w innym wypadku nie stosuje ...

Co do pytan do Pani :) dalej mnie interesuje mozliwosc uszkodzenia panewki w stawie barkowym podczasz robienia krzyzy?
Czy to jest tak ze dziecku lat 10 to nie grozi? Czy facetowi 80kg tez to nie grozi? Moj kolega trenowal regluarnie kolka i twierdzi
ze jego trener bardzo ostroznie podchodzil do tematu wszelkich krzyzy i nie pozwalal im robic do momentu odpowiedniego rozbudowania
miesni.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Saddam, co do faz negatywnych jakie opisałeś, to faktycznie stawy mogły zacząć Ci padać. Pomiędzy 110kg a 140kg jest jednak spora różnica. W ćwiczeniach gimnastycznych wykonujemy próg przejścia ćwiczenia łatwiejszego a jeśli nie jesteśmy w stanie zrobić trudniejszego robimy fazy negatywne. Myślę, że nie ma tam takich gwałtownych skoków. Do tej pory wszędzie czytałem, że to bardzo dobra metoda.
  • 0

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 posts
Dzisiaj doszły moje kółka i jestem w szoku! Nie potrafię na nich utrzymać nawet L-sita. Buja mną na wszystkie strony :) Ale jazda :)
  • 0
Dołączona grafika

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users