Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Paul Wade - Skazany na Trening(Convict conditioning)
Rozpoczęty przez
Stef
, lut 14 2012 16:55
Napisano 10 lipca 2012 - 20:34
Witam jestem tu nowy i nie dawno wlasnie skonczylem czytac te ksiazke i mam pytanko na poczatek zaczolem cwiczyc program treningowy swieza krew w poniedzialek pompki wznosy nog a w piatek podciaganie i przysiad i chcialym sie dowiedziec mianowicie jak dlugo cwiczyc krok 1 czyli pompki przy scianie i jak dlugo cwiczyc prog poczatkowy 1x10 i to samo z przysiadami wznosami nog i podciagnieciami mianowice po jakim czasie mam przejsc do krok 2 a jak juz Bede zaczyal krok 2 to mam ciagle cwiczyc krok 1 czy krok 1 juz nie tylko 2
Napisano 10 lipca 2012 - 20:49
Witam jestem tu nowy i nie dawno wlasnie skonczylem czytac te ksiazke i mam pytanko na poczatek zaczolem cwiczyc program treningowy swieza krew w poniedzialek pompki wznosy nog a w piatek podciaganie i przysiad i chcialym sie dowiedziec mianowicie jak dlugo cwiczyc krok 1 czyli pompki przy scianie i jak dlugo cwiczyc prog poczatkowy 1x10 i to samo z przysiadami wznosami nog i podciagnieciami mianowice po jakim czasie mam przejsc do krok 2 a jak juz Bede zaczyal krok 2 to mam ciagle cwiczyc krok 1 czy krok 1 juz nie tylko 2
Witam, Paul Wade opisuje kiedy przechodzić do kolejnych kroków( zobacz do książki "część 3" str 299, a jeżeli dokładnie chcesz wiedzieć jak przechodzić do kolejnych etapów to opisał na str. 308 "Postępy".
Przykładowo robisz Popki przy ścianie jesteś już przy progu przejścia czyli wykonujesz 3 serie po 50 powtórzeń. Zostań sobie w tym progu przejścia jeszcze z 2-3 treningi(dla utrwalenia-zależy jak już się czujesz w danym ćwiczeniu). Jeżeli próg przejścia nie będzie Ci już sprawiał żadnych kłopotów przechodzisz do korku 2 - próg początkowy i tak dalej...
Napisano 10 lipca 2012 - 20:59
Witam Mario
Jeśli jesteś gotowy przejść na krok 2 to przechodź i nie zatrzymuj się na każdym kroku z osobna czyli zrobiłeś krok przejścia w nogach to przechodź, a w pompkach nie jesteś jeszcze pewny przejść zostań przy tym ćwiczeniu.
Pompki przy ścianie krok 1 załóżmy
1 tydzień
próg początkowy
1 seria 10p zaliczyłem
przechodzę dalej
2 tydzień
próg średnio zaawansowany
2s 25p nie zaliczony zrobiłem 2s 20p
czekamy tydzień
3 tydzień
2s 25p zaliczony
czekamy tydzień
4 tydzień próg przejścia
3s 50p zaliczony
I wtedy przechodzimy do kroku 2 i tak dalej
Ja tak ćwiczyłem i są efekty.
Dałem przykład z krokiem 1 jest łatwy . W dalszych krokach robisz tak jak ci napisał Orel
Jeśli jesteś gotowy przejść na krok 2 to przechodź i nie zatrzymuj się na każdym kroku z osobna czyli zrobiłeś krok przejścia w nogach to przechodź, a w pompkach nie jesteś jeszcze pewny przejść zostań przy tym ćwiczeniu.
Pompki przy ścianie krok 1 załóżmy
1 tydzień
próg początkowy
1 seria 10p zaliczyłem
przechodzę dalej
2 tydzień
2s 25p nie zaliczony zrobiłem 2s 20p
czekamy tydzień
3 tydzień
2s 25p zaliczony
czekamy tydzień
4 tydzień próg przejścia
3s 50p zaliczony
I wtedy przechodzimy do kroku 2 i tak dalej
Ja tak ćwiczyłem i są efekty.
Dałem przykład z krokiem 1 jest łatwy . W dalszych krokach robisz tak jak ci napisał Orel
Napisano 22 lipca 2012 - 21:31
Witam zacząłem trenować tak jak kolega cassi wyżej mówił i wszystko jest narazie ok, ale mam pytanko czy to aby nie za mało trenować tylko poniedziałek i piątek jak radzicie moze trenować jeszcze w jakieś dni. Pozdrawiam
Używaj polskich znaków kolego. I stosuj w miarę możliwości zasady ortografii.
Używaj polskich znaków kolego. I stosuj w miarę możliwości zasady ortografii.
Napisano 23 lipca 2012 - 15:55
Pytanie o trening lepiej zadać w odpowiednim do tego miejscu czyli w tym dziale: http://kalistenikapo...l-Pomoc-Pytania
Napisano 09 sierpnia 2012 - 11:14
Na stronie nie wiem której, ale powinno przy każdym ćwiczeniu w drugim dziale pisać. Przykładowo, przy 4 kroku na wznosach nóg jest napisane, że 2 sekundy do góry, i 4 w dół ( żeby mięśnie proste brzucha wziąć w obroty ).
Kolecc - 2 strony wcześniej wszystko jest napisane ;p Pytałem gości z "aha" i mówią, że pod najpóźniej pod koniec roku będzie 2 część po polsku.
Kolecc - 2 strony wcześniej wszystko jest napisane ;p Pytałem gości z "aha" i mówią, że pod najpóźniej pod koniec roku będzie 2 część po polsku.
Napisano 09 sierpnia 2012 - 11:48
na której to stronie jest?
Np. przy pompkach na stronie 63 jest podrozdział "Szybkość" i tam jest to opisane.
Napisano 10 września 2012 - 09:42
Revo, to nie rozdział Skazanego tylko osobna pozycja w PDF - dodatek do ściągnięcia ze strony Dragon Door.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś