Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Paul Wade - Skazany na Trening(Convict conditioning)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
239 odpowiedzi w tym temacie

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów
Dobre wieści!
Jesień już niedługo... ;-)
  • 0

Mario1993

Mario1993

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 8 postów
Witam jestem tu nowy i nie dawno wlasnie skonczylem czytac te ksiazke i mam pytanko na poczatek zaczolem cwiczyc program treningowy swieza krew w poniedzialek pompki wznosy nog a w piatek podciaganie i przysiad i chcialym sie dowiedziec mianowicie jak dlugo cwiczyc krok 1 czyli pompki przy scianie i jak dlugo cwiczyc prog poczatkowy 1x10 i to samo z przysiadami wznosami nog i podciagnieciami mianowice po jakim czasie mam przejsc do krok 2 a jak juz Bede zaczyal krok 2 to mam ciagle cwiczyc krok 1 czy krok 1 juz nie tylko 2
  • 0

Orel

Orel

Szeryf :D

• Administrator - Boss

• 582 postów

Witam jestem tu nowy i nie dawno wlasnie skonczylem czytac te ksiazke i mam pytanko na poczatek zaczolem cwiczyc program treningowy swieza krew w poniedzialek pompki wznosy nog a w piatek podciaganie i przysiad i chcialym sie dowiedziec mianowicie jak dlugo cwiczyc krok 1 czyli pompki przy scianie i jak dlugo cwiczyc prog poczatkowy 1x10 i to samo z przysiadami wznosami nog i podciagnieciami mianowice po jakim czasie mam przejsc do krok 2 a jak juz Bede zaczyal krok 2 to mam ciagle cwiczyc krok 1 czy krok 1 juz nie tylko 2

Witam, Paul Wade opisuje kiedy przechodzić do kolejnych kroków( zobacz do książki "część 3" str 299, a jeżeli dokładnie chcesz wiedzieć jak przechodzić do kolejnych etapów to opisał na str. 308 "Postępy".

Przykładowo robisz Popki przy ścianie jesteś już przy progu przejścia czyli wykonujesz 3 serie po 50 powtórzeń. Zostań sobie w tym progu przejścia jeszcze z 2-3 treningi(dla utrwalenia-zależy jak już się czujesz w danym ćwiczeniu). Jeżeli próg przejścia nie będzie Ci już sprawiał żadnych kłopotów przechodzisz do korku 2 - próg początkowy i tak dalej...
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Witam Mario
Jeśli jesteś gotowy przejść na krok 2 to przechodź i nie zatrzymuj się na każdym kroku z osobna czyli zrobiłeś krok przejścia w nogach to przechodź, a w pompkach nie jesteś jeszcze pewny przejść zostań przy tym ćwiczeniu.

Pompki przy ścianie krok 1 załóżmy
1 tydzień
próg początkowy
1 seria 10p zaliczyłem
przechodzę dalej
2 tydzień
próg średnio zaawansowany
2s 25p nie zaliczony zrobiłem 2s 20p
czekamy tydzień
3 tydzień
próg średnio zaawansowany
2s 25p zaliczony
czekamy tydzień
4 tydzień próg przejścia
3s 50p zaliczony
I wtedy przechodzimy do kroku 2 i tak dalej
Ja tak ćwiczyłem i są efekty. :)
Dałem przykład z krokiem 1 jest łatwy . W dalszych krokach robisz tak jak ci napisał Orel

• 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 postów
Ja co prawda ćwiczę innym planem, ale się może wypowiem: ja po prostu co trening dokładam kilka powtórzeń, czasem 5, czasem 1, a czasem wcale. Zależy od ćwiczenia i od obecnej kondycji, trzeba się nauczyć samemu to oceniać.
  • 0
Shut up and get moving.

Mario1993

Mario1993

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 8 postów
Witam zacząłem trenować tak jak kolega cassi wyżej mówił i wszystko jest narazie ok, ale mam pytanko czy to aby nie za mało trenować tylko poniedziałek i piątek jak radzicie moze trenować jeszcze w jakieś dni. Pozdrawiam

Używaj polskich znaków kolego. I stosuj w miarę możliwości zasady ortografii. ;)
  • 0

KABUM

KABUM

Advanced Member

• Użytkownik
  • 373 postów
Pytanie o trening lepiej zadać w odpowiednim do tego miejscu czyli w tym dziale: http://kalistenikapo...l-Pomoc-Pytania
  • 0

www.sportymiejskie.pl - Aktualności sportowe, wydarzenia sportowe, relacje z niszowych sportów.

Revo

Revo

Advanced Member

• Bywalec

• 659 postów
Koledzy czy gdzieś w książce jest instrukcja co do tempa wykonywania powtórzeń bo teraz nie pamietam już i nie mogę na wyrywki nic znaleźć?
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 postów
Jest, dodatkowo wspomina o tym w Super FAQ. 2 sekundy, 1 sekunda, 2 sekundy.
  • 0
Shut up and get moving.

Revo

Revo

Advanced Member

• Bywalec

• 659 postów
na której to stronie jest?
  • 0

kolecc

kolecc

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 247 postów
Jest. coś wiadomo czy część druga skazanego pojawi sie w polsce ?
  • 0
To podróż daje nam szczęście, nie jej cel.

aquaknight

aquaknight

aqua

• Użytkownik
  • 366 postów
Na stronie nie wiem której, ale powinno przy każdym ćwiczeniu w drugim dziale pisać. Przykładowo, przy 4 kroku na wznosach nóg jest napisane, że 2 sekundy do góry, i 4 w dół ( żeby mięśnie proste brzucha wziąć w obroty ).
Kolecc - 2 strony wcześniej wszystko jest napisane ;p Pytałem gości z "aha" i mówią, że pod najpóźniej pod koniec roku będzie 2 część po polsku.

• 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 598 postów
  • LokalizacjaWawa

na której to stronie jest?

Np. przy pompkach na stronie 63 jest podrozdział "Szybkość" i tam jest to opisane.
  • 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów
SKAZANY cz.2 - dostałem info, że powinien być na jesień :-)
Sama się buzia uśmiecha :)
  • 0

Orel

Orel

Szeryf :D

• Administrator - Boss

• 582 postów

SKAZANY cz.2 - dostałem info, że powinien być na jesień :-)
Sama się buzia uśmiecha :)

W takim razie, tylko czekać :D
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 postów
Revo, na stronie piątej (dziewiąta w pdfie).
  • 0
Shut up and get moving.

Render

Render

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 22 postów
Rozumiem ze to idealnie to samo co Convict Conditioning? Bo okladka zupelnie inna, a chcialem juz oryginał po angielsku kupować... :]
  • 0

Revo

Revo

Advanced Member

• Bywalec

• 659 postów
Chłopaki mam wrażenie, że są różnice pomiędzy wydrukowaną polską wersją a oryginałem, mówicie tu o dziale Super FAQ ale w książce takiego nie ma ?!
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 598 postów
  • LokalizacjaWawa
Revo, to nie rozdział Skazanego tylko osobna pozycja w PDF - dodatek do ściągnięcia ze strony Dragon Door.
  • 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

Revo

Revo

Advanced Member

• Bywalec

• 659 postów
OK dzięki, nie wiem czemu ale nie zwróciłem uwagi żeby ktoś to wten sposób przedstawił..
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych