Haha xD Salute w natarciu, nie ma lekko
Po treningu otwiera sie okno anaboliczne, i jak nie dostarczysz jakichkolwiek składników, wówczas zostanie pogłębiony katabolizm organizmu co prowadzi do utraty mięśni. Dlatego ok 10-15 min po treningu trzeba zjesc cos szybko przyswajalnego tak jak mowilem bialko w proszku + np żelki lub sok owocowy ktory posiada cukru proste, ktore jak wiemy szybko podnoszą poziom cukru we krwi, po około godzinie spożywamy posiłek wartościowy.
Majlo, ja żadnym specem od dietetyki nie jestem, ale z tego co czytałem, i w sumie to jest też na logikę. Zaraz po treningu organizm jedzie na składnikach z posiłku przed treningowego. Przecież jak 1,5 h przed treningiem zjesz jakiś porządny posiłek, to on swoje się trawi. Zakładając że trening trwa godzinę, to po treningu jeszcze składniki idą z tego przed treningowego.
Tak wgl to ja tam nie raz ćwiczę nie jedząc na długo przed treningiem, a czasem mi się zdarza po treningu nie jeść nic. Nie zauważyłem żeby się to odbijało w jakiś negatywny sposób. Ale ja nie robię masy ( przynajmniej narazie )