https://www.instagra...m/p/1iP5oAsOjN/
Tu lepiej widać xD brr
Nasze strony:
To są zdrowe barki. ![]()
Do mnie dzisiaj przyszły taśmy do kontuzji, kinesiotape, nakleiłem na lewy łokieć (łokieć tenisisty mi się odnowił delikatnie) i prawy bark, bo ostatnio pobolewały mnie te miejsca. Bólu nie czuć już po naklejeniu, to działa (!), a obawiałem się że nie będzie działać. Zobaczymy, czy jak za tydzień zdejmę taśmę to czy bólu już nie będzie nawet bez nich. ![]()
Link do taśm które kupiłem - http://allegro.pl/ta...4858993913.html wstawiam linka, bo gdzieś na necie wyczytałem, że jest dużo podróbek itp., a ta firma Rea Tape jest polecana przez fizjoterapeutów, bo jest dobra i w przystępnej cenie, w porównaniu do konkurencji (ceny konkurencji dochodzą do nawet czterdziestu kilku złotych za 5 metrów).
Plastry raczej nic nie ukrywają. Działa to po prostu na tej zasadzie, że w miejscu naciągniętej przez plaster skóry robi się więcej miejsca. Więcej i szybciej przepływa krwi oraz limfy. A lepsze ukrwienie to wiadomo szybsza regeneracja stanu zapalnego. Receptory bólowe też są mniej uciskane przez pospinane zapalne mieśnie co zmniejsza ból. Ot cała zagadka plastra.
Plastry raczej nic nie ukrywają. Działa to po prostu na tej zasadzie, że w miejscu naciągniętej przez plaster skóry robi się więcej miejsca. Więcej i szybciej przepływa krwi oraz limfy. A lepsze ukrwienie to wiadomo szybsza regeneracja stanu zapalnego. Receptory bólowe też są mniej uciskane przez pospinane zapalne mieśnie co zmniejsza ból. Ot cała zagadka plastra.
Ja to wiem, dlatego je kupiłem. Dobrze że wyjaśniłeś koledze.
Dzięki Mateusz! Ja borykam się z kontuzją lewego ramienia dość długo i też zakupię tejpy. Dokładnie-najpierw poczytać potem wyrażać opinie. Tape zaczął robić karierę na olimpiadzie w Seulu. przyspiesza regenerację organizmu, mięśni, ścięgien po kontuzji czyli to jest leczenie nie maskowanie. Dam znać czy wyleczyłem rękę
U mnie na nadgarstku ta taśma zadziałała tylko za pierwszym razem. Kilka następnych razy naklejałem ją dokładnie tak samo ale już nie było tego efektu.
A czy Wy Panowie wiecie co Wam dolega i jak przykleić plastry aby efekt był odpowiedni? Urazów barku jest dużo, wizyta u fizjoterapeuty z naklejaniem plastrów kosztuje niewiele, a bardziej Wam pomoże niż klejenie samemu. Też oklejałem bark, obejżałem filmik fazjoterapeuty, objawy pacjent miał bardzo podobne. Żona mnie okleiła według instrukcji pana fizjioterapeuty i na tym poztywny efekt plastów się skończył bo plastry nie pomogły na ból barku.
Ale czy ty myślisz, że to jest takie trudne? Przecież to podstawy trzeba tylko wiedzieć o anatomii ludzkiego ciała i wiedzieć w jakich ruchach i gdzie dokładnie cię boli. Obklejasz tak żeby tape'y odciążały pracę mięśnia w którym odczuwasz ból i wtedy są efekty, proste, ja zakleiłem i czuję ogromną poprawę, więc działa. Nie wiem jak to na dłuższy dystans z tym będzie, ale myślę, że jak zakleję się raz na jakiś czas jak mnie coś boli (rzadko się to zdarza odkąd zacząłem te barki rozgrzewać porządnie i robić łamacz barków, ale niestety kontuzji w 100% się uniknąć nie da) to będzie działać, bo nie mam w planach np. używać tego miesiąc bez przerwy, tylko 5-7 dni i potem odklejam i koniec, do następnego poważniejszego bólu. ![]()
Każdy do tego tak podchodzi że to nie działa itp. bo za dużo myślicie, fizjoterapeuta, zastanawianie się jak to możliwe, że to działa itp., przyklejcie - nie widzicie poprawy przyklejcie raz jeszcze, w końcu się nauczycie i będziecie wiedzieć przy jakim bólu jak przyklejać, krzywdy sobie tym nie zrobicie nawet jak źle zakleicie i pochodzicie w tym 7 dni, no chyba że ktoś by sobie to co tydzień nowe naklejał przez miesiąc albo i dłużej to może sobie zrobić krzywdę. Moje kontuzje nie są poważne tylko taki lekki dyskomfort podczas ćwiczenia był, więc mi pomaga to. Myślę też, że to jest raczej na takie lekkie/średnie kontuzje, bo na pewno na jakąś poważniejszą nie zadziała tak, że od razu po naklejeniu nie będziecie czuć bólu, jeżeli już się używa tego do jakiś poważnych kontuzji to rzeczywiście lepiej udać się do fizjoterapeuty, ale przy lekkim bólu albo jakimś krótkotrwałym to moim zdaniem zdaje to egzamin te tape'y. ![]()
Fotki planche, full i straddle. Nie będę się za dużo rozpisywał bo i tak mnie zgnoicie za to, że nieprawidłowa technika i że tylko szukam wymówek. Tylko tak wstawiam gdyby jednak ktoś tutaj był normalny i rozumiał to, że technika polepsza się z czasem. Ostatnio nie ćwiczyłem planche, więc fajnie że po takim odpoczynku delikatnym jest progress. ![]()
Full planche
Straddle planche ( zdjęcie zrobione w złym momencie bo jeszcze miałem zgięte nogi, ale i tak powiecie że nie umiem straddle i że to wymówka, pieprzyć to.
)
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych