Merfi- jakoś mnie nie przekonuje system 2x5. Chodzi głównie o to że tam dodaje sie ciężar co trening. Jakby to było takie proste to w rok byłbym najsilniejszym człowiekiem świata jakbym dodawał nawet te 2 kg co trening. Zdecydowanie wole smarowanie gwintów ( moim zdaniem jest to najskuteczniejsza metoda jaka kiedy kolwiek powstała do budowania siły) i system 5x5 w którym robisz też jakby takie smarowanie gwintów tylko że mniej intensywne
Zaloguj się Zarejestruj się
Pomoc dla Clouda
Posted 17 February 2016 - 14:34 PM
Merfi- jakoś mnie nie przekonuje system 2x5. Chodzi głównie o to że tam dodaje sie ciężar co trening. Jakby to było takie proste to w rok byłbym najsilniejszym człowiekiem świata jakbym dodawał nawet te 2 kg co trening. Zdecydowanie wole smarowanie gwintów ( moim zdaniem jest to najskuteczniejsza metoda jaka kiedy kolwiek powstała do budowania siły) i system 5x5 w którym robisz też jakby takie smarowanie gwintów tylko że mniej intensywne
Posted 17 February 2016 - 14:38 PM
Nie przekonasz się jak nie spróbujesz
Ja z nieumiejętności zrobienia pistoletu doszedłem do pistoletu w 2 tygodnie jakoś - teraz po 4 tygodniach robię po 5 na nogę bez żadnego problemu. 2x5 to piękne trenowanie czystej siły i systemu nerwowego. Lepszego systemu moim zdaniem nie ma. Smarowanie gwintów jest wolniejsze na moje w przyroście i do tego rozwleka się na cały dzień
Tutaj krótki trening i pozamiatane
No ale jak chcesz - spróbuj kiedyś to się przekonasz ![]()
Z HSPU podobnie było. W ciągu 4 tygodni doszedłem do 5 razy, a zaczynałem od nieumiejętności zrobienia 1 pełnego powtórzenia. ![]()
Posted 17 February 2016 - 14:50 PM
W sumie dla mnie najlepsze jest smarowanie no trenuje i mam najlepszy postęp jaki do tej pory miałem a ty robisz 2x5 i jesteś w takiej sytuacji jak ja.
Posted 17 May 2016 - 16:24 PM
Oto kolejne pytanie do was:
Przy odpowiednich ciężarach ( do 115 ) w martwym ciągu potrafię zachować idealnie proste plecy. Natomiast już gdy wejde powyżej 120 kg zaczynam robić koci grzbiet i za cholerę nie mogę tego kontrolować. Jednak ciężar wcale nie wydaje się jakiś mega ciężki. Oznacza to że jestem jeszcze za słaby na ten ciężar pomimo tego że nie wydaje się zbyt ciężki ? zostać jeszcze przy tym samym ciężarze i wyciągnąć z niego jak najwięcej ( np. dojść do pelengo 5x5 ) ew. dodać 2-3 kg czy cisnąć większym ciężarem z troche krzywymi plecami?
Posted 17 May 2016 - 16:51 PM
Posted 17 May 2016 - 16:58 PM
Posted 17 May 2016 - 19:13 PM
Edited by Eratoo, 17 May 2016 - 19:14 PM.
Posted 17 May 2016 - 19:29 PM
Posted 18 May 2016 - 16:53 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report