Dziś standardowo plecy:)
Niestety nie mogłem się skupić na treningu, bo moją uwagę rozpraszała pewna dziewczyna, która ćwiczyła obok
Fenomenalnie rozciągnięta:3
Ale trening udało się zrealizować
3 cykle podciągnięć różnymi sposobami po (dwa po 8 i jeden po 7) (łącznie jakieś 150 podciągnięć, bo zrobiłem jeszcze parę takich luźnych
)
5x7 dragon flag
rozjazdy w przód 5 serii po 15
Jak przyszła ta dziewczyna to z podciągnięć prawie Muscle upy robiłem XD haahahaha ![]()
oby więcej takich urozmaiceń treningu ![]()
Zaloguj się Zarejestruj się
Dziennik dipsiarza!:D
Posted 15 October 2015 - 19:32 PM
Posted 15 October 2015 - 20:04 PM
Posted 16 October 2015 - 16:59 PM
Hahaha
to się nazywa motywacja! ![]()
Dziś stwierdziłem, że pobiję swój rekord w dipach, bo czas najwyższy, poprzedni ustanowiony miesiąc temu- 225 dipów ( 15 serii po 15 powt) w czasie 1 godziny i 3 minut
Tak dziś po dobrej rozgrzewce włączywszy stoper zrobiłem 300 dipów ( 20 serii po 15 dipów) w czasie .. uwaga... 56 minut !!!
generalnie planowałem zrobić te 300 dipów ale nie spodziewałem się, że zrobię je tak szybko, w czasie treningu nie patrzyłem na zegarek, tylko dopiero na koniec
Wczoraj jakiś taki wypluty byłem a dziś kurcze pierwsze 8 serii poszło na luzie. Od razu dodam, że dipy prawidłowe technicznie, nawet w ostatnich seriach wyciskałem to 14 i 15 powtórzenie, nie było żadnej niepełnej serii
))
Barki po tym jak kokosy, triceps też wielki a o klacie to już nic nie wspomnę
gdybym miał jeszcze godzinę to myślę, że bez problemu dojechałbym do 500 robiąc 20 serii po 10 dipów, a robiąc po 15 to jeszcze może ze 3-4 serie bym wykrzesał, ale brakło czasu
Posted 16 October 2015 - 18:03 PM
Nie używasz dodatkowego obciążenia w treningu?
Posted 16 October 2015 - 19:50 PM
częściowo ćwiczę na siłowni w szkole ( kalistenikę ) a tam nie ma żadnego pasa ani nic co mogłoby mi posłużyć do podczepienia obciążenia ... :/ w domu jak ćwiczę np w pn podciąganie to mam pas to sobie podczepiam te 10 kg do podciągania ![]()
Posted 16 October 2015 - 21:26 PM
Wyniki naprawdę masz dobre
Progres roisz według jakiegoś systemu czy po prostu zawsze dajesz z siebie wszystko i idzie do przodu?
Posted 16 October 2015 - 21:44 PM
System jest taki, że nie schodzę z 10 serii a jak za dobrze mi idzie to zwiększam liczbę powtórzeń, jak dojdę do 15 powtórzeń to zwiększam liczbę serii
) ale w dipach chyba przejdę na 10 serii po 20
ew. jeśli ćwiczenie jest stosunkowo łatwe a podstawowe np pompki zwykłe to próg początkowy powtórzeń wynosi 20 powt. w jednej serii:) jeśli mnie nie męczą to pogłębiam zakres ruchu:) daje z siebie zazwyczaj ok. 80% żeby nie doprowadzić do upadku mięśniowego:)
Posted 17 October 2015 - 11:47 AM
częściowo ćwiczę na siłowni w szkole ( kalistenikę ) a tam nie ma żadnego pasa ani nic co mogłoby mi posłużyć do podczepienia obciążenia ... :/ w domu jak ćwiczę np w pn podciąganie to mam pas to sobie podczepiam te 10 kg do podciągania
Bierzesz pomiędzy nogi albo wywalasz książki z plecaka i tan wkładasz obciążenie a po tem na plecy i ciśniesz, nie widzę w tym żadnego problemu
Posted 17 October 2015 - 12:12 PM
W sumie ..
ale jak dipy to raczej zaczynałbym od 15-20 kg a z takim obciążeniem plecak wytrzyma może miesiąc
a o ściskaniu ciężaru nogami nie wspomnę ![]()
Posted 19 October 2015 - 22:31 PM
Dziś plecy ^^
3 cykle:
jeden po 9 powt
drugi po 8 powt
trzeci po 7 powt
Podciąganie:
nachwytem
podchwytem
szerokim nachwytem
wąskim podchwytem
nachwyt do karku
jedna ręka nachwyt druga podchwyt
(te 6 sposobów to jeden cykl)
dodatkowo zrobiłem sobie
10 serii po 12 australian pullups wąskim nachwytem
Strasznie mi dziś łapy spompowało, myślałem, że wybuchną xD
Posted 20 October 2015 - 19:55 PM
Posted 20 October 2015 - 23:12 PM
A ja jeszcze lepiej, najszerszym nachwytem na moim drążku zamiast czuć najbardziej najszersze pleców to właśnie biceps pompuje, że masakra ![]()
Sprawność/funkcjonalność/moc/siła/wytrzymałość/mobilność > wygląd
Mięśnie są niczym jeśli nie mają użytku poza siłownią.
Posted 22 October 2015 - 22:39 PM
Mam tak samo panowie
właśnie przy podchwycie, szczególnie wąskim bardzo mocno czuję najszersze grzbietu, a przy szerokim nachwycie bicepsy XD dziwna zależność ![]()
Dziś znowu pullup day z zamierzonym progresem
podciąganie:
nachwytem
podchwytem
szerokim nachwytem
wąskim podchwytem
nachwyt do karku
jedna ręka nachwyt druga podchwyt
3 takie cykle.
w sumie 162 podciągnięcia
z ciekawości policzyłem jaki ciężar orientacyjnie uniosły moje ręce przy podciąganiu .. (łącznie)
wyszło 13 770 kg
Pierwszy cykl każde ćwiczenie po 10 powt.
drugi cykl każde ćwiczenie po 9 powt
trzeci cykl każde ćwiczenie po 8 powt
dodatkowo podciąganie australijskie ok. 10 serii po 12 wąskim nachwytem przeplatane z wspięciami na palce (zamiast przerwy 40 wspięć na palce)
Ogólnie jeszcze miałem siłę, więc za tydzień spróbuje się zrobić 2 cykle po 10 i jeden po 9, a jak będzie dobrze szło to 3 po 10
Bo niestety nie mam możliwości ćwiczyć teraz z obciążeniem
więc będę progressował do 3-4 CYKLI ( jeden cykl = 6 serii ) po 12 powt.
Posted 23 October 2015 - 21:32 PM
Dziś nieco inny workout ![]()
Klatka-barki-triceps
10 serii po 6 full HSPU
7 serii po 30 pompek zwykłych
7 serii po 20 pompek diamentowych
7 serii po 30 bench dips
Przyznam szczerze, że chyba przestawię się na taki trening, wydaje się być dużo bardziej wymagający
Ale podoba mi sie, dorzuce chyba jeszcze 7 serii jakis pompek np szerokich po 30 i bedzie git ![]()
Posted 23 October 2015 - 21:58 PM
Posted 23 October 2015 - 22:19 PM
Dla mnie nie ma sily bez wytrzymalosci, i odwrotnie. Jesli ktos potrafi podciagnac sie z obciazeniem np 40 kg to napewno moze sie podciagnac wiele razy z jedynie wlasnym ciezarem ciala, jesli ktos potrafi sie podciagnac 40 razy z masa wlasnego ciala to i moim zdaniem podciagnie sie ze sporym obciazeniem. Wszystko wymaga pracy, praca daje efekty trening silowy daje tez efekt poniekad wytrzymalosciowy a trening wytrzymalosciowy daje poniekad efekt silowy bo miesnie i tu i tu rosna. Nie mam za bardzo jak utrudniac tych cwiczen, ew nogi wyzej ale to z czasem, z miesiac lub dwa potrenuje w ten sposob a potem wrzuce nogi na podwyzszenie i postaram sie wykonac to samo z nogami na podwyzszeniu, jedynie HSPU nie bede na razie utrudnial, jak dojde do 15 pelnych jako max to zaczne zwiekszac zakres ruchu:) wybaczcie ale nie mam polskich znakow... Ogolnie moja hmm... ideologia opiera sie na tym aby zbudowac wytrzymalosc, utrudnic cwiczenie po pewnym czasie i wykonywac je w takim samym zakresie powtorzen co przed utrudnieniem np podciaganie 10 razy nachwyt to dorzucic 10 kg i zakres powtorzen nadal jest 10, Taki swoisty kopniak
I wbrew pozorom nie wywoluje to kontuzji, przynajmniej u mnie
I tym schematem chce dojsc do poprostu masakrycznego polaczenia sily i wytrzymalosci. Jesli np zrobie w pompkach 19 pompek a nie 20 diamentowych bo tej 1 nie moge to wstaje, dwa wymachy dla rozluznienia i od razu 5 pompek diamentowych na konto tamtej jednej (Prawidlowych) I tak po cichu zdradze ze chce za pare lat pobic rekord Polski dipow lub podciagania a czy z ciezarem czy bez to sie zobaczy;))
Posted 23 October 2015 - 22:26 PM
Posted 23 October 2015 - 23:29 PM
Dokladnie, tak jak mowisz, te dwie cechy musza ze soba wspolgrac:) Ale no pompek nie mam robic praktycznie bardziej silowo bo pompki zwyczajnej z treningu nie wyrzuce bo to fundament, moge jedynie zwiekszyc zakres ruchu, bo stwierdzam teraz ze miesnie juz inaczej pracuja przy pompkach z nogami na podwyzszeniu (takowe tez zamierzam robic) i to troche miesza, no nic, trening to kombinowanie ![]()
Posted 23 October 2015 - 23:35 PM
Nie wiadomo jak tego zakresu ruchu nie zwiększysz, na odpowiednio wysokich uchwytach już uzyskasz maksymalny zakres, ja na kółkach gimnastycznych robię często zwykłe pompki i ustawiam je właśnie troszkę wyżej niż moje uchwyty do pompek i już niżej zejść się nie da ![]()
Sprawność/funkcjonalność/moc/siła/wytrzymałość/mobilność > wygląd
Mięśnie są niczym jeśli nie mają użytku poza siłownią.
Posted 24 October 2015 - 14:01 PM
Ja jeśli robiłem z jak największym zakresem ruchu to brałem 3 krzesła no i schodziłem praktycznie do samej podłogi, praktycznie do prostych rąk, w sumie dokładając jakieś podwyższenie do tego może dać naprawdę fajny efekt
pomyśle nad tym
Ciekawą sprawą są pseudoplanche pushups z dodatkowym zakresem ruchu, ręce zaczynają same się prostować i przez chwile idzie utrzymać coś w stylu dead planche ![]()
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report