Witam
Za waszą namową zakładam dziennik który mam nadzieję narzuci mi regularność i pozwoli obserwować postęp
Mam 189cm wzrostu i ważę 133kg. Mój cel treningowy to: redukcja masy ciała, zwiększenie aktywności fizycznej, kondycji, wzrost siły (w takej kolejności)
Zacząłem 22 kwietnia od szybkiego spaceru. Udało mi się przejśc 8,34km w czasie 1h25m. Niestety już na starcie pojawiły się problemy przez które dziś muszę zrobić przerwę. Banalne sprawy typu złe obuwie (ból pięty) i obtarte wewnętrzne części ud.
Jeszcze dziś zamierzam zakupić obuwie tak aby od jutra ruszyć dalej z maszerowaniem. Nogi chociaż wczoraj potwornie bolały i w pracy praktycznie kulałem dziś są zregenerowane i spokojnie mógłbym iść dziś również na spacer.
Plan na ten i kolejny tydzień: Chcę chodzić codziennie po 8-10km. Czułem się naprawdę świetnie na spacerze (poza tym że wydawało mi się że wszyscy na mnie patrzą) Jeśli znajdę dziś jeszcze czas postanawiam też dołączyć raczkowanie i ćwiczenia dłoni. Jeśli nie wykonam to jutro.
Chcę także po weekendzie majowym dołożyć do tego wszystkiego ćwiczenia z podstaw fitnessu.
Mam w planie również włączenie basenu (być może naprzemiennie ze spacerami) ale uzależnione jest to od uzyskania karty MultiSport tak więc to temat na później
Oprócz tego przechodzę praktycznie całkowicie na wodę zamiast słodkich napojów. Postaram się również jeść 4 posiłki dziennie z czego ostatni wieczorny najmniej obfity i ciężki
Tak to wygląda na początek dam znać za jakiś czas czy widać postępy

Sign In
Create Account

Back to top
Report