Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Dziennik HYBRYDO

• Please log in to reply
492 replies to this topic

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

wczoraj zrobiłem sobie nogi na WF. trzy obwody, jako że nie mogę obciążać kręgosłupa to wpadły maszyny. trening robiony bez przerw:

I obwód:

10 pistoletów

10 wyprostów nóg na maszynie

10 żurawii

10 ugięć nóg na maszynie

10 wskoków na podwyższenie

10 wypchań na suwnicy 

łydki +20 kg siedząć max, to był dropset potem max z 10kg a potem max stojąc na prostych nogach bez ciężaru

II obwód

10pistoletów

10 żurawii

10 wskoków

max łydek stojąc

III obwód

10 prostowań

10 ugięć

10 wypychań na suwnicy

dropset z łydkami siedząc 20kg-->10kg max

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

wytrzymałość zrobiona, rekord pobity z 17,5 do 19 :) 

reszta obwodów po 10 powt w każdym ćwiczeniu 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

siła zrobiona, rozpiętki jest progres ale bardzo cięzko idzie :) OAP na uprzęży +5 kg to za dużo. Za tydzień po 1 dodaję :) hefesto na gumie z nogami na ziemi fajnie wchodzi :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

od ostatniego treningu nic nie robię :( siła wyższa- FIZYKA. jutro już ruszam z kopyta 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

fizyka zaliczona na 5 także czas na treningi.

wczoraj zrobiona hipertrofia. progres w każdym ćwiczeniu. przed treningiem hs po treningu MU i rozciąganie. 

Dzisiaj hs, siła, muscle up, długa sesja rozciągania z sommerem :) 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

wszystko co było założone zostało zrobione. progres mały ale jest. Już się bałem że złapię kontuzję bicepsa podczas treningu hefesto bo coś niebezpiecznie "pykło" ale jest ok :)

rozciąganie z sommerem jak na pierwszy raz nawet dobrze zobaczymy następnym razem :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

dzisiaj niestety brak politechniki ale wieczorkiem myślę że będzie bieganie i długie rozciąganie pod front split z sommerem choć to może będzie jutro :)

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Trenujesz pod hefesto czy już potrafisz je wykonać?

Gratuluję perfekcyjnie zaliczonej fizyki ;)

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

dzięki :) edukacja przede wszystkim

Hefesto dopiero się uczę i to bardzo zachowawczo bo boję się kontuzji bicepsa jak diabli. Narazie z pozycji pompki robię negatywy i to jeszcze z gumą. Jest to element który stoi w hierarchi moich celów za OAP, FL i Planche

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Ambitne cele muszę przyznać, co aktualnie sprawia Ci najwięcej problemów?

• 0

E = mc2

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

u mnie standardowo FL i BL + nienawidzę podciągania w false gripie na kółkach i bułgarskich dipów :)

Co do celów to trzeba mierzyć wysoko i dążyć do wyznaczonych celów krok po kroku :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

niedziela- 1 obwód wytrzymałości po 14 powtórzeń każde ćwiczenie bez przerwy+bieganie+45 minut rozciągania pod front split z sommerem

poniedziałek-hipertrofia - jest progres :) + rozciąganie

Jutro wytrzymałość i wymarzone 2 dni przerwy :D

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

dzisiaj wytrzymałość. trening kompletnie nie udany. obwody 12/11/10 bez żadnych przerw między ćwiczeniami. Już nie mam siły. ćwiczyłem prawie codziennie od czwartku aby odrobić stracone dni (wiem to głupie) i dzisiaj to już był mój maks, teraz dwa dni przerwy i wracam do normalnego harmonogramu.

Po czym poznać że trening działa???

Po tym że zamiast jednego , zrobiłem dzisiaj 3 muscle up 

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Zatem mimo nieudanej sesji trening przynosi rezultaty. Słabsze dni się zdarzają ;)

• 0

E = mc2

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

dokładnie. teraz tylko odpoczynek :) 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

siła po dwóch dniach odpoczynku poszła mega sprawnie :D hefesto na zmniejszonej rezystancji gumy bez najmniejszych problemów. Rozpiętki z 3x1 ostatnio weszły na 3x3. OAP na uprzęży +5 kg weszło bardzo ładnie. Front widać poprawę. full roll out weszły elegancko. za tydzień już bez gumy. Wznosy nóg do drążka również pięknie. Za tydzień przenoszę się na drabinkę. JEST PROGRES

Do tej pory myślałem że trening pod front nie przynosi efektów. ostatnio próbuję dragon flag i boom. weszło :D

Teraz próbuję nowej metody nauki hs. Stajesz przy ścianie brzuchem do niej w dość sporej odległości od niej. Odrywasz jedną nogę i przenosisz ją powoli przed siebię aż druga noga sama się oderwie i potem powoli łączysz je. Wchodzi elegancko 3/4 prób wychodzi i jest całkiem ładne i długie to stanie :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

dzisiaj salka i dużo muscle up, handstand i troszkę zabawy na kółkach. za tydzień będą tam wolweriny także 5x5 iron cross pull wpadną. Dodatkowo robiłem dragon flagi i na końcu drabinę pompek 1-10-1 z krótkimi przerwami + max na koniec 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

hipertrofia zrobiona. w każdym ćwiczeniu progres. coś jest nie tak :) 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

hs, mu, bieganie zaliczone :) juto wytrzymałość :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

wytrzymałość zrobiona. próba ataku na rekord w podciĄGANIU  nie zaliczona. znowu 19 i dalej ani drgnie :( reszta obwodów z to poszłą bardzo fajnie. kolejno 15 i 12 w każdym ćwiczeniu bez przerw :) 

jak zwykle jest progres :)

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users