Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Dziennik HYBRYDO

• Please log in to reply
492 replies to this topic

ern

ern

Advanced Member

• Użytkownik
  • 96 posts
  • LokalizacjaWawa
Może pompki na palcach albo zwisy na palcach :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Gratuluję postępów ;)

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

Spróbuję te zwisy. Pablo,dzięki :)

Dzisiaj dzień sali więc muszę rozpisać jakiś plan :) Będzie to wyglądało chyba tak:

rozgrzewka 

praca na muscle up (wytrzymałość)

praca nad flagą:

-zwis w pozycji początkowej

-negatywy

-wznos do momentu w którym umię przytrzymać flagę

-dragon flag+wycieraczki

Praca nad MU ale eksplozywnymi: 360 itp

praca nad spiczagą (kilka wprawek)

• 1

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

hipertrofia zrobiona :) dzisiaj czułem przypływ energii co można było odczuć przy rto push ups na koniec treningu :) Dzisiaj udało mi się skonstruować pseudo uprzaż 50/50. troszkę cięzko chodzi ale do OAP nada się. Teraz zmiana leka treningu pod OAP ale to opiszę później :)

• 0

ern

ern

Advanced Member

• Użytkownik
  • 96 posts
  • LokalizacjaWawa
Jestem ciekaw o co chodzi z ta uprzężą i jak to będzie działało :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

U mnie jest to zwykła linka, zwykły bloczek i przywiązane do nóg (myslę coś nad uprzężą domowwej roboty :) Cały zestaw kupiłem w lerła merlę za 30 zł. Troszkę cięzko chodzi (30 zł ^^)

ale dla mnie to nie problem. po prostu troszkę więcej sił trzeba włożyć :)

Nie wiem czy widać to na filmikach bo dawno je oglądałem ale na jednym końcu liny dajesz kółka, przewieszasz przez bloczek a do drugiego końca mocujesz siebię :)

• 0

ern

ern

Advanced Member

• Użytkownik
  • 96 posts
  • LokalizacjaWawa
No ciekawa opcja :D dzięki za filmiki :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

wytrzymałość zrobiona. Dzisiaj lekko bo troszkę poszalałem na uprzęży. Wszystkie ćwiczenia w pierwszym obwodzie 12, w drugim 10 i w trzecim 8. 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

wczoraj sala gimnastyczna. Mam już ułożony nowy plan. teraz aktywna regeneracja do środy. rozciąganie,sylwetki,hs. W środę zaczynamy ostry trening przez kolejne trzy miesiące :)

• 1

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

jednak nie w środę a we wtorek postanowiłem poćwiczyć. Poszła wytrzymałość, było ciężko ale jakoś dałem radę. nowy trening daje w kość :) od teraz robię obwody nie zchodząc w żadnym ćwiczeniu poniżej 10. Podam na przykładzie pull upów jak mi poszło 15/14/12 jestem bardzo zadowolony. jeżeli to utrzymam to robiąc rekord po 2 dniach odpoczynku to wpadnie chyba 20 ^^. Zamontowałem sobie dodatkowo uprzaż na stałe także nie będę musiaŁ JEJ CO CHWILE WYPINAĆI ZAPINAĆ :)

• 1

ern

ern

Advanced Member

• Użytkownik
  • 96 posts
  • LokalizacjaWawa
Wystarczają Ci dwa dni odpoczynku? Wow... Ja to drugiego dnia chodził bym obolały nadal. :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

trzymam w miarę porządną michę więc nie mam z tym problemu :) Po za tym idzie się przyzwyczaić :) Update listy ćwiczeń na politechnice, trochi to zmniejszę :)

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

wczoraj trening siły maksymalnej. OAP na uprzęzy to coś pięknego. Dzisiaj niesamowicie czuć bicepsy :) reszta ćwiczeń też fajny progres. Przy rozpiętkach zero bólu więc jest bardzo git

• 0

ern

ern

Advanced Member

• Użytkownik
  • 96 posts
  • LokalizacjaWawa
Jeżeli ja się podciągam z obciążeniem i załóżmy że dojdę do dużych obciążeń to jest szansa, że bede mógł wtedy się podciągnąć na jednej ręce czy to jest zupełnie inny ruch i trzeba ćwiczyć one hand jak Ty?

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 posts
  • LokalizacjaPL

Robisz jakieś elementy gimnastyczne na tej sali czy po prostu zwykły trening jedziesz ?

• 0

Xiaoyum

Xiaoyum

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,010 posts

Jeżeli ja się podciągam z obciążeniem i załóżmy że dojdę do dużych obciążeń to jest szansa, że bede mógł wtedy się podciągnąć na jednej ręce czy to jest zupełnie inny ruch i trzeba ćwiczyć one hand jak Ty?

Myślę że jak weźmiesz w podciaganiu 2x masę swojego ciała to podciagniesz sie na jednej rece :) czyli jak ważysz 67 to będziesz musiał sie podciągnąć jeszcze z dodatkowymi 67 kg :) myślę że wtedy powinieneś dać rade na jednej. Słyszałem kiedyś że koleś dodawał tylko obciążenie a raz spróbował się podciągnąć na jednej rece i mu wyszlo :)
  • 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Dodawanie obciążenia jest fajnym sposobem utrudniania ze względu na jego prostotę - po prostu wrzucasz coś do plecaka czy ładujesz krążki na podczepionym pasie czy czymś takim. Nie doprowadzi Cię to natomiast bezpośrednio do podciągnięcia jednorącz bo dodając obciążenie wykonujesz ciągle ten sam ruch, jedynie co się zwiększa to ciężar (a co za tym idzie intensywność i napięcie mięśni, co w efekcie powinno zwiększyć Twoją siłę). Dlatego warto zastanowić się nad połączeniem progresji do OAP i podciągania z obciążeniem.

• 1

E = mc2

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

ern moim zdaniem najlepsze będzie połączenie obciażenia z progresjami do OAP jak mówi pablo. Ja nie dodaję obciążenia a progres jest widoczny :)

Cloud nie koniecznie jest tak jak mówisz bo jeżeli by tak było to kulturyści by zamiatali wszystkich kalisteników :)

Chill robię dużo handstandów ale głównie skupiam się na muscle up (drążek sprężynujący) oraz na dynamice w postaci skakania po drążkach bo chcę być wmiarę wszechstronny :)

Wychodzę z założenia że jak robię elementy gimnastyczne w tygodniu to tam trzeba spróbować czegoś nowego. Najbardziej jednak chciałbym się nauczyć obrotów na grzybku ale 1 raz w tygodniu to za mało :( Chyba że chodzi ci o jakieś giganty czy kołowroty na kołach czy wygibasy na koźle... to na to jestem za cięki i jak już wcześniej pisałem jeden raz w tygodniu to za mało :)

• 0

Xiaoyum

Xiaoyum

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,010 posts

Cloud nie koniecznie jest tak jak mówisz bo jeżeli by tak było to kulturyści by zamiatali wszystkich kalisteników :)

Daj mi przykład jakiegoś kulturysty który podciąga się z obciążeniem? :P jak większość kulturystów ma problemy z podciaganiem z masa ciała:)
  • 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Nie generalizuj tego w ten sposób. Wbrew pozorom kulturyści zdają sobie sprawę z wpływu podciągania na rozwój mięśni i nieraz wykonują go równolegle z wiosłowaniem, martwymi ciągami i ćwiczeniami na maszynach. Przykładu Ci nie podam bo nie siedzę w temacie, ale pewnie wystarczyłoby poszukać na YT.

• 0

E = mc2

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users