Jakieś rady co do free HSPU bo cały czas lecę na pysk?
Zaloguj się Zarejestruj się
Dziennik HYBRYDO
Napisano 17 listopada 2016 - 11:00
Najgorsze jest to że kiedyś mi wchodziły pojedyńcze sztuki a teraz nic
Napisano 17 listopada 2016 - 12:06
Jeśli lecisz na plecy to znaczy, że nie robisz przeciwwagi nogami. W momencie uginania ramion powinieneś stopy wychylać z przeciwnej strony. Myślę, że tutaj nie ma za bardzo ćwiczenia. Możesz spróbować stanąć z nogami opartymi o ścianę, brzuchem do ściany pod lekkim kątem do niej, ugiąć ręce tak do połowy i spróbować popracować tak balansem, żeby nogi ci się same oderwały od ściany. Wtedy załapiesz tą pozycję do której masz dążyć i powinno być łatwiej ![]()
Napisano 17 listopada 2016 - 12:21
Opanowanie bent arm stand to podstawa. Nie widziałem chyba u Ciebie tego w dzienniku. I to nie jedna wersja tylko wybierz sobie z 5. Np na minimalnie ugiętych rękach, na maksymalnie ugiętych centymentr nad ziemią głowa, 90 stopni, 45 itp. Jak to wejdzie każde na >10sek to nie ma bata musisz umieć free hspu
Ja mam za to inny problem bo mam słabe hollow i o ile robie pompki to bardzo brzydkie ![]()
Napisano 17 listopada 2016 - 20:06
Napisano 18 listopada 2016 - 09:14
No właśnie jak widzę jak robi np. Ivan kajtaz, ranjit bhachu czy solo pnp to podczas pompki naciskają tyłem dłoni. Czyli tak jakby nie chcieli polecieć na brzuch.
W takim razie ty i ja robimy na odwrót.
Jak mogę tu wrzucić zdjęcia bo chcę się poradzić odnośnie hspu?
Nie wrzucaj zdjęć tylko filmik, będzie łatwiej coś poradzić
Masz przy okazji IMO najlepszy poradnik dotyczący free hspu there is:
![]()
Napisano 18 listopada 2016 - 16:07
Nic lepszego nie znalazłem, ale pewnie na forum gimnastyków coś by się znalazło - jako że siedzicie w temacie to może coś znajdziecie kiedyś ![]()
Póki co moją ulubioną pozycją jest od dłuższego już czasu podesłany przez Merfiego filmik, ponieważ rozbija HSPU na czynniki pierwsze rozwijając siłę i umiejętność balansu w osobnych ćwiczeniach, w których są rozpisane progresje i pokazana prawidłowa technika. Nic dodać, nic ująć.
E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.
Napisano 20 listopada 2016 - 20:43
Dzisiaj siła 1
Wszędzie progres. Dziwna syuacja w rozpiętkach.
Było podejście do 5x1 bez gumy ale jedyne co wchodziło to piękne negatywy.
W ostatniej serii zrobiłem 5 powtórzeń z gumą na 9 oczku gdzie tydzień temu ledwo weszło 5x1 na nim. Mam nadzieję że w piątek już siądzie idealna rozpiętka i zacznę już coś robić w kierunku iron cross
Napisano 22 listopada 2016 - 21:53
Mam nadzieję że widzicie to oczami wyobraźni
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś