No ja się zapieram tą głową i nie umię przestać. Miałem na ostatnim treningu rozkminę czy tak powinno się robić. Widocznie nawet to działa ![]()
Dzisiaj siadł drugi press więc wczoraj to nie był przypadek. Na weekendzie postaram się nagrać ![]()
Nasze strony:
Już nie mogłem się powstrzymać.
Forma jest moim zdaniem dobra. Jedyne co mi nie pasuje to przykurcz w dwugłowych. Pocieszam się tym że LBM ma to samo mimo swojej siły i gibkości. Przy ścianie też nie daję rady wyprostować do końca.
Nawet hs igła wszedł pod koniec ^^
Na weekend nagram coś na świeżym powietrzu i mam nadzieję w lepszej formie ![]()
Oj może się nie wydawac ale trzeba miec trochę siły do tego. Ja pressa straddle zacząłem dopiero robic jak wszedł mi adv tuck planche >5sek (nie cwiczyłem pod pressa wgl). No i branie prawie 100%BW na żołnierskie pewnie pomogło. A rozciagniecie moje hm no dotkne całą dłonią przy stopach ale do pajka pełnego to daleko.
Siły nie trzeba miec jak robisz full pancake stretch ale to jeszcze 10 lat zanim to zrobie xD
Siły nie trzeba miec jak robisz full pancake stretch ale to jeszcze 10 lat zanim to zrobie xD
Nie napisałem, że nie trzeba mieć siły tylko właśnie dźwignia gra tu zasadniczą rolę. Im bardziej jesteś rozciągnięty i możesz przyjść bliżej stóp trzymając proste plecy, tym dźwignia jest krótsza i tym mniej siły trzeba do wykonania tego elementu, zarówno z brzucha, jak i barków
O to mi chodziło.
Wiem, nie musisz mi tego tlumaczyc : ) Nie napisalem nigdzie, że nie musisz miec wgl siły. Chyba, że masz pankejka no ale tu na forum nie ma chyba nikogo takiego.
Po prostu wydaje mi sie patrzac po zdjeciach twojego sklonu i wynikach silowych, że to jednak siła Cię blokuje do straddle press.
Po prostu wydaje mi sie patrzac po zdjeciach twojego sklonu i wynikach silowych, że to jednak siła Cię blokuje do straddle press.
Też tak myślałem, ale nakręciłem sobie ostatnio filmiki moich prób i mam ewidentny problem z rozciągnięciem - zarówno nóg jak i bioder, jak i (najbardziej) pleców, które w momencie próby są zgarbione jak cholera i przez to mam bardzo długą dźwignię, żeby podnieść te giry w górę ![]()
Porozciągaj się dobrze, następnie popróbuj pike drag z 20str tego dziennika oraz to samo ćw mając stopy na kółkach. Także ćw z 5;10 https://www.youtube....h?v=ZuoWkV0_WBM
Dalej optowałbym za siłą bo skoro statycznie ten skłon masz a podczas prób nie wychodzi to znaczy, że nie ma siły w tym zakresie ruchu.
Ostatnio ćwicząc ciężary raczej nie pracowałeś w tej płaszczyźnie a np siła mięśni bioder z martwego nie koniecznie musi się przełożyć na szpiczagę : )
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych