Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Dziennik HYBRYDO

• Please log in to reply
492 replies to this topic

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

No ja się zapieram tą głową i nie umię przestać. Miałem na ostatnim treningu rozkminę czy tak powinno się robić. Widocznie nawet to działa :)

Dzisiaj siadł drugi press więc wczoraj to nie był przypadek. Na weekendzie postaram się nagrać :)

• 0

Guest_Clyde_*

Guest_Clyde_*
  • Gość

Też staram się nie zapierać głową, jeszcze ostatnie ciężkie powtórzenia w serii zapieram a te pierwsze to nie.

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

Już nie mogłem się powstrzymać.

Forma jest moim zdaniem dobra. Jedyne co mi nie pasuje to przykurcz w dwugłowych. Pocieszam się tym że LBM ma to samo mimo swojej siły i gibkości. Przy ścianie też nie daję rady wyprostować do końca. 

Nawet hs igła wszedł pod koniec ^^

Na weekend nagram coś na świeżym powietrzu i mam nadzieję w lepszej formie :)

• 2

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts
Wczoraj trening skończony o północy.
Rozgrzewka
Rto lsit na kołach 3s
Mu 5x1 bez gumy 3x3 z gumą
3x pike press bez zapierania głową
Hs 5 min
Amerykan+ skin the cat 5s
Straddle planche+front lever 5s
Pelican push ups 5x1 + do każdej serii negatyw
Rozpiętki 4x1 1x2.
One arm hang 1 min na każdą łape
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts
Dzisiaj siła 2
Rozgrzewka
Podpór rto lsit 2s
3x press bez zapierania głową przy ścianie
Hs 3 min
OAp na gumie 1 powtórzenie
Mu 5x1 bez gumy 3x3 na gumie
Amerykan+stc 2s
Fl pull do zwisu przerzutnego 2s adv. Tuck
Bl pull full 2s
Wide muscle up na gumie+ bent arm stand+shoulderstand bez gumy 6s
Pelican push ups bez gumy. Połowa ruchu
Rol outs na gumie 3s
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts
Hipertrofia
Rozgrzewka
Oap (jedno powtórzenie na gumie+ dwa archery na gumie. W każdym powolny negatyw
3 full presy
3min hs
Szeroki podpór rto
Muscle up 5x1 +3x3
Max pull ups +10kg 10x + 1x podchwyt
False grip pull up + 1 powtórzenie na drązku z max ciężarem 10(20kg)/10(20kg)/7(20kg)
Straddle planche na gumie+ samolot na 10kg hantlach 4/5/5/3 (tutaj mega ciężko z takim ciężarem ale na tym zostaje)
Max dipów +12,5kg- 15x
Blg dips+ 1x max kg dip 10(22,5)/10(22,5)/6(22,5)
Pompki rto 10/10/10/10
Wznsoy nóg do drążka uzupełniane wznosami kolan 5+5/4+6/3+7

Ogólnie wszędzie progres ale nie jestem do końca zadowolony z techniki. Często traciłem hollow, przy dipach dziwnie bujało, na samolocie nie było pełnego hollow tylko tuck. Za tydzień lekko zejdę z powtórzeń ale ciężar progresuję według planu :)
  • 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk

Nie no pike ładny. Rozciągnięty jesteś dobrze. Ja nie mogę tego zrobić nawet w straddle ale wydaje mi się, że przez rozciągnięcie, a nie brak siły. :)

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 posts
  • LokalizacjaPL

Oj może się nie wydawac ale trzeba miec trochę siły do tego. Ja pressa straddle zacząłem dopiero robic jak wszedł mi adv tuck planche >5sek (nie cwiczyłem pod pressa wgl). No i branie prawie 100%BW na żołnierskie pewnie pomogło. A rozciagniecie moje hm no dotkne całą dłonią przy stopach ale do pajka pełnego to daleko.

Siły nie trzeba miec jak robisz full pancake stretch ale to jeszcze 10 lat zanim to zrobie xD

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk

Siły nie trzeba miec jak robisz full pancake stretch ale to jeszcze 10 lat zanim to zrobie xD

Nie napisałem, że nie trzeba mieć siły tylko właśnie dźwignia gra tu zasadniczą rolę. Im bardziej jesteś rozciągnięty i możesz przyjść bliżej stóp trzymając proste plecy, tym dźwignia jest krótsza i tym mniej siły trzeba do wykonania tego elementu, zarówno z brzucha, jak i barków :) O to mi chodziło.

• 1

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 posts
  • LokalizacjaPL

Wiem, nie musisz mi tego tlumaczyc : ) Nie napisalem nigdzie, że nie musisz miec wgl siły. Chyba, że masz pankejka no ale tu na forum nie ma chyba nikogo takiego.

Po prostu wydaje mi sie patrzac po zdjeciach twojego sklonu i wynikach silowych, że to jednak siła Cię blokuje do straddle press.

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,733 posts
  • LokalizacjaGdańsk

Po prostu wydaje mi sie patrzac po zdjeciach twojego sklonu i wynikach silowych, że to jednak siła Cię blokuje do straddle press.

Też tak myślałem, ale nakręciłem sobie ostatnio filmiki moich prób i mam ewidentny problem z rozciągnięciem - zarówno nóg jak i bioder, jak i (najbardziej) pleców, które w momencie próby są zgarbione jak cholera i przez to mam bardzo długą dźwignię, żeby podnieść te giry w górę :)

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 posts
  • LokalizacjaPL

Porozciągaj się dobrze, następnie popróbuj pike drag z 20str tego dziennika oraz to samo ćw mając stopy na kółkach. Także ćw z 5;10 https://www.youtube....h?v=ZuoWkV0_WBM

Dalej optowałbym za siłą bo skoro statycznie ten skłon masz a podczas prób nie wychodzi to znaczy, że nie ma siły w tym zakresie ruchu.

Ostatnio ćwicząc ciężary raczej nie pracowałeś w tej płaszczyźnie a np siła mięśni bioder z martwego nie koniecznie musi się przełożyć na szpiczagę : )

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts
Jeżeli chodzi o rozciągnięcie u mnie to broda za kolana sięga. Pike drag (dwie wersje) jak pisał chill załatwi sprawę. U mnie ogólnie w presach bardzo pomogły bardzo głębokie pike push ups z nogami na podwyższeniu i hspu brzuchem do ściany
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts
Dzisiaj trening pod MU
a) wytrzymałość i technika
Mu na drążku bez gumy 5x1 (1min przerwy)
Mu na drążku z gumą 3/3/3/2/2/2/1/1/1 (2min)
Szeroki Mu na kołach ba gumie 5x1(1min)

B)wprawki pod mu na drążku
Podciąganie do klatki +5kg 5x1 (1min)
Dip z przekręceniem łokci+negatyw. Powoooli 5x1(1min)

Trening fajny i leciutki. Niby robiłem w niektórych ćwiczeniach siłę typową ale potrzeba mi krótkich przerw bo docelowy punkt to zwiększyć wytrzymałość i technikę
  • 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Co to jest ten pankejk?:P

• 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz
Coś co może osiągniesz po kilku latach treningów rozciągania. Trudne w uj. :D Ja z moją mobilnością deski to nawet nie myślę że kiedyś to zrobię. :P
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts
https://youtu.be/AQZHjg4E058
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts
Dzisiaj siła 1
Nie ma się co rozpisywać wszędzie progres w postaci zmniejszenia rezystancji gumy. Z czego jestem najbardziej zadowolony:

Pelikan 5x1 (3oczko)- co oznacza że w tym tempie za tydzień bedzie 1 oczko i podczas siły 2 w następnym tygodniu próba bez gumy

Rozpiętki 5x3 (1oczko)- za tydzień 5x1 bez gumy. Barki w lini kółek

Guma ma 9 oczek rezystancji. Im wyższe oczko tym łatwiej
  • 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts
https://youtu.be/t64_VR8x28A

W drugim powtórzeniu podgięte nogi ale to z mojej winy.
Hollow trzymane ciągle z wyjątkiem zwisu przerzutnego.
Nie ma tragedii
  • 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 posts
  • LokalizacjaPL

too much hollow :P no i nogi spinaj bo przy pullu reszta idzie za nogami dopiero

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users