Bardzo "masowo" - nie jak te "suchary" po 50kg..
Coś więcej odnośnie aktualnych treningów i miski?? Jakaś rozpiska? Jakie cele aktualnie na tapecie?
Zaloguj się Zarejestruj się
Sylwetka i treningi - SW96
Napisano 24 stycznia 2015 - 14:20
trening rozdzielony na Push/Pull/Leg, wygląda to tak:
PONIEDZIAŁEK, PUSH 1:
WYCISKANIE ŻOŁNIERSKIE 4 SERIE (Póki co robię tutaj jeszcze HSPU)
POMPKI Z KAMIZELKĄ 30KG 4 SERIE
POMPKI Z KAMIZELKĄ 30KG Z NOGAMI NA PODWYŻSZENIU 4 SERIE
POMPKI Z KAMIZELKĄ 30KG SZEROKI ROZSTAW RĄK 4 SERIE
DIPY 4 SERIE
POMPKI DIAMENTOWE 6 SERII
TABATA Z 2 ĆWICZEŃ
WTOREK, PULL 1: Drążek z wysokim zakresem powt. minimum 12 w serii:
MARTWY CIĄG 4 SERIE
PODCIĄGANIE SZEROKIM NACHWYTEM 2 SERIE
PODCIĄGANIE NORMALNYM NACHWYTEM 2 SERIE
PODCIĄGANIE CHWYTEM NEUTRALNYM SZEROKIM 2 SERIE
PODCIĄGANIE PODCHWYTEM 2 SERIE
PODCIĄGANIE CHWYTEM NEUTRALNYM WĄSKIM 2 SERIE
PODCIĄGANIE PODCHWYTEM WĄSKIM 2 SERIE
ŚRODA: Lżejszy dzień, brzuch, ćwiczenia pod flagi/back lever/front lever:
BRZUCH NA KÓŁKU
WZNIOSY NÓG NA DRĄŻKU + WYCIERACZKI
WSPIĘCIA NA ŁYDKI 8 SERII
ROZCIĄGANIE NÓG
TABATA Z 2 ĆWICZEŃ
CZWARTEK, PUSH 2:
POMPKI W STANIU NA RĘKACH 4 SERIE
DIPY NA KÓŁKACH GIMNASTYCZNYCH 4 SERIE
POMPKI NA KÓŁKACH GIMNASTYCZNYCH 4 SERIE
ROZPIĘTKI NA KÓŁKACH GIMNASTYCZNYCH 4 SERIE
POMPKI DIAMENTOWE 6 SERII
PIĄTEK, PULL 2: Drążek z niskim zakresem powt, ale z obciążeniem, 5-6powt:
PODCIĄGANIE SZEROKIM NACHWYTEM 4 SERIE
PODCIĄGANIE WĄSKICH NACHWYTEM 4 SERIE
PODCIĄGANIE ZA KARK 4 SERIE
PODCIĄGANIE PODCHWYTEM 4 SERIE
PODCIĄGANIE NEUTRALNYM WĄSKIM 4 SERIE
PODCIĄGANIE PODCHWYTEM WĄSKIM 4 SERIE
SOBOTA, NOGI:
PRZYSIADY 4 SERIE
PRZYSIADY NA JEDNEJ NODZE 4 SERIE
WYKROKI 4 SERIE
ROZCIĄGANIE NÓG
TABATA Z 2 ĆWICZEŃ
Coś takiego. Ilość serii się czasem zmienia, zależy od dyspozycji. Cele to głównie HSPU, bo barki to moja najsłabsza strona i wzmocnienie całego brzucha i oczywiście progressowanie drążka z obciążeniem, dipów, itd.
Sprawność/funkcjonalność/moc/siła/wytrzymałość/mobilność > wygląd
Mięśnie są niczym jeśli nie mają użytku poza siłownią.
Napisano 30 marca 2015 - 23:57
Aktualna waga 90kg po jedzeniu, jakieś 88,6kg na czczo, cel to solidne 90kg na czczo
Trening bez zmian, Pull/Push/Leg najbardziej mi odpowiada i nie zamierzam go zmieniać, jeśli już to lekko modyfikować.
Nogi po przysiadach i wykrokach ze sztangą:

Napisano 14 kwietnia 2015 - 18:44

Waga cały czas w okolicach 90kg, dodałem wiosłowanie sztangą do treningu Pull 1x w tygodniu robię sobie 4 serie przed podciąganiem. Jest to ćwiczenie wielostawowe, więc nie przeszkadza w moich celach, itd.
Napisano 14 kwietnia 2015 - 22:48
PONIEDZIAŁEK, PUSH 1:
WYCISKANIE ŻOŁNIERSKIE 4 SERIE
POMPKI Z KAMIZELKĄ 30KG 4 SERIE
POMPKI Z KAMIZELKĄ 30KG Z NOGAMI NA PODWYŻSZENIU 4 SERIE
POMPKI Z KAMIZELKĄ 30KG SZEROKI ROZSTAW RĄK 4 SERIE
DIPY 4 SERIE Z OBCIĄŻENIEM
POMPKI DIAMENTOWE 4 SERIE
TABATA Z 2 ĆWICZEŃ
WTOREK, PULL 1: Drążek z wysokim zakresem powt. minimum 12 w serii:
WIOSŁOWANIE SZTANGĄ 4 SERIE
PODCIĄGANIE SZEROKIM NACHWYTEM 2 SERIE
PODCIĄGANIE NORMALNYM NACHWYTEM 2 SERIE
PODCIĄGANIE CHWYTEM NEUTRALNYM SZEROKIM 2 SERIE
PODCIĄGANIE PODCHWYTEM 2 SERIE
PODCIĄGANIE CHWYTEM NEUTRALNYM WĄSKIM 2 SERIE
PODCIĄGANIE PODCHWYTEM WĄSKIM 2 SERIE
ŚRODA: Lżejszy dzień, brzuch, ćwiczenia pod flagi/back lever/front lever:
BRZUCH NA KÓŁKU
WZNIOSY NÓG NA DRĄŻKU + WYCIERACZKI
ROZCIĄGANIE NÓG
TABATA Z 2 ĆWICZEŃ
CZWARTEK, PUSH 2:
POMPKI W STANIU NA RĘKACH 4 SERIE
DIPY NA KÓŁKACH GIMNASTYCZNYCH 4 SERIE
POMPKI NA KÓŁKACH GIMNASTYCZNYCH 4 SERIE
ROZPIĘTKI NA KÓŁKACH GIMNASTYCZNYCH 4 SERIE
POMPKI DIAMENTOWE 4 SERIE
PIĄTEK, PULL 2: Drążek z niskim zakresem powt, ale z obciążeniem, 5-6powt:
PODCIĄGANIE SZEROKIM NACHWYTEM 4 SERIE
PODCIĄGANIE WĄSKICH NACHWYTEM 4 SERIE
PODCIĄGANIE ZA KARK 4 SERIE
PODCIĄGANIE PODCHWYTEM 4 SERIE
PODCIĄGANIE NEUTRALNYM WĄSKIM 4 SERIE
PODCIĄGANIE PODCHWYTEM WĄSKIM 4 SERIE
SOBOTA, NOGI:
PRZYSIADY 4 SERIE
PRZYSIADY NA JEDNEJ NODZE 4 SERIE
WYKROKI 4 SERIE
ROZCIĄGANIE NÓG
TABATA Z 2 ĆWICZEŃ
To moja rozpiska na cały tydzień, wiadomo, że ilość serii zależy od dnia i czasem zrobię mniej, bo 20-24 serii drążka z obciążeniem tak jak w piątki to ciężka sprawa. Dodam tam wkrótce 4 serie martwego ciągu, a odejmę trochę serii drążka z obciążeniem.
Napisano 28 kwietnia 2015 - 18:17
Dziś zrobiłem chyba trening życia. Chciałem pokombinować, bo niedługo zaczynam trenować walki i muszę zmienić swój trening siłowy. Zrobiłem dziś całą górę i nie żałuję, uczucie nieziemskie, całe ciało spuchnięte, wszystko chce wyskoczyć z koszulki.
Najpierw były 4 serie żołnierskiego wyciskania na barki
Potem superserie: Podciąganie na drążku i od razu dipy (pompki na poręczach), 5 takich superserii, potem znów podciąganie na drążku i pompki diamentowe, 5 takich superserii.
Chwyty na drążku były zmieniane co 2 serie, więc wyszło 5 różnych odmian podciągania.
Podsumowując, zrobiłem 24 serie w 50 minut wliczając w to rozgrzewkę i mega mi się to spodobało. Był to trening testowy i muszę sobie rozpisać takie 3x FBW w tygodniu, bo 3x będzie trening SW niedługo, więc Push/Pull/Leg odpada. Będę trenował całe ciało razem, a nie fragmentami i czuje, że wyjdzie mi to na dobre zarówno jeśli chodzi o siłę/sprawność/funkcjonalność pod SW, jak i wygląd sylwetki. Będzie to wyglądać tak, że za każdym razem na początku będę robił 4 serie jakiegoś ćwiczenia wielostawowego na sztandze/HSPU, a potem superserie drążek+dipy i różne rodzaje pompek. Pochwalę się planem, jak go jakoś rozpiszę ![]()
Napisano 29 kwietnia 2015 - 00:56
Tajski + Zapasy , trenowałem w gimnazjum 2 lata tajski + siłka do tego, potem było trochę siłki samej, ale bez większych efektów, bo diety nie było. Odkąd przerzuciłem się na drążek, itd. zacząłem trenować z głową i jeść konkretnie, poczułem się dużo lepiej, sprawniej, silniej, zbudowałem kilka kg solidnych mięśni to mam zamiar wrócić do walk, bo to super sprawa. Do tego trening siłowy u mnie na strychu 3x coś w stylu FBW, albo push/pull razem na jednym treningu, a nogi osobno w inny dzień. Jeszcze tak dobrze nad tym nie myślałem. Oczywiście wszystko będzie oparte tak jak dziś na podciąganiu, pompkach i dipach, hspu, dojdą jedynie wyciskania żołnierskie, przysiady i wykroki ze sztangą i ewentualnie wiosłowanie, czyli tak jak miałem teraz w pull/push/leg, z tym, że będzie mi to wygodniej zrobić jako trening całego ciała, a i do walk lepiej trenować zawsze całe ciało razem, niż jako zlepek partii.
Po dzisiejszym treningu jeszcze mnie nie przeszło. Całą górę mam tak zjechaną, czuję, że żyję ![]()
Wiedziałem, że trenowanie wielu partii na jednym treningu to ciężka sprawa, ale nie, że aż tak. Gdyby doszły dziś nogi to nie ruszyłbym się pewnie jutro z łóżka... Pewnie dlatego tak jest, bo na typowej siłowni jak robi się FBW, to jest tam wiele ćwiczeń izolowanych, a ja dziś wykonałem trening na samych wielostawowych, złożonych ćwiczeniach i praktycznie każdy najmniejszy mięsień mojej góry został przetrenowany ![]()
Myślałem nad czymś takim:
1 dzień:
Żołnierskie wyciskanie 4 serie
Podciąganie na drążku + Dipy 5 takich superserii
Podciąganie na drążku + pompki 5 takich superserii
2 dzień:
Wiosłowanie 4 serie
Podciąganie na drążku, 2 chwyty inne niż w pierwszy dzień + dipy = 5 takich superserii
Podciąganie na drążku + pompki też inne rodzaje niż w pierwszy dzień = 5 takich superserii
3 dzień:
Hspu 4 serie
znów 10 superserii drążek+dipy/pompki z tym, że dipy i pompki na kółkach gimnastycznych.
Tutaj też mógłbym sobie kombinować i jeden dzień robić drążek i dipy z obciążeniem w superseriach, raz normalnie bez obciążenia i raz na kółkach gimnastycznych, żeby wykorzystać wszystko co mam. Tak samo z podciąganiem, robiłbym każdego chwytu po 2 serie, więc drugiego dnia mógłbym zrobić 2-3 chwyty inne niż dnia pierwszego, a trzeciego dnia powtórzyć te z dnia pierwszego ![]()
Tylko nie wiem co z nogami, czy robić je w sobotę całe jako 3 ćwiczenia po 4 serie i dopiero po nich przejść do treningu całej góry ciała i byłby to po prostu jeden dłuższy trening, czy do każdego 1,2,3 dnia dodać po jednym ćwiczeniu, powiedzmy we wtorek wykroki, w czwartek martwy/pistolety, a w sobotę przysiady.
Napisano 29 kwietnia 2015 - 20:50
Napisałem, że raz będę robił dipy i pompki na kółkach gimnastycznych, raz normalnie na poręczach i podstawkach bez obciążenia, a raz być może z obciążeniem, za każdym razem co innego ;P
Napisano 29 kwietnia 2015 - 23:04
Nie wątpię, ciężko po drążku od razu robić dipy, ale szybko się przestawię pewnie na nowy plan i będę progressował podstawowe ruchy kalisteniczne mimo treningów walk mam nadzieje ![]()
Jutro zrobię sobie:
4 serie wykroków
4 serie HSPU
5 superserii drążek+dipy(kółka)
5 superserii drążek+pompki(kółka)
a w sobotę zrobię:
4 serie przysiadów
4 serie wiosłowania
5 superserii drążek + dipy z obciążeniem
5 superserii drążek + pompki z obciążeniem
Aktualnie będzie tylko 3x w tyg, ale w dni wolne robię Tabate i rozciąganie, ogólne przygotowanie pod to, co będę miał na treningu walk wkrótce ![]()
Napisano 30 kwietnia 2015 - 23:05
I o to chodzi, tak trzymaj.
A jak tam u Ciebie z jakimiś figurami? Próbujesz coś? Czy za niski drążek nie pozwala?
A co do nóg jeśli mogę coś podpowiedzieć to ja robiłbym je raz w tygodniu porządnie bo na treningu sw na pewno bedziesz je tyrał ostro więc męczyć je codziennie jest moim zdaniem bez sensu.
Pozdrawiam.
Napisano 01 maja 2015 - 00:04
Nie próbowałem nic, nie zależy mi na tym za bardzo, ale w HSPU jest już duży progress przy ścianie, barki się wzmocniły wyciskaniem żołnierskim i właśnie HSPU i dziś robiłem to już spoko jest ![]()
A dziś (wczoraj) było:
-4 serie wykroków ze sztangą
-4 serie pompek w staniu na rękach
-4 superserie drążek + dipy na kółkach gimnastycznych
-4 superserie drążek + pompki na kółkach gimnastycznych
-20 pompek diamentowych na dobicie
MASAKRA
Napisano 01 maja 2015 - 00:59
Ja uwielbiam ten stan po treningu kiedy jestem spompowany i styrany...
Siłe i wytrzymalość to Ty masz. Widać od razu że nie oszczędzasz sie na treningach.
Ale uważaj bo gonię Cię i z treningu na trening jest progres także za jakiś czas mam nadzieję, że Cię chociaż dogonię, a może nawet prześcignę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś