Siemka, do niedawna trenowałem programem który samodzielnie stworzyłem, tak by zawierał podstawowe ćwiczenia ze sztangą, kettlebell i masą ciała, na podstawie systemów z siły dla ludu i wejście odważników kulowych. Jednak teraz planuję się zapisać na MMA i będę miał treningi w poniedziałki,wtorki, czwartki i piątki ,więc mój plan treningowy będzie musiał ulec skróceniu. Dlatego proszę was o pomoc w utworzeniu planu treningowego, cięższe treningi powinny być w środę, sobotę i niedzielę (z racji tego że wtedy nie mam treningów) a lżejsze w pozostałe dni, chodzi głównie o to aby były one krótkie cięższe mogą trwać godzinę i więcej ale te lekki max 45 min. proszę też by znalazły się w nim ćwiczenia ulepszające zdolności potrzebne w walce np. full contact twist i podobne. w treningach niech główny nacisk będzie kładziony na siłę i moc, wytrzymałość wyrobię na treningach
może coś takiego:
pon: wyciskanie na ławce, zarzut sztangi na klatkę piersiową, brzuszki jandy i na koniec boksowanie w worek 5 min
wt: martwy ciąg, wyciskanie żołnierskie, full contact twist, uderzenie w piłkę refleksówkę 10 min
śr: wyciskanie na ławce, zarzut sztangi na klatkę piersiową przysiady ze sztangą po każdej serii sprint 100 metrów podciąganie na drążku, russian twist
czw. wolne
pt. martwy ciąg, pompki w staniu na rękach wymach kettlebell 10 min
sobota. wyciskanie na ławce, przysiady, zarzut sztangi
nd. coś podobnego jak w sobote
dzięki za sugestie, program może być całkiem inny niż ja podałem, ten jest tylko taki przykładowy, szczególnie liczę na osoby uprawiające spory walki i osoby które znają się na rzeczy np. Luko.