Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Kalistenika a pływanie

pływanie

• Please log in to reply
5 replies to this topic

Filek

Filek

Member

• Użytkownik
  • 26 posts

Witam,

Jestem pływakiem, (może nie najlepszym ale sporo potrafię). Pływam w uczelnianym klubie gdzie kazdy obowiązkowo odwiedza siłownię. Niestety, za siłownią nie przepadam. Więc szukałem jakiegoś sposobu na wzmcnienie ciała i podniesienie siły. Pewnego dnia natknąłem się na Skazanego na trening. Przeczytałem od deski do deski 2 razy, rady wziąłem sobie do serca i zacząłem. Po miesiącu regularnych ćwiczeń widze pewne rezultaty (nieduże, ale zawsze COŚ). Stawy nie bolą, nie trzeszczą a i czuje się lepiej. Jestem ogólnie silniejszy. Do puenty. Czy trening kalisteniczny (np. w Skazanym) da rezultaty w pływaniu ? Siła wytrzymałośc itp. Wiadomo, że nie chodzi o gigantyczną masę mięśniową, ponieważ im więcej mięśni tym wiecej tlenu a w pływaniu dostęp do tlenu jest ograniczony.

Pozdrawiam :)

• 0

Cygan9

Cygan9

Advanced Member

• Użytkownik
  • 157 posts

Trrening pływania to takze kalistenika kolego , poniewaz poruszasz cialem :) takze moja dalsza odpowiedz chyba zbedna :)

• 1

90179e9fc7ee70e6aa686b4fdd9ef780.jpeg

slysz

slysz

kazek

• Użytkownik
  • 446 posts
  • LokalizacjaDębno/Rzeszów/Warszawa

Siema

Jestem w podobnej sytuacji co Ty. Również pływam w uczelnianym klubie AZS od jakiegoś roku. Kalistenikę poznałem jakieś pół roku temu dzięki przeczytaniu Skazany, wcześniej coś tam ćwiczyłem pompki, brzuszki, pociąganie, ale bez żadnego konkretnego planu. W lutym po przeczytaniu książki dołączyłem systematyczną kali do pływania i efekty w postaci siły oraz sylwetki są naprawdę dobre i zauważyli to również koledzy ;) 

Więc ja POLECAM !!!

• 1

"Cokolwiek umysł może sobie wyobrazić, jest w stanie to osiągnąć"

Skazany na sukces - zapraszam do mojego dziennika !!!

MEGA MOTYWACJA !!!

Misza

Misza

Member

• Użytkownik
  • 14 posts
Jeśli dobrze pamiętam Michael Phelps w swojej autobiografii wspominał o tym, że robił pompki itp. więc tego typu ćwiczenia myślę, że jak najbardziej są wskazane w tym sporcie. A najlepiej pewnie będzie jak skonsultujesz trening kalisteniki z nauczycielem/trenerem, który to obowiązkowo wysyła Cie na siłownie
  • 1

Filek

Filek

Member

• Użytkownik
  • 26 posts

Dzięki bardzo za pomoc ;d tak więc nie porzucam Skazanego a dostosuje go do pływania ;d

• 0

Wino

Wino

Lecimy tutaj

• Bywalec
  • 268 posts

Mój ojciec zawsze mówi, że pływanie rozluźnia stawy. Kalistenika bardzo fajnie wzmacnia stawy. Czyli warto łączyć.

• 0

pl.pokerstrategy.com/#uGUYWV - dobre miejsce na naukę gry w pokera, z tego linka najlepsze bonusy!

Also tagged with one or more of these keywords: pływanie

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users