Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

56 gram bialka dziennie wg Paula Wade

• Please log in to reply
110 replies to this topic

Cygan9

Cygan9

Advanced Member

• Użytkownik
  • 157 posts

Argumenty mówiące o tym, że był jakiś koleś, który nigdy nie istniał, robił coś czego nigdy nie robił i na dodatek jadł 56 gramów białka, których nigdy nie jadł i przybierał na wadze, żywiąc mięśnie powietrzem, są śmieszne.

Nigdzie też nie napisałem, że dzięki treningu z masą ciała nie można przytyć. Rozmowa tyczyła się wyłącznie ilosci białka, a więc po co te docinki czym trenować?

Ja wierze , ze ten koles istnieje na prawde . A po za tym jest dzisiaj wielu znanych sportowcow ktorzy wykonuja te cwiczenia ktore on opisuje w ksiazce np Kavadlo Al 

. A poz tym on mowil ze 56 gram bialka wystarczy na utrzymanie wagi przecietnemu mezczyznie a nie na rozbudowanie miesni , bo wedlug niego najwazniejsze sa kalorie . Radze przeczytac jeszcze raz ten rozdzial albo cala ksiazke . 

• 1

90179e9fc7ee70e6aa686b4fdd9ef780.jpeg

dziwnyadam

dziwnyadam

Advanced Member

• Użytkownik
  • 162 posts
  • LokalizacjaWarszawa
Jesteś na forum o kali i uważasz ze Wade nie istnieje. Więc chyba połowa ludzi tutaj musiała by być debilami gdyż sporo z nas uważa go za jakiś wzór. Mnie jego książki nauczyły sporo i dzięki nim się zainteresowalem tym dalej. Nie wiem w czym ci przeszkadza Wade. Może nie jest najlepszy i sa dużo fajniejsi od niego. Ale uważam go za dobrego nauczyciela.
  • 1

„Jaką hańbą jest dla mężczyzny dożycie wieku starczego gdy nigdy nie widział on piękna i siły które mogło osiągnąć jego ciało” -Sokrates

robię to co robie jest mi z tym dobrze

śmieje się z siłowni xD

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1,022 posts

Musisz też liczyć się z ludźmi, którzy chcą zbudować tkanke mięśniową. Im nie wystarczy 56 gramów, nawet nie biorąc pod uwagę, że każdy jest inny.

Autor książki nie trenuje dla masy więc dla niego 2g/kg msc może być za dużo. To jego książka i opisuje wszystko na podstawie siebie. Ktoś kto waży 50kg więcej od niego nie zadowoli się białkiem w takich ilosciach.

• 0

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1,022 posts

Jesteś na forum o kali i uważasz ze Wade nie istnieje. Więc chyba połowa ludzi tutaj musiała by być debilami gdyż sporo z nas uważa go za jakiś wzór. Mnie jego książki nauczyły sporo i dzięki nim się zainteresowalem tym dalej. Nie wiem w czym ci przeszkadza Wade. Może nie jest najlepszy i sa dużo fajniejsi od niego. Ale uważam go za dobrego nauczyciela.

Jestem na forum o kali, ale ksiażka Paula Wade'a to nie jest cała kali!

Może być on Waszym idolem, nic mi do tego i nie będę Was za to oceniał. Moim idolem na pewno nie zostałby ktoś, kogo nigdy na oczy nie widziałem.

Wade mi w niczym nie przeszkadza. Po prostu nie zgadzam się z teorią, że 56 gram białka to ilosć dla każdego niezależnie od celu.

• 0

hepatil

hepatil

Advanced Member

• Użytkownik
  • 371 posts

niezle sie temat rozwinal... kazdy niech sobie je co chce i ile chce.... jesli mu to sluzy to niech sie tego trzyma...

nie wiem po co sie zaczelo jakies porownywanie kali do kulturystow i do tego kto jak sie odzywia... kali i kulturystyka to zupelnie 2 rozne sporty , inne cele i tu jakiekolwiek porownania sa bez sensu...

a dla tych , ktorzy nadal chca to ciagnac proponuje eksperyment

4 cale jajka

125g kurzego cycka

to jest ok.56g bialka

zadnego miesa , nabialu wiecej , pocisnijcie tak przez jakis czas i zobaczycie efekty :)

• 0

Bigus

Bigus

Member

• Użytkownik
  • 10 posts
  • LokalizacjaŚwinoujście

Interesuje mnie życie Wade'a. Dobrze, że napisał ktoś taki książkę by podzielić się mądrymi radami 

• 1

enkel

enkel

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 58 posts
Siema dom powiem ci tak rozmowa przeniosla sie na inny temat ale mam do ciebie prosbie bo wodze negujesz.wade i jego system to moze zastosuj sie do tych wzkazowek i pokaz nam moze potem twoje postepy! ;-) i napisz z checia poslucham takiego hejtera jak ty a czemu mowie hejter bo hejtujesz cos co dziala nie wazne ze wade sie nie pokazal ale wazne ze jego trening dziala pozdro
  • 1

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1,022 posts

niezle sie temat rozwinal... kazdy niech sobie je co chce i ile chce.... jesli mu to sluzy to niech sie tego trzyma...

nie wiem po co sie zaczelo jakies porownywanie kali do kulturystow i do tego kto jak sie odzywia... kali i kulturystyka to zupelnie 2 rozne sporty , inne cele i tu jakiekolwiek porownania sa bez sensu...

a dla tych , ktorzy nadal chca to ciagnac proponuje eksperyment

4 cale jajka

125g kurzego cycka

to jest ok.56g bialka

zadnego miesa , nabialu wiecej , pocisnijcie tak przez jakis czas i zobaczycie efekty :)

Spokojnie, już wypróbowane. 8 jajek dziennie, ~60g białka. Masy nic nie zbudowałem. Tę, która miałem, utrzymałem.

• 0

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1,022 posts

Siema dom powiem ci tak rozmowa przeniosla sie na inny temat ale mam do ciebie prosbie bo wodze negujesz.wade i jego system to moze zastosuj sie do tych wzkazowek i pokaz nam moze potem twoje postepy! ;-) i napisz z checia poslucham takiego hejtera jak ty a czemu mowie hejter bo hejtujesz cos co dziala nie wazne ze wade sie nie pokazal ale wazne ze jego trening dziala pozdro

Każdy plan, którego się trzymasz da efekty i nic nie napisałem, że ten plan nic nie daje. Jednak są plany lepsze i gorsze, ja wolę to pierwsze. Koniec dyskusji na ten temat z mojej strony.

• 0

dziwnyadam

dziwnyadam

Advanced Member

• Użytkownik
  • 162 posts
  • LokalizacjaWarszawa

Dom  plis idź stąd gdyż my sobie miło rozmawialiśmy a ty ani nie przeczytałeś tego co my napisaliśmy wcześniej, tylko sie wpierniczasz ze swoimi kiepskimi hejtami.

Sam mogę pohejtować

Jak jesteś taki geniusz to sam napisz książke chcoć tak sałbo jak Skazany na trening lub przynajmniej zapodaj swój genialny plan.

A mówienie ze cos jest gorsze a cos lepsze nie do końca ma sens bo każda osoba ma inne cele i organizm. Jendego coś ruszy bardziej a drugiego nie.

Ale ja chętnie zobacze czym ty ćwiczysz moze sie dowiem czegoś mądrego

• 0

„Jaką hańbą jest dla mężczyzny dożycie wieku starczego gdy nigdy nie widział on piękna i siły które mogło osiągnąć jego ciało” -Sokrates

śmieje się z siłowni xD

Bar-Man

Bar-Man

Bodyweight, Bags, Bells & Barbells

• Bywalec
  • 826 posts
  • LokalizacjaToruń

Tak szczerze dla mnie zewnętrzny ciężar w przyszłości pewnie zainteresuje. Ale wiadomo dla mnie każdy ciężar jest dobry byle odpowiednio dużo ważył. Lecz bardziej od sztangi czy hantla interesuję mnie wielki łańcuch, kłoda, sandbag, albo kettle

Święte słowa !!! Piwo dla dziwnegoadama :D

• 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

http://kalistenikapo...y-odosobnienie/

dziwnyadam

dziwnyadam

Advanced Member

• Użytkownik
  • 162 posts
  • LokalizacjaWarszawa

nie nie nie   ja jestem abstynentem

bez takich rzeczy ;)

• 1

śmieje się z siłowni xD

Bar-Man

Bar-Man

Bodyweight, Bags, Bells & Barbells

• Bywalec
  • 826 posts
  • LokalizacjaToruń

Piwo było przenośnią :D Wiesz - taka gra słów - mój nick, mój avatar i "piwo" z kega ;) Wymieniłeś bal z drewna, sandbag, łańcuchy i kettle. Podpowiem tylko, że kegi są również jedną z ważniejszych zabawek dla strongmana :)

• 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

http://kalistenikapo...y-odosobnienie/

Cygan9

Cygan9

Advanced Member

• Użytkownik
  • 157 posts

nie nie nie   ja jestem abstynentem

bez takich rzeczy ;)

To tak samo jak ja !! Pełny abstynent . Ja nawet słodyczy z alkoholem nie ruszam . Ktoś potraktuje mnie jak nienormalnego , ale mi sie tak żyje swietnie :)

• 0

Cygan9

Cygan9

Advanced Member

• Użytkownik
  • 157 posts

Dobrze , mówisz . Ja uważam , że on żyje i istnieje na prawde , ale to , ze sie nie pokazuje to nawet lepiej . Jakby sie pokazal zaraz by go osaczyli i byla by komercja na potege . A tak ten program jest tajemnie strzeżony w zakładach karnych i on tez postanowil byc tajemniczy . Ja sam bym tak zrobil :) . Tak w ogole to watpie ze komus by na niby chcialo  sie w ksiazce zamieszczac takie informacje jak jego kontuzje , czy jak sie robi wódkę w wiezieniu . Ja nie widzialem takich cwiczen przed tem jak zwisy lub trifecta . Skoro to dziala i ktos to skonstruowal i zbadal na sobie to watpie ze byl to jakis fitnesowy trener ,ktory podaje sie za Paula Wade . Dla mnie to nie zwykla ksiazka tylko cos w rodzaju ksiegi . Jak otwieram i czytam ta ksiazke to czuje sie jakbym siedzial w celi i gosc ktory juz dlugo tam siedzi daje mi porady na temat zycia i treningu .

• 1

Bigus

Bigus

Member

• Użytkownik
  • 10 posts
  • LokalizacjaŚwinoujście

To tak samo jak ja !! Pełny abstynent . Ja nawet słodyczy z alkoholem nie ruszam . Ktoś potraktuje mnie jak nienormalnego , ale mi sie tak żyje swietnie :)

Naprawde?  :D kurka to coś rzadkiego

• 0

Cygan9

Cygan9

Advanced Member

• Użytkownik
  • 157 posts

Naprawde?  :D kurka to coś rzadkiego

No serio . Alkohol to mój wróg . Ale nie o to chodzi , ze nie pije bo efekty itp . Alkohol spowalnia efekty to jedno ale ja nie lubie po prostu . Dla mnie alkohol jest substancja niszczaca organizm , rodziny i relacje  . Wole wypic cos co mi sprawia przyjemnosc np multiwitamine z lodem :)

najlepsze jest to ze wielu ludzi mi gratuluje ze nie pije kiedy sami nie potrafia odstawic flaszki .

• 1

dziwnyadam

dziwnyadam

Advanced Member

• Użytkownik
  • 162 posts
  • LokalizacjaWarszawa

Alkohol psuje tylko humor wszystkim do okoła ciebie, zawsze przez niego ktos jest pokrzywdzony.

Jedni sie najebią w 3 dupy a reszta musi się za nich wstydzic itp bo przypał robia.   Zreszta czesto sie zdarza że osoby sie napija i potem niszczą rzeczy w swoim domu lub domu znajomcyh. Alkohol jest też drogi i śmierdzi wiec nie wiem po co go pić.     Mimo że wszycy moi koledzy pija i nie ma imprezy bez picia ja nie pije i jestem z siebie dumny, bo nigdy nie próbowałem i nie mam zamiaru

• 1

śmieje się z siłowni xD

Cygan9

Cygan9

Advanced Member

• Użytkownik
  • 157 posts

Alkohol psuje tylko humor wszystkim do okoła ciebie, zawsze przez niego ktos jest pokrzywdzony.

Jedni sie najebią w 3 dupy a reszta musi się za nich wstydzic itp bo przypał robia.   Zreszta czesto sie zdarza że osoby sie napija i potem niszczą rzeczy w swoim domu lub domu znajomcyh. Alkohol jest też drogi i śmierdzi wiec nie wiem po co go pić.     Mimo że wszycy moi koledzy pija i nie ma imprezy bez picia ja nie pije i jestem z siebie dumny, bo nigdy nie próbowałem i nie mam zamiaru

Ja mam tak samo . Wszedzie jak bylem na iprezach itp to nie pilem i zal mi bylo patrze cna ludzi ktorzy sa nachlani i robia z sebie klaunów . Wiele razy widzialem jak mlode matki , zygaja innym na samochody , a kolesie leza z gola dupa na chodniku a reszta im robi zdjecia . Ja zawsze zachowuje trzezwy umysl i normalni ludzie ktorzy to rozumieja szanuja mnie bardzo, a reszta nie musi . Teraz tylko liczy sie chlanie . To jest przykre jak wielu mlodych ludzi sobie marnuje zycie . Kazdy jest kowalem swego losu .

• 1

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1,022 posts

Dom  plis idź stąd gdyż my sobie miło rozmawialiśmy a ty ani nie przeczytałeś tego co my napisaliśmy wcześniej, tylko sie wpierniczasz ze swoimi kiepskimi hejtami.

Sam mogę pohejtować

Jak jesteś taki geniusz to sam napisz książke chcoć tak sałbo jak Skazany na trening lub przynajmniej zapodaj swój genialny plan.

A mówienie ze cos jest gorsze a cos lepsze nie do końca ma sens bo każda osoba ma inne cele i organizm. Jendego coś ruszy bardziej a drugiego nie.

Ale ja chętnie zobacze czym ty ćwiczysz moze sie dowiem czegoś mądrego

Coś Ci nie pasuje, że tutaj się dzielę z własnym zdaniem? Możesz tutaj nie zaglądać. Nie pisz do mnie, nie chce więcej czytać twoich wypowiedzi.

• 2

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users