Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

56 gram bialka dziennie wg Paula Wade

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
110 odpowiedzi w tym temacie

enkel

enkel

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 58 postów

Hej, po przeczytaniu 2 czesci paula Wade Skazanego na trening, zobaczylem tam watek 56 gram bialka dziennie a w zasadzie temat sie nazywal '' Nadmiar bialka'' o ile sie nie myle, jak byscie sie do tego odniesli ? 

Poniewaz to bije wszystkie fitnesowe mity typu 2 gram bialka na 1 kg masy 

• 0

bambino

bambino

Member

• Użytkownik
  • 25 postów

zapotrzebowanie na białko to indywidualna sprawa

• 0

dziwnyadam

dziwnyadam

Advanced Member

• Użytkownik
  • 162 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Mimo iż jego fakty są logiczne to białko jest raczej dość ważne,  może nie spożywanie 300 czy 400 gram dziennie ale 100 lub troszkę wiecęj gram białka nie zaszkodzi.

Nie wiem czy mam racje ale wwalanie w siebie serwatki kilogramami aby zjesc tyle białka ile sobie ustaliłem to głupota, lepiej sie zajac dobrym obiadem i zjeść jakieś porzadne mięso lub rybe. Takie jest moje zdanie

• 0

„Jaką hańbą jest dla mężczyzny dożycie wieku starczego gdy nigdy nie widział on piękna i siły które mogło osiągnąć jego ciało” -Sokrates

robię to co robie jest mi z tym dobrze

śmieje się z siłowni xD

enkel

enkel

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 58 postów

Hej Bambino i Dziwnyadam, wiesz moze masz Racje okolo 100 gram bialka dziennie nie zaszkodzilo by tylko, jestem rzeczywiscie ciekaw jak on te 56 gram bialka dziennie jadl i mieso mu do gory wskoczylo, mam z zamiarem niedlugo to przetestowac i zobaczyc na sobie ustalic limit 60 gram bialka reszta kcal z ww i tluszczu i sprawdzic to 

• 0

Misza

Misza

Member

• Użytkownik
  • 14 postów
Polecam przeczytać sobie
http://www.mydiet.pl...ac-w-ciagu-dnia
  • 0

rafi

rafi

Advanced Member

• Użytkownik
  • 45 postów

Mięśnie to białko, żeby mięśnie zbudować musi być z czego... Myślę, że przy 56 g białka ciężko byłoby zbudować masę mięśniową, zapewne trwałoby to zdecydowanie dłużej. Dlatego uważam, że to wcale nie mit 1,5-2 g białka na kg. Po prostu zdrowa logika mi podpowiada, że z niczego nie da się zrobić mięśnia, bo nawet do 1g białka dziennie zalecają normalnie to przy budowaniu mięśni nadwyżka byłaby sensowna. Ale to tylko moje zdanie, może znajdzie się ktoś kto ma doświadczenia w tej kwestii :)

• 0

dziwnyadam

dziwnyadam

Advanced Member

• Użytkownik
  • 162 postów
  • LokalizacjaWarszawa

szczerze to ile procent z tego białka moze iść na budowanie mieśni, połowa sadze ze nawet nie tyle

i jak niby zjem zamiast 100 gram 500 gram białka to organizm wykorzysta az 250g na napraweienie tych mikrourazów.  To jest głupie dość   ale wiadomo serwatka musi się sprzedać bo ktos na tym zarabia bardzo dobry hajs jak na wszystkim związanym z siłownią

To jest potrzebne ale nie w takich ilościach jak sie mówi na tych dziwnych kulturystycznych stronach.

A idą łopatologiczna logiką Paula czy kidys taki drwal miał dostęp do takiej ilości białka na dzień nie zapychał się głownie weglami z ziemniaków i różnego rodzaju zbóż, np. pod postacią chleba. I robił to po prostu aby nie być głodnym   a był umięśniony niezwykle silny i wytrzymały.

Czasami warto się zastanowic co jest nam niestety wmawiane przez spompowanych kulturystów oraz różne firmy

• 1

„Jaką hańbą jest dla mężczyzny dożycie wieku starczego gdy nigdy nie widział on piękna i siły które mogło osiągnąć jego ciało” -Sokrates

robię to co robie jest mi z tym dobrze

śmieje się z siłowni xD

enkel

enkel

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 58 postów
Rafi, jak to powiedzial paul w 2 czesci ze miesien jest w wiekszym stopniu z wody z budowany i nadmiar bialka typu 2g na kg ciala to by bylo bardzo duzo wiem jest duzo sprzecznych faktow i mitow ale powiem najlepiej wyprobowac na sobie i potem podzielic sie swoimi rezultatami na forum pozdrawiam
  • 0

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1 022 postów

Ja mając ciągłe braki w białku(nie jem dużo białkowych produktów) ważę 64kg. I powiem Wam, że masy mięśniowej to Wy dużo nie nabierzecie przy takiej ilości białka.

Paul Wade może sobie jeść 56 gramy białka bo jemu nie zależy na rozbudowie mięśni, a jego trening jest tak słaby, że mikrourazy mieśniowe są znikome.

• 0

enkel

enkel

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 58 postów
Dom czemu sadzisz ze trening wade jest slaby trenowales chociaz troche tym sposobem, mozesz chociaz troche sie pochwalic swoimi wyczynami ? ja osobiscie cwicze i widze ze mam coraz wiesze panowanie nad cialem w poszczegolnych momentach i jestem zadowolony z efektow
  • 2

Revo

Revo

Advanced Member

• Bywalec

• 659 postów
Skończcie z teoriami a weźcie się za działanie, rozpisz dobrze plan aby nie było mało kalorii, zjedź z białkiem na jakieś 10% dziennej puli kalorii i sprawdź, po prostu.
  • 0

Cygan9

Cygan9

Advanced Member

• Użytkownik
  • 157 postów

Trening Wade jest slaby ? http://www.fitnow.pl...-na-trening-cz2

to jest wywiad z nim zjedz nizej a zobaczysz jego rutyne skoro wykonasz go od tak to jestes kozak .

Dla ciekawostki powiem ci ze Artur Szpilka przytyl w wiezieniu 23 kg moze troche w tym tluszczu ale przeszedl do wagi ciezkiej a kiedys wazyl 66 kg poniewaz u Kuby Wojewodzkiego tak powiedzial . Koksow nie bral , tez mowil w wywiadzie . W wiezieniu robil pompki na kubkach i podciagal sie a zrobil lepsza mase niz nie jedeng gosc co chodzi na silke z full sprzetem . Ja skupiam sie na kaloriach bo to jest wazne . Postaraj sie zjesc te 100 gram dorzuc kalorie i pojdzie . Tylko nie cuduj .

• 0

90179e9fc7ee70e6aa686b4fdd9ef780.jpeg

bambino

bambino

Member

• Użytkownik
  • 25 postów

tak naprawdę to aminokwasy budują mięśnie, a powstają one w wyniku rozkładu białka. Ja tam jem normalnie (oczywiście bez mięsa) i kolega mi powiedział, że nie jest możliwe zbudowanie mięśni nie jedząc mięsa. Cały czas udowadniam mu swoim ciałem, że sie myli :P

• 0

enkel

enkel

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 58 postów
Cygan bardzo fajny artykul co prawda artur szpilka wyrobil to wszystko na pompkach i ogolnie na cwiczeniach z masa ciala a jednak wszystko jest supet mozliwe. Jest duzo ludzi co maja sprzeczne teorie co do kali ale jesli wezmiesz sie za trening kali na 100 pro to jeszcze lepiej zbudujesz niz na silce ale powrot do tematu ciekawi mnie dieta szpily w wiezirniu a najbardziej podaz dziennego bialka ciekawie ile dostawal
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

Ja mając ciągłe braki w białku(nie jem dużo białkowych produktów) ważę 64kg. I powiem Wam, że masy mięśniowej to Wy dużo nie nabierzecie przy takiej ilości białka.

Paul Wade może sobie jeść 56 gramy białka bo jemu nie zależy na rozbudowie mięśni, a jego trening jest tak słaby, że mikrourazy mieśniowe są znikome.

P. Wade = P. Tsatsouline = siła :)

tak samo w klasztorze shaolin, nie jedzą białka, a im nie jest potrzebna i są sprawni i silni :)

• 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

enkel

enkel

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 58 postów
Hannibal, cos w tym musi byc sila uzyteczna a nir statyczna
  • 1

Cygan9

Cygan9

Advanced Member

• Użytkownik
  • 157 postów

Cygan bardzo fajny artykul co prawda artur szpilka wyrobil to wszystko na pompkach i ogolnie na cwiczeniach z masa ciala a jednak wszystko jest supet mozliwe. Jest duzo ludzi co maja sprzeczne teorie co do kali ale jesli wezmiesz sie za trening kali na 100 pro to jeszcze lepiej zbudujesz niz na silce ale powrot do tematu ciekawi mnie dieta szpily w wiezirniu a najbardziej podaz dziennego bialka ciekawie ile dostawal

Jestem tez tego ciekawy . Druga ciekawostka jezeli juz patrzec tak naukowo to jak widzialem zdjecia artura przed odsiadka byl on wysoki i szczuply wiec raczej o endomorfie nie ma mowy . Na moje byl mieszany ekto z mezo . Zobacz jego zdjecia . Jak walczyl w juniorach wygladal jak chlopaczek taki szczuply . Ja mysle ze to reguralny tryb jedzenia zrobil swoje i dorzucal kalorie . Trzecia ciekawostka to to ze po poltorarocznej odsiadce i braku silki wyszedl z wiezienia i wycisnal na lawce 150 kg . Macie wywiad w ktorym mowi ze tyle wycisnal .http://www.youtube.c...h?v=ut5ZZ6ASUeg

• 1

enkel

enkel

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 58 postów

to jest mozliwe ponoc Wade nawet chwalil sie ze po wyjsciu z wiezenia tez wyciskal cos kolo tego 140 kg, wiec jestem naprawde ciekaw jak mogla tak mocno sila podejsc do gory, jestem naprawde mile zaskoczony bo duzo dzisiejszych kulturystow w polsce w filmikach na yt wypowiada sie by kali stosowac tylko jako dodatek do trening a nie jako zwykly trening silowy

• 1

Cygan9

Cygan9

Advanced Member

• Użytkownik
  • 157 postów

to jest mozliwe ponoc Wade nawet chwalil sie ze po wyjsciu z wiezenia tez wyciskal cos kolo tego 140 kg, wiec jestem naprawde ciekaw jak mogla tak mocno sila podejsc do gory, jestem naprawde mile zaskoczony bo duzo dzisiejszych kulturystow w polsce w filmikach na yt wypowiada sie by kali stosowac tylko jako dodatek do trening a nie jako zwykly trening silowy

No ja tak samo jestem zaskoczony . No ale na chlopski rozum . Skoro kiedys nie bylo sztang tak ? To ludzie musieli jakos cwiczyc a na pewno nie byli slabi bo w to nigdy nie uwierze . O diecie nie mysleli tylko jedli zdrowo i porzadnie przede wszystkim a byli umiesnieni . Tylko dzisiaj nie ktorzy kulturysci bez sztangi nie moga sie obejsc i to jest przykre. Jak widze dzisiaj nie ktorych chlopakow to mi sie tak smiac chce . Takich udaja twardzieli , ze chyba nie dlugo nie wyjde na miasto :D Mysle ze sila szpilce poszla wraz z masa ale tez z oporem . Mial coraz wieksza mase i pompki analogicznie robil z wiekszym ciezarem . Ja mysle ze to jest tak : Jak dobrze jesz to masa idzie tylko od ciebie zalezy jaka jak cwiczysz to masa pojdzie w miesnie i troche tluszczu . A jak nie to w sam fat . Mi osobiscie sie postura szpilki podoba bo nie jest wypieszczony jak wiekszosc dzisiaj .

• 0

arby

arby

Advanced Member

• Użytkownik
  • 89 postów

Zwróćcie kiedyś uwagę jak wyglądają starsi mężczyźni, którzy przez lata ciężko pracowali fizycznie - rolnicy, budowlańcy itp. Mają mięśnie twarde, żylaste ale bardzo małe. Nie tylko mniejsze niż dzisiejsi bywalcy siłowni, ale nawet niż niejedna osoba która niczego nie trenuje. Nie jestem specjalistą, ale na mój rozum to właśnie kwestia diety ubogiej w białko. Można bez nadmiaru białka zbudować siłę, ale nie masę.

BTW, błagam: gramów, nie gram :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych