Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

56 gram bialka dziennie wg Paula Wade

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
110 odpowiedzi w tym temacie

dziwnyadam

dziwnyadam

Advanced Member

• Użytkownik
  • 162 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Ja moze podam swój dziwny przykład o którym wczesniej nie wspomniałem

2 tygodnie temu byłem w górach również przez 2 tygodnie, jak to na wakacjach nikomu nie chciało się gotować wiec bardzo mało mięsa jedzone głównie zapiekanki, frytki, zupki chińskie, czyli praktycznie same węgle. Mimo ze cwiczyłem moze mniej intensywnie niż wcześniej to nadal, po powrocie zauważyłem ze jakos wydaje sie mniejszy zwłaszcza ręce ale nie no czemu jak sobie mysle.  Ale dla lepszej kontroli co jakis czas sie mierze wiec zmierzyłem sobie ręce i faktycznie stały sie mniejsze minimalnie ale tak. Ja liczyłem na wakacyjny przyrost a jest odwrotnie ale cóż tylko mięsnie stały sie dla mnie bardziej widzoczne takie żylaste ale napewno nie wieksze.

Mój wniosek musze dobrze jesć jakies mieso ryba nabiał codziennie i bedzie dobrze a nie jakies mierzenie białka na gramy oraz wsuwanie serwatki łyżkami która z tego co wiem obciąza wątrobe

• 0

„Jaką hańbą jest dla mężczyzny dożycie wieku starczego gdy nigdy nie widział on piękna i siły które mogło osiągnąć jego ciało” -Sokrates

robię to co robie jest mi z tym dobrze

śmieje się z siłowni xD

hepatil

hepatil

Advanced Member

• Użytkownik
  • 371 postów

dokladnie , miesnie nie rosna bez odpowiedniej podazy bialka ( oraz reszty makro i mikro )

to ze ktos wizualnie wyglada super to sprawa tego ze ma niski poziom tluszczu... taki przyklad wyrzezbiona lapa 45cm bedzie lepiej wygladac ( bedzie sprawiac wrazenie wiekszej )  niz otluszczone 52...

co do ilosci bialka jaka spozywal Wade - to tam gdzie byl , pewnie mial 3 posilki dziennie i z tego taka ilosc mogla wyjsc...

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

to jest mozliwe ponoc Wade nawet chwalil sie ze po wyjsciu z wiezenia tez wyciskal cos kolo tego 140 kg, wiec jestem naprawde ciekaw jak mogla tak mocno sila podejsc do gory, jestem naprawde mile zaskoczony bo duzo dzisiejszych kulturystow w polsce w filmikach na yt wypowiada sie by kali stosowac tylko jako dodatek do trening a nie jako zwykly trening silowy

można kali stosowac jako dodatek, bądź siłownię jako dodatek, ale jedno z drugim można bez problemu łączyć, wtedy wychodzi trening krosowy

z kolegą którym trenuje, mówił, że tak ćwiczy, i mówił, że mięśniom trzeba dawać różne bodźce, zaskakiwać je - to pewnie każdy wiedział z resztą

trenuje powyżej 1h30 a efekty są :)

raz trenowaliśmy na świerzym powietrzu ponad 2h30, on dawał rady, ja juuż nie :/

flagę go uczę robić, już wychodzi mu, mówił, że szybko łapie technikę i sposób wykonywania ćwiczeń

jeszcze mówił, że przy braniu białka trzeba dużo pić wody, a czasami brzuszek może się pojawić, nie wiem co dokładnie miał na myśli

• 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

hepatil

hepatil

Advanced Member

• Użytkownik
  • 371 postów

jesli ktos wcina wiecej bialka i widzi ze zaczynaja sie problemy typu wzdety brzuch , gazy , zgaga - to powinien zweryfikowac swoja diete , znalezc produkt ktory to wywoluje i go unikac , jesli sie nie uda to lekarz....

co do wody to generalnie powinno sie pic duzo ( ja staram sie ponizej 4 litrow wody nie schodzic - nie wliczam w to sokow , herbat , kaw )... zdrowy dobrze nawodniony czlowiek powinine sikac co 1-2h , kolor moczu przezroczysty... im ciemniejszy tym bardziej jestesmy odwiednieni

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

jesli ktos wcina wiecej bialka i widzi ze zaczynaja sie problemy typu wzdety brzuch , gazy , zgaga - to powinien zweryfikowac swoja diete , znalezc produkt ktory to wywoluje i go unikac , jesli sie nie uda to lekarz....

co do wody to generalnie powinno sie pic duzo ( ja staram sie ponizej 4 litrow wody nie schodzic - nie wliczam w to sokow , herbat , kaw )... zdrowy dobrze nawodniony czlowiek powinine sikac co 1-2h , kolor moczu przezroczysty... im ciemniejszy tym bardziej jestesmy odwiednieni

mało wody źle, dużo woody również źle, patrz jaką wodę pijesz :)

• 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Revo

Revo

Advanced Member

• Bywalec

• 659 postów

tak samo w klasztorze shaolin, nie jedzą białka, a im nie jest potrzebna i są sprawni i silni :)

a co tam jedzą tak z ciekawości?
  • 0

enkel

enkel

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 58 postów
Tez jestem ciekawy co wcinaja w shaolin .?
  • 0

Mageusz

Mageusz

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 224 postów

4 litry wody dziennie, no dobra, ale po co? Pić się powinno wtedy kiedy nam się chce, ot cała filozofia. Cała reszta zwyczajnie przez nas przelatuje bez większego pożytku. 

Podobnie z białkiem, generalnie potrzeba go raczej mało, ale to też zależy od reszty tego co się je. Na dietach węglowodanowych białka potrzeba więcej, na tłuszczowych mniej. Te 56 to raczej znowu przesadnie mało. Ewentualnie gdyby to pochodziło z jajek to może wystarczyłoby dla osoby ćwiczącej, ale po co tak na siłę ograniczać?

Jeśli chodzi o mięśnie, to istnieje pojęcie gęstości mięśnia i generalnie bardziej zbite mięśnie to pozytywny efekt, chociaż trudniejszy do uzyskania. To przez kulturystykę ludziom nagle zaczęło się wydawać, że napompowane monstra wyglądają dobrze. Moim zdaniem ani nie wyglądają, ani się nie przydają. 

• 0
"Ilekroć znajdziesz się po stronie większości zastanów się przez chwilę" Mark Twain

Cygan9

Cygan9

Advanced Member

• Użytkownik
  • 157 postów

Zwróćcie kiedyś uwagę jak wyglądają starsi mężczyźni, którzy przez lata ciężko pracowali fizycznie - rolnicy, budowlańcy itp. Mają mięśnie twarde, żylaste ale bardzo małe. Nie tylko mniejsze niż dzisiejsi bywalcy siłowni, ale nawet niż niejedna osoba która niczego nie trenuje. Nie jestem specjalistą, ale na mój rozum to właśnie kwestia diety ubogiej w białko. Można bez nadmiaru białka zbudować siłę, ale nie masę.

BTW, błagam: gramów, nie gram :)

To dziwne bo ja mam odwrotne zdanie . Ja uwazam ze faceci kiedys byli lepiej rozbudowani niz dzisiejsi . Po pierwsze mieli sile bo co dzien pracowali ciezko fizycznie na roli itp a po drugie po takiej pracy jedli za czterech . Mieli twarde grube lapska , rozbudowane torsy i silne nogi . Ja przynamniej po rodzinie widze jak moi wujkowie rolnicy teraz maja takie grube lapy ze jak sie im daje czesc to jakbys kamien dotykal i wcale nie maja malych miesni . Dzisiaj sie licza wloski na zel , nowa torba na trening , wypieszczone muskulki , ogolony tors i najlepiej kremy na rece jak panienki . To straszne -.-

• 2

90179e9fc7ee70e6aa686b4fdd9ef780.jpeg

dziwnyadam

dziwnyadam

Advanced Member

• Użytkownik
  • 162 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Ogólnie dzisiejsza kultura fizyczna staje się bardzo upośledzona co jest przykre

Kali to dlatego dobry wybór bo moim zdaniem wyciskanie miliarda kilo na ławeczce to nie wyczyn skoro ta sama osoba nie potrafi się podciągnęć na jednej ręce abo zrobić takiej pompki

w dodatku taka ogromna siła nie jest funkcjonalna w życiu, kolejnym faktem jest ze jak widzę typa z gigantycznym bicem i grubym brzuchem a który robi spiny (jezu są takie zwalone, kiedy kiedyś chciałem zrobic to rozśmieszyły mnie i nie dałem rady) to mi się słabo robi od ich super pompy mięśniwej

Ale wiadomo ktoś na tym zarabia, a ludzie w to wierzą i sądzą ze bez siłki, kilograma supli na dzień, i różnych magicznych ubrań na siłownie nie będą silni i umięśnieni

ciesze się że ja w porę zrozumiałem co jest właściwym treningiem i zaoszczędziłem zdrowie czas i pieniądze, a zyskałem frajedę i brak wymówek bo kali robię gdzie chce

• 2

„Jaką hańbą jest dla mężczyzny dożycie wieku starczego gdy nigdy nie widział on piękna i siły które mogło osiągnąć jego ciało” -Sokrates

śmieje się z siłowni xD

enkel

enkel

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 58 postów
Dziwnyadam super wypowiedz ja moge powiedziec spokojnie ze kali jest u mnie glownym treningiem silowym pod zapasy, po przeczytaniu nagiego wojownika i dwoch czesci skazanego dochodze do wniosku ze to mi naprawde wystarczy pod moja dyscypline ktora uprawiam. trenuje wedlug skazanego ale ze wzkazowkami pavla czylu smarowanie gwintow robie dziennie moze z 15 pompek z 6 kroku czuje przyrost sily co do masy nie wiem nie licze kcal ale staram sie troche byc na deficycie i czasami pozwole sobie na lekka nadwyzke tak aby w przeciagu tyg waga nie zmienila mi se albo nawet jak cos troche zmiejszyla. Mam duzo frajdy trenuj kali i mysle ze taka mi juz zostanie a co do bialka to bede majstrowal z tym i zobaczymy jak to bedzie
  • 0

Cygan9

Cygan9

Advanced Member

• Użytkownik
  • 157 postów

Ogólnie dzisiejsza kultura fizyczna staje się bardzo upośledzona co jest przykre

Kali to dlatego dobry wybór bo moim zdaniem wyciskanie miliarda kilo na ławeczce to nie wyczyn skoro ta sama osoba nie potrafi się podciągnęć na jednej ręce abo zrobić takiej pompki

w dodatku taka ogromna siła nie jest funkcjonalna w życiu, kolejnym faktem jest ze jak widzę typa z gigantycznym bicem i grubym brzuchem a który robi spiny (jezu są takie zwalone, kiedy kiedyś chciałem zrobic to rozśmieszyły mnie i nie dałem rady) to mi się słabo robi od ich super pompy mięśniwej

Ale wiadomo ktoś na tym zarabia, a ludzie w to wierzą i sądzą ze bez siłki, kilograma supli na dzień, i różnych magicznych ubrań na siłownie nie będą silni i umięśnieni

ciesze się że ja w porę zrozumiałem co jest właściwym treningiem i zaoszczędziłem zdrowie czas i pieniądze, a zyskałem frajedę i brak wymówek bo kali robię gdzie chce

Ja nie mialem tyle szczescia . Zrozumialem co to prawdziwy trening i teżyzna fizyczna po kilku przykrych kontuzjach i doswiadczeniach . Teraz biegam , jestem co raz silniejszy i sprawniejszy . Te 3 aspekty musza byc razem zgrane . Bo nie chce dyszec jak wchodze po schodach a chce tez podniesc szafke jak dziewczyna poprosi i przy lepszym pierwszym ruchu nie rozwalic sobie kolana . I uwazam ze przez kali i cwiczenia z masa ciala mozna zrobic taka sama mase jak dzisiejsi napinacze na silce . Nie mowie tu o koksach po 55 w lapie ale z 40 spokojnie mozna zrobic tak mysle i masy tez nabrac . Moze dluzej to zejdzie ale potem cialo odplaci sie silnymi stawami do poznej starosci .

• 1

enkel

enkel

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 58 postów
Masz racje cygan moze nie zrobisz super na koksach masy typu 55cm w bicu ale zrobisz taka mase i wyrobisz sobie taka sile jaka bedzie ci przydatna w dzisiejszym zyciu bo majac 55cm w bicu nie bedziesz mogl spokojnie rozmawiac przez telefon przez druga reke znam ten bol wojek byl kulturysta znaczy zajmowal sie tym i moze mial fajna rzezbe to ni chu... nie mogl szczoteczka myc zebow ani wygodnie rozmawiac ale jak to dzisiejsza mlodziesz mysli przez silke beda lepsi mocniejsi i wogule heeey
  • 1

dziwnyadam

dziwnyadam

Advanced Member

• Użytkownik
  • 162 postów
  • LokalizacjaWarszawa
I wogóle ciężko ludziom wytłumaczyć ze siłka wpylanie białka na kilogramy itp jest dość słabe <br />Mam kolegę myślałem ze będzie teraz ze mną ćwiczył kali a potem SW. Ale nie nie dam rady go przekonać zwłaszcza ze zbyt krótko cwicze aby mu cos pokazać ciekawego. Za to on ma w rodzinie pro kulturyste no i jego argumenty są niepodważalne <br />
  • 0

śmieje się z siłowni xD

Cygan9

Cygan9

Advanced Member

• Użytkownik
  • 157 postów

I wogóle ciężko ludziom wytłumaczyć ze siłka wpylanie białka na kilogramy itp jest dość słabe <br />Mam kolegę myślałem ze będzie teraz ze mną ćwiczył kali a potem SW. Ale nie nie dam rady go przekonać zwłaszcza ze zbyt krótko cwicze aby mu cos pokazać ciekawego. Za to on ma w rodzinie pro kulturyste no i jego argumenty są niepodważalne <br />

Ludziom nie wytlumaczysz :) Daj sobie z tym spokoj i zajmij sie soba . Najlepsze jest to ze mam kumpli ktorzy cwicza na silce i zawsze sie mnie pytaja czy jeszcze cwicze a ja mowie ze nie bo cwicze w domu pompki itp ( kryje sie pod tym stara szkola kalisteniki ) a oni reaguja w taki sposob : eee tam to nic nie daje tam to na rozgrzewke dobre a potem nad jeziorem dostaja szoku bo wygladam lepiej od nich . Tylko ze wyglad jest efektem ubocznym tych cwiczen a oni trenuja tylko pod wyglad . Ja nie neguje silki bo kto chce niech cwiczy , ale na prawde Wade chyba mial racje ze jak widzi dokad zmierza dzisiaj trening fizyczny to chce by go zamkneli jeszcze raz . Ja mam tak samo . Teraz panuje jakas goraczka na silke u mnie w miescie wszyscy sie pozapisywali i tylko chodza z plecakami :) a ja tylko chodze i patrze na nich zboku i smieje sie w duszy . Zeby oni jeszcze normalnie cwiczyli ale chwala sie ze po 2 dniach stosowania kreatyny mowia ze sa silniejsi i maja wieksze lapy to ja odchodze i leje :D Mogl bym wam tu napisac milion przykladow napinaczy ale po co ? Oni sa tak zalosni ze szkoda slow.

• 3

enkel

enkel

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 58 postów
Macie racje, ale cygan powiem ci ze wyglad tez idzie w parze z sila w kali bo jakby niebylo zawsze ci masa w gore pojdzie jak masz nadwyzke kcal ale co do wade to prawda ten trening fizyczny dzisiaj i szal na punkcie kulturystyki to jest choroba , moim zdaniem jesli chcesz trenowac z ciezarami to Najpierw kali potem ska
  • 1

dziwnyadam

dziwnyadam

Advanced Member

• Użytkownik
  • 162 postów
  • LokalizacjaWarszawa
Tak szczerze dla mnie zewnętrzny ciężar w przyszłości pewnie zainteresuje. Ale wiadomo dla mnie każdy ciężar jest dobry byle odpowiednio dużo ważył. Lecz bardziej od sztangi czy hantla interesuję mnie wielki łańcuch, kłoda, sandbag, albo kettle
  • 1

śmieje się z siłowni xD

Cygan9

Cygan9

Advanced Member

• Użytkownik
  • 157 postów

Macie racje, ale cygan powiem ci ze wyglad tez idzie w parze z sila w kali bo jakby niebylo zawsze ci masa w gore pojdzie jak masz nadwyzke kcal ale co do wade to prawda ten trening fizyczny dzisiaj i szal na punkcie kulturystyki to jest choroba , moim zdaniem jesli chcesz trenowac z ciezarami to Najpierw kali potem ska

no tak masz racje . Ja jestem za tym zeby najpierw opanowac swoje cialo a potem ciezar zewnetrzny . I co najwazniejsze nie odstawiac cwiczen z masa ciala tylko polaczyc je z ciezarami . Ale bardziej od tych napinaczy zal mi jest ludzi ktorzy sa tak zaslepieni ze ja nie raz mam oczy jak zarówki . Nie zauwazyliscie ze wielu chlopakow w mlodym wieku szczuplych chociaz cwiczycacych i bardzo silnych jest ,, dyskryminowana '' ?
Padaja w ich strone takie stwierdzenia jak pajak , chudy itp. Jak ktos jest szczuply to nie ma prawa byc silny wedlug normalnych ludzi mowie normalnych w sensie to Ci co nie odrozniaja sily i miesni od tluszczu i silki od cwiczen z masa ciala i za duzo tlumaczyc . Co do wygladu to ja mam taka teorie . Masa idzie od kcal a od tego jaka bedzie to masa to twoj wybor albo nie cwiczysz i masz fat albo cwiczysz i masz dobra posture .

• 0

enkel

enkel

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 58 postów
To fakt cygan dzisiejszy mezczyzna prawdziwy mezczyzna to taki ktory jest wychodowany w silowni na kilach kreatyny i bialka przez zelastwo i przez swoich starszych kumpli idolow nikt na powaznie nie zajmuje sie kali bo wielcy kulturysci albo ze tak powiem znawcy kulturystyki ktorzy uwazaja sie pieknych facetow uwazaja kali za gowno i tylko rozgrzewke mam czasami taki bol bo powiem wam interesue sie kali od roku a na powaznie trenuje tak z pol roku wlaczylem kali pod zapasy i jestem naprawde zadowolony ale jak to sie mowi dzisiejszy swiat fitnessu to bialko suple sterydy i napakowane krowy po 120 kg ;-)
  • 0

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1 022 postów

Argumenty mówiące o tym, że był jakiś koleś, który nigdy nie istniał, robił coś czego nigdy nie robił i na dodatek jadł 56 gramów białka, których nigdy nie jadł i przybierał na wadze, żywiąc mięśnie powietrzem, są śmieszne.

Nigdzie też nie napisałem, że dzięki treningu z masą ciała nie można przytyć. Rozmowa tyczyła się wyłącznie ilosci białka, a więc po co te docinki czym trenować?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych