Zaloguj się Zarejestruj się
Kalistenika a masa
Napisano 05 października 2014 - 12:04
Oczywiście, że da się zbudować masę treningiem z własną masą ciała
Podstawą jest dieta, musimy dostarczać wystarczającej energii i składników budulcowych, podstawą jest obliczenie zapotrzebowania kalorycznego i dodanie ok. 500kcal, tak aby bilans był dodatni
Dużą rolę odgrywa też spożywanie posiłków, lepiej jest dawkować mniejsze porcje 5-6 razy dziennie niż np. 3 obfite posiłki. Jeśli ktoś miałby jakieś pytania nt. diety to zapraszam na pw ![]()
Napisano 13 listopada 2014 - 22:58
Napisano 17 listopada 2014 - 20:28
Witam mam pytanie. Wykonuję jakieś ćwiczenie np podciągam się szerokim nachwytem. Ćwiczę dwa cykle i nie czuję, że ćwiczyłem.Zakładam, że źle dobrałem ćwiczenie, ale oki pierwszy dzień testowy na dobranie ćwiczenia. I tu mam problem, bo utrudniam sobie ćwiczenie poprzez uniesienie kolan do kąta prostego tylko, że w ten sposób nie wykonam prawidłowo i poprawnie dwóch cykli i nie ma tzw potu na czole. Stąd moje pytanie czy utrudnić sobie ćwiczenie i szlifować, aż zrobię poprawnie dwa cykle i dobijać się burpees, czy dorzucić sobie trzeci cykl i burpees i po 3 prawidłowych cyklach atakować trudniejsze ćwiczenie ?
Napisano 18 listopada 2014 - 21:15
to żeby jeszcze bardziej namotać w głowach dorzucę link:
http://www.special-o...a-na-drazku?p=1
gdzie jest bardzo dokładnie wytłumaczone jaki rodzaj treningu wspiera budowanie masy.
Na tej stronie jest również trening HIT, ale nie polecam go początkującym.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś