No, no, ciekawe skąd takie wnioski wysnuwasz, lol. ![]()
Zaloguj się Zarejestruj się
Łączenie kalisteniki z siłownią?
Napisano 03 maja 2013 - 20:29
Napisano 03 maja 2013 - 22:38
Podnieść a podnieść poprawnie to kolosalna różnica. Już tyle w życiu się naoglądałem tak fatalnie wykonywanych ćwiczeń, że aż żal patrzeć hehe.
Napisano 03 maja 2013 - 22:41
Jeśli chodzi o czystą siłę, to nie mam jej zbyt dużo. ![]()
W wiosłowaniu jednorącz biorę 20-30kg,
A w przysiadach biorę 2x15 (bo takie mam hantle),
Zanim zaczniesz kogoś oceniać, najpierw się dowiedz kogo oceniasz. ![]()
Tak się składa, że moim długoterminowym celem treningowym nie jest siła, ani masa, ani rzeźba. ![]()
Napisano 09 maja 2013 - 09:22
Witam, ja mam problem tego typu iż zamierzam zacząć trening ze "Skazanym", ale aktualnie ćwiczę już na siłowni ( od 2 miesięcy ). Paul Wade poleca aby zaczynać od 1 kroków, aby przystosować ścięgna i stawy do wytęzonej pracy w puźniejszych etapach. Moje pytanie, więc brzmi, skoro mam się oszczędzać przez pierwsze 2-3 miesiące ( jak radzi Wade ) to czy ćwiczenia na siłowni, obciązające stawy nie bedą miały negatywnych skutków ? Czy powinienem zaprzestać treningów na siłowni na okres pierwszych miesięcy treningu z masą ciała ?
P.S
W książce "Skazany na trening" jest podany przykladowy trening hybrydowy ( mam na myśli "trzydniowy trening" dzielony ), tyle że nie wiem czy mogę go połączyć ze "Świerzą krwią". Dodam jeszcze, że jak dotąd ćwiczyłem na siłowni w.g tego programu:
Ponidziałek
- Klatka
- Biceps
Środa
- Nogi
- Łydki
- Barki
Piątek
- Plecy
- Triceps
Pozdrawiam
Napisano 09 maja 2013 - 09:51
Nogi musza mieć co najmniej 2 dni przerwy między plecami. Na zakwasach nóg, dobrze pelców nie przećwiczysz. Wybrałeś tradycyjny split 3 dniowy, czyli ten najgorszy.
Połączenie siłki z kalisteniką to trening nóg na siłce, a reszty bez obciążenia. Robienia całego ciała na siłce i z masą ciała jest trochę bez sensu, lepiej się na coś zdecydować. Nogi mało dostają z masą ciała więc je warto robić z cieżarem.
Jeżeli robisz błędy w technice to możesz mieć potem problemy ze stawami(nawet z ćwiczeniami z masą ciała!). Inaczej wszystko będzie ok i nie musisz się o to bać i zaczynać od ćwiczeń dla anorektyków.
Napisano 09 maja 2013 - 10:38
Niekoniecznie musisz tracić mięśnie. Wybierz ćwiczenia trudne, które pozwolą na mniej powtórzeń. Zasada taka co na siłowni, ciężar(trudnosć ćwiczenia) tak duża, by wykonać ok. 8-12 powt. w 3-5 seriach danego ćwiczenia.
Możesz zacząć od tych pierwszych poziomów, ale ja nie widzę takiej potrzeby. Stawom nic nie będzie jeżeli zaczniesz od trudniejszych wariantów.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś