Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

problem z programem treningowym

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1 022 postów
Tak, jeżeli 5x5 nie sprawia Ci problemu to wybierz jakieś ćwiczenie trudniejsze. Zawsze zostawiaj sobie 1-2 powt. w serii.
  • 0

bicek

bicek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 206 postów
Czyli że gdy np. będę robił w 5x5 zwykłe pompki które będą łatwe to mam robić np pompki diamentowe,i tak z innymi ćwiczeniami na siłę,gdy są za łatwe to zmieniać na trudniejsze warianty? Co to znaczy ze mam zostawiać 1-2 powt. w serii?
  • 0

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1 022 postów
Tak.

To znaczy, że gdy Twój max powtórzeń to 5 to zrób 3-4.
  • 0

bicek

bicek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 206 postów
No ale jak w programie mam 5 powtórzeń z najtrudniejszymi wariantami jakie wykonam , to po co mam robić 3-4 powtórzenia,to mam zmienić ilość powtórzeń w programie? No sorka że tak drążę, ale mam wykonywać 5 powtórzeń w każdym ćwiczeniu jak najciężej(albo dodatkowe obciążenie,albo trudniejsze warianty ćwiczeń) więc co mi piszesz że mam robić 3-4 powtórzenia?
  • 0

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1 921 postów
Jeżeli w danym ćwiczeniu przy piątym powtórzeniu czujesz się już zmęczony, wtedy zrób 3. Jeżeli chcesz już robić deska w deskę 5 powtórzeń, to znajdź takie ćwiczenia które Cię męczą przy 7-8 powtórzeniu.
  • 0

bicek

bicek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 206 postów
Ale ja tego nie kumam,przecież mam zrobić 5 powtórzeń z trudnymi wariantami tak żeby nie mieć siły na wykonanie 6 powtórzenia(myślę że na tym polega trening siłowy).

Coś mi zaczyna świtać w głowie, czyli chodzi o to że mam zrobić 5 powtórzeń z najtrudniejszymi wariantami jakie wykonam, i gdy wykonam te 5 trudnych powtórzeń to mam być jeszcze na siłach żeby móc wykonać więcej powtórzeń, ale nie mam ich wykonywać? A gdy po 5 powtórzeniach nie dam rady zrobić więcej powtórzeń to mam zmniejszyć liczbę powtórzeń? Dobrzę kumam?
Sorka że tak zadaje te pytania i was męczę, ale jestem taki że zanim się za coś wezmę muszę mieć to dopięte na ostatni guzik. Pozdrawiam
  • 0

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1 022 postów
Nie możesz robić za każdym razem powtórzeń na maksa bo nie o to tutaj chodzi.
Dobrze rozumiesz.
  • 0

bicek

bicek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 206 postów
Już wszystko wiem żeby móc rozpocząć trening siłowy,chiałbym wszystkim forumowiczom którzy mi pomagali podziękować.Przedstawie wam jutro mój program treningowy,który ułożyłem na podstawie waszych cennych rad,musicie widzieć dzieło stworzone z waszą pomocą:) Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję!!! Od kiedy ułożyłem se ten program i ćwiczę,to już czuję się lepiej,nie jestem w ciągu dnia zmęczony i ogólnie jest lepiej.
  • 0

bicek

bicek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 206 postów
Już trenuje i jest dobrze,ale jeszcze mam kilak pytań,bo ile razy w tygodniu mam wykonywać ten trening siłowy i czy wytrzymałość mięśni po nim tez podskoczy i czytałem że jak na siłowni robią 5x5na siłę i mają dietę to zwiększa się też masa mięśniowa,to jak to jest,wiem odniosłem się do siłowni,ale zasady programu treningowego sa podobne jak w kali,więc czy to 5x5 z ciężkimi wariantami jest też na mase przy diecie,i czy gdy robie trening na siłe kalsitenicnzy to też muszę jakąś dięte utrzymywać żeby były większe efekty trenowania i jakie suple mogę brać ?
  • 0

bicek

bicek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 206 postów
No odpowiedzcie na ten ostatni post!
  • 0

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1 022 postów
Nikt tutaj nie siedzi non stop by odpisywać na Twoje posty. Trochę szacunku okaż, że Ci pomagamy. U trenera byś musiał bulić kasiore.

Żadnych supli, dieta powinna być.
  • 0

wietri

wietri

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 239 postów
  • LokalizacjaLegnica
I taka mała uwaga ode mnie do Bicka.

Jak piszesz coś to postaraj się trochę o interpunkcję i ortografię, bo ja mało co zrozumiałem z tego co napisałeś, a do tego jak się widzi taki bełkot to nawet nie chce się tego rozszyfrowywać.

Sorry za offtop.
  • 0

bicek

bicek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 206 postów

Witam po długim okresie nieobecnośći,jest dobrze,lepsza siła kondycja i wytrzymałość dzięki mojemu treningowi.Mam pytanie czy tym treningiem siłowym 5x5 wyrobie se siłę takiego typu jaką ma hannibal czy np taki strongman co podnosi wielkie ciężary?

• 0

wietri

wietri

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 239 postów
  • LokalizacjaLegnica

Takie efekty to lata treningu i zapewne kilka/kilkanaście metod treningowych. Wydaje mi się, że bez "dopalaczy" człowiek nie jest w stanie osiągnąć siły strongmena.

• 0

Revo

Revo

Advanced Member

• Bywalec

• 659 postów

obadaj, tutaj masz jeden z treningów Hanibala 

http://sphotos-d.ak....199498620_n.jpg

• 0

bicek

bicek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 206 postów

Mi tylko i wyłącznie chodzi o siłę taką jaką ma hannibal czy jakiś inny street workouter.Właśnie nie chce mieć takiej siły jak strongman np pudzian.Moje pytanie brzmi czy ten 5x5 prowadzi w stronę strongmana czy hannibala,czy dzięki temu programowi na siłę po latach będe śmigał jak hannibal na drażku czy nabiore siły jak strongman? Revo dzięki,ale mam program już swój ułożony.Pozdrawiam

• 0

wietri

wietri

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 239 postów
  • LokalizacjaLegnica

Jeżeli nie masz dobrych podstaw siłowych to zajmij się treningiem 5x5, dzięki któremu zbudujesz siłę bazową pod ewolucję z sw. Gdy nabierzesz siły to zacznij stosować trening konkretnie pod street workout.

Ewentualnie możesz zacząć od programów tego typu, które są w książcę bodajże "Building the Gymnastic Body".

• 0

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1 022 postów

Nigdy nie podniesiesz ciężarów takich jak podnoszą ciężarowcy ćwicząc jedynie z masą ciała.

• 0

bicek

bicek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 206 postów

Czyli dobrze ,bo mi nie chodzi o siłę strongmana tylko taką dzięki której się podniosę na jednej ręce itp. Dzięki

• 0

bicek

bicek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 206 postów

Ale wietri,ja się pytam czy 5x5 jest bardzo dobry do robienia siły która przyda sie w streer workout,bo tylko o taką mi chodzi?.I jeszcze spytam czy ta siła którą maja strongmani nazywa się siła statyczna a taka jaką ma hannibal to siła dynamiczna?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych