Zaloguj się Zarejestruj się
problem z programem treningowym
Napisano 06 kwietnia 2013 - 18:22
Oto mój program treningowy:
podciągnięcia na drążku 5x
australian pull-up 5x
dipsy 10x
brzuszki 10x
przysiady 10x
pompki 10x
i 5 razy powtarzam taki obwód.
trenuje w pn,śr i pt
Oceńcie mój program treningowy na siłę i ewentualnie wprowadźcie poprawki w nim.I jeszcze małe pytanko: Czy ten program rzeczywiście jest na siłę,bo jestem zielony jeśli chodzi o układanie programu treningowego,ja chce trenować na siłę a nie na masę,gdyby ten program był na masę(bo nie wiem czy jest czy nie) to napiszcie.Pozdrawiam
Napisano 06 kwietnia 2013 - 18:50
Napisano 06 kwietnia 2013 - 18:54
australian pull-up 5x
dipsy 5x
brzuszki 5x
przysiady 5x
pompki 5x
trenuje w pn,śr i pt
już lepiej?,czy taka liczba obwodów wystarczy? a jeszcze czy ten program jest typowo na siłę?nie mówiłes ze przy dipsach mam zmniejszyc liczbe powtórzeń,czy też mam to zrobić? dam jeszcze jeden program:
podciągnięcia na drążku 5x 5 serji
australian pull-up 5x 5 serji
dipsy 5x 5 serji
brzuszki 5x 5 serji
przysiady 5x 5 serji
pompki 5x 5 serji
trenuje w pn,śr i pt
czy to ze ten program nie jest juz obwodówka coś zmienia?jest na siłe?dobry jest? tez napisz co mam w nim poprawić.
Napisano 06 kwietnia 2013 - 19:07
australian pull-up 5x 5 serji
dipsy 5x 5 serji
brzuszki 5x 5 serji
przysiady 5x 5 serji
pompki 5x 5 serji
trenuje w pn,śr i pt
czy to ze ten program nie jest juz obwodówka coś zmienia?jest na siłe?dobry jest? tez napisz co mam w nim poprawić.
co to znaczy ze mam pracowac przy najtrudniejszych wariantach?
Napisano 06 kwietnia 2013 - 19:17
Po drugie po znaku zapytania używamy dużej litery!!!!!!!!!!!!!!!!
Po trzecie dbaj o interpunkcję i ortografię
Trudniejsze warianty ćwiczeń to np w użytych przez ciebie pompkach - pompki diamentowe itd. Wykaż minimum zaangażowania i poczytaj trochę forum lub zakup wyżej proponowaną przez mnie książkę !
Napisano 06 kwietnia 2013 - 19:23
Ten pierwszy program:
podciągnięcia na drążku 5x 5 serii
australian pull-up 5x 5 serii
dipsy 5x 5 serii
brzuszki 5x 5 serii
przysiady 5x 5 serii
pompki 5x 5 serii
trenuje w pn,śr i pt
Ten drugi program:
australian pull-up 5x
dipsy 5x
brzuszki 5x
przysiady 5x
pompki 5x
trenuje w pn,śr i pt
Napisano 06 kwietnia 2013 - 19:50
No ok,zabiore sie za czytanie na forum i kupie książki(obie części) ,ale do tego czasu napisz mi tylko czy te 2 programy się czymś różnią i który z nich jest lepszy:
Ten pierwszy program:
podciągnięcia na drążku 5x 5 serii OK, ALE W KOŃCU DODAJ JAKIEŚ OBCIĄŻENIE LUB TRUDNIEJSZĄ WERSJE
australian pull-up 5x 5 serii - DRUGI RAZ PODCIĄGANIE, ZDECYDOWANIE NIE. TO ĆWICZENIE NIE BĘDZIE JUŻ MIAŁO WSPÓLNEGO Z SIŁĄ PO POPRZEDNIM PODCIĄGANIU.
dipsy 5x 5 serii TO SAMO CO W PIERWSYZM KOMENTARZU
brzuszki 5x 5 serii BRZUSZKI NIE DADZA W OGÓLE SIŁY, JEDYNIE Z OBCIAŻENIEM. I NIE WIDZE SENSU ROBIĆ SIŁOWO TEGO MIĘŚNIA.
przysiady 5x 5 serii BEZ OBCIĄŻENIA NIC TO NIE DA.
pompki 5x 5 serii PATRZ WYŻEJ
trenuje w pn,śr i pt
Ten drugi program: PROGRAM OBWODOWY NIE JEST NA SIŁĘ LECZ NA WYTRZYMAŁOŚĆ.
australian pull-up 5x
dipsy 5x
brzuszki 5x
przysiady 5x
pompki 5x
trenuje w pn,śr i pt
Napisano 06 kwietnia 2013 - 20:54
Napisano 06 kwietnia 2013 - 21:11
Zamiast pompek dałbym pompki na poręczach które przy okazji wyeliminują dipy.
Zamiast przysiadów, pistolety.
Natomiast na brzuch, brzuszki Jandy. I trzeba robić brzuch siłowo. Silny brzuch to silne ciało.
Napisano 06 kwietnia 2013 - 21:16
Pisałem byś albo dodał obciążenie, albo TRUDNIEJSZĄ wersję. Zanim się na kogoś rzucisz uważniej przeczytaj.
Wspięcia na palce 5x5 też nic nie dadzą.
A dlaczego niby nic nie dadzą? 5 powtórzeń po 5 serii. Ja ci napisałem że nie będę ćwiczył z ciężarami,trudniejsze wersje każdego ćwiczenia w programie,ok ale nie z takim stażem. Który wynosi tydzień.
Podciągnięcia zostaw. Gdy minie progres, po prostu zmień baw się zmianą uchwytu. Jest kilka wariacji.
Zamiast pompek dałbym pompki na poręczach które przy okazji wyeliminują dipy.
Zamiast przysiadów, pistolety.
Natomiast na brzuch, brzuszki Jandy. I trzeba robić brzuch siłowo. Silny brzuch to silne ciało.
A dlaczego mam wyeliminować dipy,ja wykonuje 6 podstawowych cwiczeń.
Napisano 06 kwietnia 2013 - 22:19
Napisano 06 kwietnia 2013 - 23:57
No ale to jest tak u mnie ze np zrobie 5 pompek z latwością,ale 5 podciągnięć to troche ciężki wyczyn dla mnie.Więc zrobie tak w moim programie że gdy będe wykonywał trudne ćwiczenie dla mnie np podciąganie na drążku to będe wykonywał je w takim wariancie jakim tylko potrafie(czyli podchwyt,uchwyt na poziomie barków),a gdy będe wykonywał łatwe dla mnie ćwiczenie np pompki,to będe je wykonywał w takim trudnym wariancie jakim tylko potrafię.Dobrze myślę z tymi wariantami itp?
Bicek z całym szacunkiem, ale ten post to jakiś bełkot w którym sam sobie zaprzeczasz. Zarówno Dom jaki ja próbujemy Ci tutaj pomóc, ale łatwiej już Ci tego chyba nikt nie wytłumaczy...
Przeczytaj skazanego jak już mówiłem.
Lub zaglądnij na stronę www.madbarz.com i wybierz jakaś rutynę dla beginnera.
Spróbuj znaleźć na YT film od bb killer workou rutine lub jakiś inny.
Ogólnie musisz jakoś poszerzyć swoją wiedzę, lub znaleźć gotowy plan treningowy.
Napisano 07 kwietnia 2013 - 00:51
Czy ja dobrze rozumiem kalisteniczny trening siłowy?
Napisano 07 kwietnia 2013 - 01:32
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś