Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Wyzwania 4-2k13 "Żadnych barier"

• Please log in to reply
171 replies to this topic

Marqs

Marqs

Advanced Member

• Użytkownik
  • 77 posts
  • LokalizacjaBrudne Południe / SRC

szkoda, że siłownia wyparła kalistenikę

Nie wyparła! Tylko zasadniczym problemem w Polsce to [pytanie]: "Gdzie?". Młodzież nie ma możliwości realizacji i rozwoju. Brak placów itp itd.

Ja osobiście korzystam z siłowni, bo jak wspomniałem wcześniej, po prostu nie mam gdzie! W większych miastach może sytuacja rysuje się lepiej, ale małe miasteczka są skazane na...

Marqs - Dzięki i zawsze lubię wysłuchać opinię, ja się nigdy nie obrażam , po prostu doceniam to.
Nie twierdzę ze wygram z tobą, bo przyznam się że jesteś tez mocny i nawet zawsze jestem zadowolony jak ktoś wygrywa, bo jest to dla mnie większa motywacja.
Miło będzie powalczyć z tobą i będę się pilnował.

Ciesze się. :) Ty jesteś dla mnie motywacją.

Piona!
  • 0

bielas100

bielas100

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 41 posts
W zasadzie to racja, mało jest porządnych placów gdzie można poćwiczyć.. co nie zadowala nikogo... No niestety, ale trzeba sobie jakoś radzić.
*W Kwietniu w dipach będzie z kim powalczyć- solidne wyniki panowie! :)
  • 0

PJODR

PJODR

Advanced Member

• Użytkownik
  • 126 posts
Podziwiam! Takie ilości dipów :) A ja się tu zastanawiam czy jeden zrobię ;) (nie mam możliwości w domu, placu zabaw odpowiedniego też nie ma)

Dzięki Wam wszystkim za motywacje!

Edytka - zeby offu za wiele nie bylo ;)

@m6k3

No właśnie nie mam krzeseł! Taboret, sofa i tyle... będę ćwiczył z nogami na ziemi i drążkiem za plecami, a z czasem może normalne dipy na 1 drążku - póki co nie dałem rady.
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 posts
  • LokalizacjaRzeszów

Podziwiam! Takie ilości dipów :) A ja się tu zastanawiam czy jeden zrobię ;) (nie mam możliwości w domu, placu zabaw odpowiedniego też nie ma)

Dzięki Wam wszystkim za motywacje!

Polecam krzesła, całkiem nieźle się sprawdzają jako poręcze :)
  • 0

Kazeshini

Kazeshini

Espada Killaz

• Użytkownik
  • 7 posts
a w staniu na rekach jak np. zrobie mały krok na rekach celem zlapania równowagi bo sie tam np. zachwieje to juz od nowa czas leci ?
  • 0

Marqs

Marqs

Advanced Member

• Użytkownik
  • 77 posts
  • LokalizacjaBrudne Południe / SRC

Wreszcie bardziej konkretne wyzwania i cieszy mnie brak kategorii wytrzymałościowej i technicznej lecz nie ukrywam, że ubolewam nad tym, że dipy nie muszą być do pełnego wyprostu rąk. Promujmy poprawną formę i pełny zakres ruchu. Jak ktoś ćwiczy na hipertrofie w domowym zaciszu i chcę zwiększyć czas napięcia mięśni to niech nie robi pełnego wyprostu, jestem za, ale w wyzwaniach moim zdaniem powinno być porządnie robione wszystko. Chyba, że byłoby to wyzwanie kto zrobi dłuższy czas napięcia mięśni (time under tension) lol

Piszesz o kimś konkretnym, czy wliczasz w to całość?
  • 0

rafal

rafal

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 238 posts
szkoda, że wyzwania idą w kierunku jedynie wytrzymałości. Ciekawiej było jak ktoś robił trudniejsze wersje danego ćwiczenia, a w tym miesiącu tylko na ilość...
  • 0

hotdog

hotdog

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 451 posts
Akurat w tym miesiącu są takie wyzwania typowo na wytrzymałość to nie znaczy że zawsze takie będą, osobiście uważam że fajna jest taka odmiana w tym miesiącu.

Dopóki nie będzie jasnych kryteriów co to jest technika(jaki zakres ruchu, jaki czas wykonania ćwiczenia) wykonywania zawsze będą pewne rozbieżności i wiem że niektórych to drażni ale trzeba wyzwania traktować jako zabawę i raczej walkę z samym sobą niż z innymi.
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 posts
  • LokalizacjaRzeszów

a w staniu na rekach jak np. zrobie mały krok na rekach celem zlapania równowagi bo sie tam np. zachwieje to juz od nowa czas leci ?

Nie wiem co masz na myśli przez mały kroczek ale jeśli nie zaburzy to sylwetki to raczej nie.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Satetsu, z niepełnym wyprostem rąk, bym nie przesadzał. To, że go dopuściliśmy nie oznacza, że będziemy promowali niepełny zakres ruchu. chodzi tylko i wyłącznie o to, że można zachować lekkie ugięcie celem ochrony stawów łokciowych. Nie powinno być to widoczne w zakresie ruchu.

Rafał, "Wyzwania" nie idą w kierunku wytrzymałościowym. Postanowiliśmy je uprościć, bo dopuszczanie większej ilości ćwiczeń i ich trudniejszych wersji utrudniało zarówno rywalizację, jak i sędziowanie. Użytkownicy wnosili o to, by wszystko było proste i transparentne. Poziom rywalizacji w tym konkursie stale rośnie. Jeśli tak dalej pójdzie, to być może wprowadzimy kategorię masters z hardcorowo trudnymi ćwiczeniami.
  • 0

Cris-workout

Cris-workout

Advanced Member

• Użytkownik
  • 61 posts

być może wprowadzimy kategorię masters z hardcorowo trudnymi ćwiczeniami.

Ciekawy pomysł:D
Jestem ZA
  • 0

Pozdrawiam Krystian.

529233_10200681259700153_2075290237_n.jp

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1,022 posts
I dla slabszych również. Wtedy nie będzie żadnych problemów z ocenianiem. Ktoś jak jest za słaby to po prostu robi wyzwanie łatwiejsze i jest gites.
  • 0

NeyoD

NeyoD

Cały czas do przodu ;)

• Użytkownik
  • 65 posts
  • LokalizacjaCzęstochowa
Również uważam, że to dobry pomysł. Dla bardziej wprawionych zawodników, jak znalazł :D
  • 0

Nie marnuj swojego czasu, bo jest on najcenniejszą rzeczą na świecie.

Zaczynając dziś, nadal jesteś o krok dalej o tych, którzy już dawno się poddali.

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 posts
Ledwo powstał wątek z nowymi Wyzwaniami a już natrzaskaliście tyle stron, że nie nadążam z czytaniem :) Repy poleciały, super, że tak szybko pojawiają się filmiki! Ja w tym tygodniu wrzucę HS.
  • 0
Dołączona grafika

CiN

CiN

Damn I'm Good

• Użytkownik
  • 369 posts
Rozmowy na temat podzialu zawodnikow byly juz propozycja, bylo wiecej sprzeciwow niz za, wiecej raczej to nie przejdzie.
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1,598 posts
  • LokalizacjaWawa
Chciałbym przypomnieć, że istnieje osobny wątek, w którym prowadzimy dyskusje nt propozycji zmian w Wyzwaniach... nie zaśmiecajcie tego tematu!
  • 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

Kazeshini

Kazeshini

Espada Killaz

• Użytkownik
  • 7 posts

Wrzucam swoje 14 dipów na kółkach. Chciałem zrobić je jak najlepiej technicznie, ale dopiero po obejrzeniu filmu zobaczyłem ile czeka pracy nad dobrą techniką. W każdym razie na kółkach to mój rekord. Do końca miesiąca sporo czasu, może uda się zrobić jeszcze coś lepszego.

cieżko bedize przeliczyc dipsy na kółkach bo jest o wiele trudniej niz na pallarelach bo trzeba włożyć energie w to by trzymać kółka przy sobie. Sedziom moze byc trudno przełożyć to na zwykłe. bo 14 to jest sporo jak na kółka
  • 0

Robert

Robert

Overcoming Gravity

• Użytkownik
  • 254 posts
  • LokalizacjaBydgoszcz
Te dipy nie będą brane pod uwagę. Wrzuciłem je bo wtedy o tym nie wiedziałem, ale pod koniec miesiąca nagram dipy na poręczach
  • 0

Cris-workout

Cris-workout

Advanced Member

• Użytkownik
  • 61 posts
Poprawa

• 1

Pozdrawiam Krystian.

529233_10200681259700153_2075290237_n.jp

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 posts
  • LokalizacjaRzeszów
Na przyszłość dopisuj jaki czas :) pomoże mi to przy sprawdzaniu potem :) pozdrawiam i dobra robota ! !
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users