Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Rehabilitacja- Marta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
151 odpowiedzi w tym temacie

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
No to rewelacja:) Oby tak dalej:)
  • 0

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów
Przepraszam że Was tak zaniedbuję, po prostu wszytskiego robie dużo i wieczorem jestem zmęczona ;)
Czytam i czytam ;) nadrabiam zaległości ze szkoły, gotuje i piekę ciasta ;) ćwicze , rehabilituje się ;) no i tak w kółeczko ;)

Ogólnie to jutro wielki dzień ;) Stajemy na nogi ;)
Dręczą mnie strasznie te kule, a więc mam nadzieje że się uda.

Aha, muszę napisać coś moim koledzę ;)
Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzię, bardzo dzieuje za przeprowadzenie przez pasy ;)

Widziałam dziś mojego byłego wojaka ;) trochę żal tych lat ;( ale może jeszcze się zejdziemy w jakiś magiczny sposób.

Jutro napiszę jak było na nogach, jeśli się uda ;)
  • 0

"You can fight but you won't always win
Somehow life finds a way to beat you
But I'll come join you in the ring"

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Tucha, widzę, że pomimo wypadku wiedziesz bardzo aktywne życie. Tak trzymaj:)
  • 0

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 postów
  • LokalizacjaSosnowiec
Trzymaj się Twardzielko i cały czas do przodu! :)
  • 0

Bar-Man

Bar-Man

Bodyweight, Bags, Bells & Barbells

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń
Masz przed sobą ten sam moment co za dzieciaka, tylko tamtego nie pamiętasz, a ten będziesz przeżywać w sposób świadomy. Może dzięki świadomości, że stajesz od nowa na własne nogi otworzy się przed Tobą nowy piękny rozdział Twojego życia, czego Ci życzę. Trzymaj pion :D
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

http://kalistenikapo...y-odosobnienie/

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów
Moje pierwsze kroki ;)
Były po płaszczyźnie płaskiej no nie ;D chciałam do schodów dojść ale
pan rehabilitant powiedział, że mi w łeb walnie za jeszcze jeden krok ;)

Ale zaciesz był ogromny;)
codziennie po jakieś kilka minut chodzenia i będzie spoko ;)
Co Wam powiem to Wam powiem ale nogi to słabe mam ;)
tak czuję.

A no nie odmawiam sobie ćwiczenia. Podnosze się troszkę na drążku, robie brzuszki i co tam mogę jeszcze, nie jest ze mną tak źle ;) jutro metamorfoza... wracam do brązu, to będzie szok ;)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Witaj, nogi mają to do siebie, że jeśli nie są używane nawet przez krótki czas to słabną i tracą masę. Ale równie szybko reagują na bodźce treningowe, więc szybko to odrobisz:)
  • 0

Ruda_Roxa

Ruda_Roxa

Dobra Kobieta :]

• Użytkownik
  • 125 postów
  • LokalizacjaSGL
Podziwiam Cię, Marto!
Życzę Ci szybkiego powrotu do sprawności, dużo wytrwałości i samozaparcia! Jesteś wielka!

Pozdrawiam,
RR
  • 0

STOP wishing. START doing.

Skinny girls look good in clothes. Fit girls look good naked. :D

https://www.facebook...483996105024969

Robert

Robert

Overcoming Gravity

• Użytkownik
  • 254 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz
Jeśli pan rehabilitant powiedział, że walnie cie w łeb za jeszcze jeden krok, to ja też to zrobię ( tak, tak, wiem, że nie można odpowiadać dwa razy za jedno wykroczenie ;) ).
On zna się na tym co robi bardziej niż twoja silna wola. Cały czas trzymam za ciebie kciuki, podobnie jak wszyscy z naszego forum.
  • 0

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów
Wiecie jak ludzie są wkurzający, seryjnie, nie rozumiem jak można kogoś zostwić w jednym z najgorszych momentów życia, a potem prosić o jeszcze jedną szanse, mówiąc "jesteś najlepsza, a je tego nie widziałem" dziwne że zauważył to jak już jest praktycznie po wszyskim. To tyle, musiałam się komuś wygadać.

Ćwicze sobie, ćwicze;) tak powoli wracam do tego kim byłam. Nie śmigam jeszcze na nogach 24 na dobę ale dziś dwa razy poszłam zrobić sobie herbatę.

Jeszcze ojciec wrócił i mnie dręczy. Nie cierpie go.

Robert- nie możesz mnie bić ;) poza tym ja się nie dam.
Ruda_Roxa - dzięki za jesteś wielka, rzeczywiście mi się przytyło ;)
Zahir - Ty to jesteś moim mistrzem ;) mistrzem pocieszania ;)

Dziękuje wszystkim że jesteście, że piszecie... nie zdajecie sobie sprawy jak wiele motywacji i działania dają takie rzeczy napisane pod tymi moimi wywodami.
Po prostu wiem, że jesteście o wiele dalej, a Wam mimo to chce się czytać to coś ... moje gderanie ;)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Dzięki za miłe słowa:) Z tego co piszesz nie jest łatwo i to nie tylko z powodów zdrowotnych. Ale zawsze tak nie będzie!!!
  • 0

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów
Trenujemy, trenujemy!
A więc tak dzisiaj sobie podnosiłam hantelki, małe obciazenie.
Z Panem rehabilitantem sobie robiłam nożyce, podciągałam nogami lekkie ciężary na wyciągu, rozciagałam się i była też sztanga za głową ale też z malutkim obciażeniem ;)
Jutro Robert (rehabilitant) pokaże mi tajniki spinania mięśni, nie wiem o co chodzi ale chce się dowiedzieć.
No i śmigam na płaszczyznach już nawet tak żwawo ;D

Nigdy nie mówiłam Wam o tym co jem.
Czas to nadrobić. Przez cały czas jak nie mogę się zbytnio ruszać przez wypadek jem dużo warzyw na parze. Nie jadam nic pieczonego na patelni, ani gotowanego we własnym sosie, pije dużo domowych kompocików babci typu czarna i czerwona pożeczka, wiśnie i żurawina, babcia mówi że są najzdrowsze i wierze jej. Jeśli chodzi o mięsa to jest to drób, głownie na parze albo grillowany tak jak mówił lekarz. Staram sie nie jadać wieprzowiny i gęsiny, bo długo zalegają w przewodzie żołądkowym też mi tak lekarz powiedział. Jem dużo owoców, bo je uwielbiam;) szczególnie cytrusy.

Jem cztery posiłki dziennie. Pierwszy jest o 8, drugi coś koło 12, trzeci 15 i ostatni jest o 18 i potem jest jakaś woda i soki, czasem ciastko.

To by było na tyle. Jak się ruszam to jem normalnie to na co mam ochote.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Widzę, że trenujesz ostro:) Jeśli chodzi o spinanie mięśni, to rehabilitant miał zapewne na myśli trening izometryczny. Jeśli dobrze przeszukasz forum, odnajdziesz posty na ten temat.
  • 0

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów
No to dalej robie co swoje.
Dzis spacerowałam po bierzni tak wolniutko;)
Chciałam sama dojść do klubu z samochodu i bym upadła bo ślisko było bardzo.
No i pierwszy raz bez kuli po schodach, a to bolało trochę.

Boli mnie dźwiganie własnego ciężaru ale wszystko jest dobrze.
Nie mam żadnych śiniaków prawie ;)
Jutro będą mi zakrywali blizne na czole i już będe lepiej wyglądała.

Znów odwiedził mnie chłopak który spowodował wypadek. Trochę sobie pogadaliśmy, wypiliśmy herbatkę i zjedliśmy ciacho ;)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Z każdym dniem będzie coraz lepiej:)
  • 0

Sethbdg

Sethbdg

Nie ćwiczę 5x5. ;)

• Bywalec
  • 1 055 postów
I co Ci w końcu ten rehabilitant powiedział o tym spinaniu mięśni? Bom ciekawy :P
  • 0

66668745.png

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów
Nie ma rehabilitacji, bo jestem osłabiona przez lekarstwa i zachorowałam na jakże pospolitą grype ;)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie:-)
  • 0

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 postów
  • LokalizacjaSosnowiec
Witamina C w dużych dawkach + pozytywne myśli = cały czas do przodu :D :D :D
Pozdrawiam Cię serdecznie i cały czas trzymam kciuki za Twój szybki powrót do zdrowia.
  • 0

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów
Zapomniałam o grypie ;)

Dziś poprosiłam brata żebyśmy pojechali na basen i tak też zrobiliśmy. Jakie to wspaniałe uczucie jak nic nie boli, a ja się ruszam i nie czuje bólu w nogach, jakie to jest cudowne.
Ten pomysł przyszedł mi na myśl po rozmowie z rehabilitantem. Strzał w dziesiątkę. Cieszyłam się w tej wodzie jak głupia ale to na prawdę fajne uczucie ;)

Grypa jest, bo i gorączka, i kasze,l i katar. Dawka uderzeniowa wit. C jest i dużo ciepłej herbatki także ;) głowa do góry Panno Marto, walczymy dalej ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych