Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Rehabilitacja- Marta

• Please log in to reply
151 replies to this topic

Pabloone

Pabloone

"Fly or ...Fly "

• Użytkownik
  • 109 posts

Człowiek musi znaleźć w sobie siłe aby wstać i myśle, że ja tą siłe mam ;)
i kiedyś Wam ją pokarze ;)
Moją siłe woli ;D

I tak trzymaj, uśmiech, pozytywne myślenie i do przodu :)
  • 0

“Jeśli masz marzenie, musisz je chronić. Ludzie nie potrafią sami czegoś zrobić, więc mówią, że ty też nie możesz. Jeśli czegoś chcesz, to zdobądź to. Kropka.”

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Tucha, to, że sprawca wypadku odwiedził Cię, troszczy się o Ciebie i jest mu przykro świadczy o nim bardzo dobrze. I trzeba przyznać, że ma chłop jaja:)

Cieszę się, że jest już dobrze. Nie przejmuj się swoimi celami. Czasem trzeba je zweryfikować ale i tak je osiągniesz:)
  • 0

Bar-Man

Bar-Man

Bodyweight, Bags, Bells & Barbells

• Bywalec
  • 826 posts
  • LokalizacjaToruń
Super że noga wraca do normy i wracasz do domu. Tam już Twoje już będzie lepiej. Trzymam kciuki w dalszym ciągu :-D

Wysłane z Tapatalk2
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

http://kalistenikapo...y-odosobnienie/

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 posts
Wróciłam do domu. Ucieszyłam się na widok moich psiaków. Kocham je ;)
dziś było dużo odwiedzin także mało czasu na napisanie czegos tutaj ;)

Poćwiczyłam z nogą, przyciągałam je linką do klatki piersiowej, zrobiłam kilka kocich grznietów, wymachów rękoma i tak mam zamiar się trochę rozruszać ;)

Dzięki za kciuki ;)
  • 0

"You can fight but you won't always win
Somehow life finds a way to beat you
But I'll come join you in the ring"

Świstak

Świstak

Świstu

• Użytkownik
  • 101 posts
  • LokalizacjaBusko - Zdrój
Bardzo dobrze, że poprawia Ci się forma. Nie forsuj się i pomału do przodu, a zobaczysz, że ten czas minie bardzo szybko i będzie wszystko dobrze. Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia :).

PS.Może spodoba Ci się muzyka Wizji Lokalnej, zabiera w inny świat i ogólnie człowiek się wycisza.
Tutaj masz jeden z ich utworów:
  • 0
"Siła pochodzi z nóg ale uderzenie z serca, atakuj kiedy to tylko możliwe i broń każdego centymetra swojego terenu!"

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
Walczysz dzielnie!

Nie stawiaj sobie jakichś celów - do 15 marca to, czy tamto.
Rehabilitacja do dosyć powolny proces i żadnego etapu nie można pominąć.
Daj swojemu organizmowi czas i całą siebie na rehabilitacji.
Będzie git :)
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 posts
  • LokalizacjaWałbrzych
eee Twadra z Ciebie Laska ! jestem pewna, że na jednym z seminariów pobijesz mnie o głowę w ilości pompek, podciągnięć i długości kruka ;) zobaczysz :)
  • 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

Chcesz dodać mi skrzydeł? :) to proste!! wciśnij Rep !! :)

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Fajnie, że jesteś już w domu i w dobrym humorze:-)
  • 0

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 posts
Przepraszam, że wczoraj nie pisałam, jakoś nie było czasu.
Dziś wyszłam sobie na chwilę na dwór, moje psiaki się cieszyły ogromnie, chociaż ktoś za mną tęskni.
Mam teraz trochę czasu na to żeby poczytać, także poprosze o polecenie książek;)

Dzisiaj ogólnie podciągałam nogi, bo strasznie mi zesłabły, ale jak podciągam nogi tylko swoją siłą na leżąco to mnie kregosłup boli, także jednak z linką muszę.
Rozciąganie jak zawsze, trochę skłonów na boki, kocie grzbiety. Nie wiem co jeszcze do rozciągania, możecie mi pomóc ?tylko nie coś trudnego, bo boli ;/

Humor tak średnio, ale w nocy mi cieplej ;) bo tatuś pozwolił mi psiaka do domu wziąć i śpi ze mną , jak się położy to jest taki duży jak ja ;)
  • 0

slysz

slysz

kazek

• Użytkownik
  • 446 posts
  • LokalizacjaDębno/Rzeszów/Warszawa
Jaki rodzaj książek ? :D Jak fantastyka to zaraz Ci sypnę listę :D
  • 0

"Cokolwiek umysł może sobie wyobrazić, jest w stanie to osiągnąć"

Skazany na sukces - zapraszam do mojego dziennika !!!

MEGA MOTYWACJA !!!

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 posts
Może być fantastyka ;)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Tucha, jeśli chodzi o rozciąganie, to raczej posłuchaj wskazań Twojego rehabilitanta. Nie wiemy jakie miałaś urazy i nie jesteśmy specjalistami, więc raczej nie powinniśmy ci doradzać. Szybkiego powrotu do zdrowia Ci życzę:)
  • 0

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 posts
  • LokalizacjaSosnowiec
Jeśli chodzi o lekturę związaną z treningiem to polecam Ci przede wszystkim wszystkie, naprawdę wszystkie książki autorstwa Pavla Tstasouline oraz Skazanego na Trening obie części.

A dla rozluźnienia i zabicia dłużącego się czasu polecam coś Andrzeja Sapkowskiego. Opowiadania wiedźminskie będą idealnym wstępem... Jak Ci się spodoba to masz później całą sagę, czyli tak zwany pięcioksiąg. A jeśli styl i język tego autora Ci przypasuję to czeka Cię jeszcze Trylogia Husycka. Kawał wspaniałej lektury.
  • 0

Pabloone

Pabloone

"Fly or ...Fly "

• Użytkownik
  • 109 posts
Ja od siebie mogę polecić Pieśń łuków. Azincourt, Bernarda Cornwell'a. Jest to przygodowa książka opowiadająca o jednej z największych bitew średniowiecza, pomiędzy Anglią a Francją, główną rolę w tej bitwie odegrali angielscy łucznicy :)
  • 0

“Jeśli masz marzenie, musisz je chronić. Ludzie nie potrafią sami czegoś zrobić, więc mówią, że ty też nie możesz. Jeśli czegoś chcesz, to zdobądź to. Kropka.”

orba

orba

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 430 posts
  • LokalizacjaPoznań
Marta od siebie również polecę Wiedźmina. Wciąga :) Teraz właśnie siedzę nad mapą, która była dodana do gry. Potem już tylko kolejka do kompa żeby zagrać :P

Tak, wracaj do zdrowia i sił :)
  • 0
Każdy ma swego uciekającego króliczka

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 posts
Hej hej hej ;)
Głupio mi mówic ale nie mam czasu wpaść i napisać coś ciekawego... a siedzę w domu także ... spoko ;)
Codziennie ćwiczę:
3 razy w tygodniu z rehabilitantem i trzy razy sama. Niedziela jest wolna ;)
Pan przywiózł mi łóżko do rehabilitacji. Takie jedno ze starszych ale mimo to pomaga.
Myśle że podjełam kilka znaczących decyzji przez ten dzień m.in.
-definitywny koniec związku
-więcej czasu dla rodzinki
-więcej czasu na lekture i rozwijanie się ;)

Moje ćwiczenia głównie składają się z serii rozciągnieć, masażów mięśni, i lekkich ich wzmocnień ;)
Powiem wam że ręcę mam teraz silne, bo przecież o kulach chodzę ;)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Świetnie, że ćwiczysz codziennie. Wiedziałem, że jesteś twarda i nie odpuścisz. Dobrze, że podejmujesz ważne decyzje i że chcesz się rozwijać. Skoro już jesteś w pewnym sensie unieruchomiona, wyciągnij z tego jak najwięcej dla siebie. Będę kibicował nie tylko Twoim treningom ale i rozwojowi osobistemu:)
  • 0

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1,921 posts
Rozciąganie ok. Skup się bardziej na ruchu. Koci grzbiet, wznosy miednicy na leżąco, oraz skłony w bok to najlepsze opcje na rozcharatany kręgosłup, wiem z własnego doświadczenia. Stopniowo zwiększaj zakres ruchu i nie przekraczaj progu bólu przez duże B. Tutaj tylko wytrwałość i konsekwencja się liczą w leczeniu kontuzji. Nie zapomnij także o zdrowym jedzeniu bo to druga połowa sukcesu, zdecydowanie!
Masaże zdecydowanie tak + relakscja mięśni. Spróbuj relaksacji Jacobsona. Dzięki niej wyleczyłem uraz kręgów szyjnych dwa razy szybciej. Ciało zrelaksowane ma zdecydowanie większą tendencję to regeneracji. Znajdziesz bez problemu w necie nagranie. Jest to tak prosta technika że aż ciężko uwierzyć że działa, a DZIAŁA cholernie skutecznie, spróbuj.
Leczenie samego siebie to moja wielka pasja, także wiem że nie ma rzeczy niemożliwych. Nie namawiam do olania specjalistów, bo nie każdy jest na tyle odważny i ma taką psychikę. Chcę tylko powiedzieć że gdy miałem uraz kręgosłupa szyjnego, nie byłem w stanie ruszać głową w ogóle. Nie polecam nikomu takiej kontuzji. Głowa wydaje się że waży około tony i każdy jej ruch to gwoździe do głowy. Specjaliści leczyli mnie tabletkami, ale ja to olałem bo wbijam we wszystkie leki świata. Dzięki samej ruchomości stawów, relaksacji mięśni i kilku rosyjskich sztuczek (dzięki trenerze) wróciłem do formy. I wiesz co Ci powiem? Nigdy wcześniej nie byłem w takiej formie. To co było przed kontuzją to był dosłownie pierwiastek tego co osiągnąłem w trakcie rehabilitacji. Swoiste katharsis dla ciała i duszy zdecydowanie. A jako człowiek, bo wszyscy jesteśmy tylko ludzmi i każdy ma negatywne myśli. Jeśli ktoś myśli że nie każdy - to pora się obudzić. Także miałem chwile zwątpienia, tęsknotę za treningami i czułem że już nigdy nie będę trenował jak dawniej. A jednak, moja największa życiowa lekcja. Oprócz tej że pokazałem lekarzom środkowy palec! ;]
A książkę, mhm, ja uwielbiam "Trzech muszkieterów" :D
  • 0

Bar-Man

Bar-Man

Bodyweight, Bags, Bells & Barbells

• Bywalec
  • 826 posts
  • LokalizacjaToruń
Ja polecam Sławomira Rawicza "Długi Marsz", Marka Kamińskiego "Moje Bieguny". O to książki o tym jak dokonywać niemożliwego.

Cieszę się, że dobrze Ci idzie powrót do zdrowia :-D

Wysłane z Tapatalk2
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

http://kalistenikapo...y-odosobnienie/

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 posts
Sobota była taka piękna, a teraz śnieg ;(
No ale mamy postępy ;)
Moja kondycja się poprawia. Jestem bardziej rozciągnięta
w środe mam nastepną rehabilitacje, a teraz nadrabianie zaległości ze szkoły.

No i cały czas mam nadzieje że w piątek będę chodziła;)

Ja nie mam takiej wiedzy, żeby leczyć się sama. Myśle że mój pan od rehabilitaci dobrze mnie proswadzi, bo widze to wszytsko. Dużo mnie masuje i pomaga mi we wszystkim, tłumaczy każdy krok i wszystko co robimy. Mówi że rehabilitacja jest nasza, a nie moja. Nie biore żadnych lekarst, oprócz tych na wątrobe. Myśle że idzie mi dobrze i że wróce do kali jak najszybciej ;)
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users