Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Rehabilitacja- Marta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
151 odpowiedzi w tym temacie

Bar-Man

Bar-Man

Bodyweight, Bags, Bells & Barbells

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń
Marta - myślę, że nie ma powodów do paniki z nogą. Jeśli była mocno poobijana to opuchlizna i zmiana barwy to normalne. Ważne jest, że masz czucie. Tkanki muszą się teraz odbudować, a to trochę czasu zajmie. Ćwicz ją powoli.
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

http://kalistenikapo...y-odosobnienie/

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Nie martw się Tucha wszystko będzie dobrze. Wygoi się wszystko. Wiadomo potrzeba na to czasu :)
  • 0

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów
Wszystko było by ok, gdyby nie straszny ból, który zaczoł się dziś w nocy. Pojechałam na izbe przyjęć i tam przemiła Pani doktor powiedziała, tu cytuje, "będziemy się starali, żeby noga nie musiała być amputowana' na to moja reakcja "że co proszę ?!" po tym już nic więcej o amputacji nie usłyszałam.
A więc przepiękne popołudnie które spędzam w szpitalu, jutro będę miała wstrzykiwany kontrast i będzie wejście do tętnicy w nodze (jakoś przez pachwinę) po tym badaniu będę wiedziała jaka jest płynność krwi w nodze i czy nie ma zatorów w żyłach.

Na szczęście mam netbook'a (tatuś mi przywiózł) i jestem dobrej myśli , chociaż miałam dziś łzy w oczach.
  • 0

"You can fight but you won't always win
Somehow life finds a way to beat you
But I'll come join you in the ring"

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Marta, nie przejmuj się gadaniem głupiej Pani doktor. Mojej żonie po wypadku też lekarz mówił o możliwości amputacji ręki a całe szczęście ma ją do dziś i to w pełni sprawną:)

Jesteśmy z Tobą:)
  • 0

Robert

Robert

Overcoming Gravity

• Użytkownik
  • 254 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz
Spokojnie, wyszłaś z jednego badziewia, wyjdziesz z drugiego. Myślę, że gdyby było naprawdę źle , nie czekali by z badaniem do następnego dnia. Powodzenia :).
  • 0

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń
Jezu. Jednak tętnica. Trzymam kciuki żebyś trafiła do lekarza, który Ci faktycznie pomoże. Myśl pozytywnie. Będzie dobrze. Jesteśmy z Tobą.
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów
Dzisiaj stwierdzam doła jak cholera, zauważyłam że nie mam nikogo już tak właściwie.

Noga boli jak bolała. W tętnicy zrobiły się skrzepy ale dostałam lekarstwa na rozrzedzenie krwi i będę je brać, zostaje na obserwacji do niedzieli, czyli pewnie w pon. rano mnie wypiszą.

Nie będę mówiła lepiej jak się dziś czuje, bo nie warto.
  • 0

Pabloone

Pabloone

"Fly or ...Fly "

• Użytkownik
  • 109 postów
Masz nas jeszcze nie załamuj się, jesteśmy z Tobą. Pamiętaj bo burzy zawsze wychodzi słońce. Uśmiechnij się.
  • 0

“Jeśli masz marzenie, musisz je chronić. Ludzie nie potrafią sami czegoś zrobić, więc mówią, że ty też nie możesz. Jeśli czegoś chcesz, to zdobądź to. Kropka.”

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń
Marta, ważne że jesteś w jednym kawałku. Nie poddawaj się chwilowym emocjom. Pozwól by czas wyleczył rany, a w tym czasie poszukaj sobie jakiegoś celu, zajęcia do którego będziesz dążyć kiedy już wyjdziesz ze szpitala. A ludzie? Ludzie sami pojawią się wokół Ciebie jeśli tylko sama będziesz znać swą wartość. Ludzie wspierający, kochający, przyjaciele. Kochaj siebie i głowa do góry. Ciesz się życiem i akceptuj małe dary którymi obdarza Cię los. Nie jesteś sama. Uwierz mi. To jest jedyny wątek który śledzę teraz na forum tylko dlatego że się przejmuje Twoim losem.

Wysłane z Tapatalk2
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
Jak nóżka dzisiaj?? :*

CiachoMen na miły początek dnia :)

• 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

Chcesz dodać mi skrzydeł? :) to proste!! wciśnij Rep !! :)

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
Dlatego ja nie chodzę do lekarzy.;) Zdrowiej i silniej.!
  • 0

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń
No chodzenia do lekarzy trzeba unikać jak ognia. Ale Marta jest skazana na kontakty 3 stopnia z nimi.
Jak noga ?
  • 0

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów
Nie lubie szpitali. Nie lubie cierpienia które tu widze. przejechałam się dziś (na wózku inwalidzkim) po szpitalu i stwierdzam, że już nigdy nie zawitam na oddział onkologii dziecięcej.

Nie naładowałam baterii pozytywnie tym bardziej, że mój tata ma dziś ostatnią chemię.

Jak się czuję ... do d***.
Jak noga ?
Boli jak cholera i takie jakby żylaki na tych śinych miejscach się porobiły. Tabletki na rozrzedzenie krwi nie pomagały i działały za wolno, a lekarka nie chce żeby skrzep doszedł gdzieś do serca czy coś dlatego przeszłam na zastrzyki w brzuch... od których mam sine place ale to normalne.

Jestem taka młoda, a życie mi się tak jakoś ... rozje****.

Sonia;)
Dziękuje za ciachomen'a, przyda się bo mój chłopak, chyba już nie chce być moim ;) także spoko
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Tucha, pamiętaj że masz jeszcze nas czyli ponad 1600 mężczyzn i kobiet dla których Twój los i dobre samopoczucie jest ważne.
  • 0

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1 921 postów
Jeśli chcesz doładowania - to wkoduj sobie prostą sekwencję. TYLKO TY jesteś odpowiedzialna za swoje życie w tym i zdrowie. A jeśli chodzi o lekarzy to mamy ich marnych to fakt. Ja swoją kontuzję kręgosłupa szyjnego wyleczyłem SAM, a uwierz to także był hardcore! Najważniejsze żebyś teraz całą swoją uwagę skupiła na dojściu do formy, nie na ludziach którzy mają podtrzymywać Cię na duchu, a na ćwiczeniach. Włóż w ćwiczenia nie 100% wysiłku a 1000%, zacznij żyć nimi, a gwarantuje powrót do zdrowia i do sportu. Im większa wiara w daną rzecz, tym ciało bardziej podąża za umysłem. Nie znam się dokładnie na tym aspekcie psychologicznym, ale wiem że diabelsko skutecznie to DZIAŁA!
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
Tucha zastrzyki w brzuch na pewno pomogą !! :) mój dziadek miał i bardzo szybko wrócił do zdrowia :) cierpliwości :)
  • 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

Chcesz dodać mi skrzydeł? :) to proste!! wciśnij Rep !! :)

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Ja też je miałem i zapewniam Cię, że nie są bardzo bolesne:)
  • 0

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów
Dzięki wszysykim za słowa pocieszenia. Fajnie że jesteście i że chce się Wam być i pisac tu, chociaż są setki różnych lepszych postów.

Lekarze powyjeżdżali także w szpitalu cicho i miło ;)
Czas mija troszkę wolno ale to nic, mam fajne książki. Dzisiaj rano był u mnie pan od rehabilitacji, obejrzał nogę, powiedział, że wszystko wróci do normy ale mój cel jest nieosiagalny(chodzenie bez kul do 15 marca), bo nie będę mogła przeciążać tej nogi, no i nie pobiegam sobie w tą wiosne, ani nie poskacze.
Ej no nudzi mi się ...
Dzisiaj był u mnie chłopak który spowodował wypadek. Było mi smutno, bo zaczoł ze mną rozmawiać, głos zaczoł mu drżeć i zaczoł płakać i mnie przepraszać ... powiedziałam żeby się nie martwił i że wszystko będzie dobrze.
Przyniósł mi jakieś gazety i czekolade;) dużą ;) przemiły chłopak i widać że żałuje.
Nastrój trochę lepszy dziś, moi bracia u mnie byli ;)

Aha .... Dzięki Zahir za to że nie bolą ale bolało i boje się igły, chociaż jest mała i cięka ;)
Sonia ;) Też mam nadzieje że szybko wróce ;) i Cię dogonie ;)i zrobie kruka dłużej;D

Przyznam się wam że przez to że mi się tak nudzi, zaczełam robić dziwne rzeczy jak pisanie na anonimowych stronach ;) głupota ale śmieszna ;)
  • 0

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 postów
  • LokalizacjaSosnowiec
Tucha jest tylu facetów na świecie, że nie masz się czym przejmować. Nie znam Twojej/waszej sytuacji ale skoro nie możesz liczyć na swojego chłopaka w tak ważnych dla Ciebie chwilach to go olej... Nie zasługuję na Ciebie.

Daj sobie czas, daj czas swojemu organizmowi i ciału na powrót do zdrowia. Nasze ciało to cholernie twarda i wytrzymała maszyna, nie tak łatwo ją złamać. Trzeba jednak się nie poddawać i myśleć pozytywnie, jeśli będziesz silna psychicznie to ciało zniesie wszystko. Wierz w to, przecież jesteś twardzielką. :)

A szpital jak szpital, dużo bólu, cierpienia, chłodu i samotności. Wykorzystaj ten czas i przemyśl co możesz zmienić w swoim życiu aby stało się lepsze. Polecam Ci z całego serca książkę pt: "Własnymi słowami wprowadzenie do nauczania Dalajlamy XIV". Dzięki niej można spojrzeć na życie z zupełnie innej perspektywy. Myślę, że taka lektura będzie dla Ciebie bardzo ciekawym przeżyciem wewnętrznym.

Wracaj do zdrówka twardzielko. :)
  • 0

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów
Dziś czuję się już znacznie lepiej ;) żyje powrotem do domu;)
Noga jeszcze boli ale ten śiny kolor schodzi ;)
Myśle że będę się starać wrócić jak najprędzej do zdrowia i pewnej sprawności fizycznej na jaką pozwolą mi te drobne utrudnienia ;)

Człowiek musi znaleźć w sobie siłe aby wstać i myśle, że ja tą siłe mam ;)
i kiedyś Wam ją pokarze ;)
Moją siłe woli ;D

Dziękuje za życzenia powrotu do zdrowia, na pewno się przydadzą ;)

Bef1990 - mimo że jest pełno facetów obok to czasem chciałoby się obecności tego jednego ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych