Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

MADBARZ

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów
Gdzieś ta grupa przewija się w różnych w wątkach, ale chyba warto założyć im osobny :)

http://www.madbarz.c...l-routines.html

Zalecenia dla początkujących:

- trening FBW 3-4xtyg + jakieś cardio (zestaw, albo jogging/rower)

lub
- trening splitem 5-6xtyg... OSTRO!

Zestawy są bardzo fajne, sporo ich, i niemal codziennie dodają jakieś nowe.
  • 0

Sethbdg

Sethbdg

Nie ćwiczę 5x5. ;)

• Bywalec
  • 1 055 postów
Jednym z moich marzeń treningowych jest ich plan:
Dołączona grafika :D
  • 0

66668745.png

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów
Nom...
Tyle tego, że jeden obwód to dla mnie na kilka treningów by wystarczył! :)
200 podciągnięć
100 dipów
100 pompek diamentowych
10 MU :)

A co tu mówić o 2-3 obwodach z najkrótszymi odpoczynkami.. :P
  • 0

Orel

Orel

Szeryf :D

• Administrator - Boss

• 582 postów
Treningi są konkretne! W późniejszym czasie postaram się wprowadzić do swojego treningu :P
  • 0

maciek krk

maciek krk

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 5 postów
Kano, you made my day

Czegoś takiego szukałem. Leci rep (jak to mówicie) :)
Dzięki !:D
  • 0

Rob PMC

Rob PMC

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 135 postów
Trzeba dodać, że routines podzielone sa na poziomy zaawansowania , dlatego zdjęcia umieszczone powyżej może trochę odstraszać, jeżeli chodzi routines/obiegowki plany umieszczczone sa na ich stronie lub na Fb.
  • 0

Mikel

Mikel

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 8 postów
Cześć. Bardzo ciekawa stronka. Tylko jak się za to zabrać? Może ktoś wytłumaczyć na czym to polega?
  • 0

fildi

fildi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 95 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz
Jak się zabrać? na moim przykładzie:
masz cel treningowy jakiś tam i dostosowujesz go do siebie.
w moim przypadku: ogólna sprawność i zwalenie tkanki tłuszczowej
trening ze skazanego po 2 partie na 3 dni rozłożone a do tego dla urozmaicenia trening MB a dni wolne ABS-y
czyli np: PONIEDZIAŁEK - SKAZANY (pompki, wznosy nóg), MB - chest routine (beginner) plus coś tam i tak w ŚRODE i PIĄTEK
oraz odpowiednia dieta.
Jak coś źle napisałem ... to poprawcie mnie, bo jestem sam ciekaw czy czytając forum dobrze wydedukowałem mój plan treningowy.
aha do tego dochodzi jeszcze 6 wandela oraz 30 tygodniowy progres podciągnięć na drążku.

Na czym polega? podniesienie sprawności, kondycji i wytrzymałości organizmu.
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 598 postów
  • LokalizacjaWawa
Fildi - jak dla mnie bez sensu. Albo robisz Skazanego albo rutyny z MB. A Ty do tego jeszcze dorzucasz osobno ABS i jakiś program podciągnięć. Zajedziesz się. Brzuch jest taką samą partią mięśni jak inne i nie trzeba go ćwiczyć 5x częściej niż inne.
  • 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

fildi

fildi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 95 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz
dedukowałem forum i tak zrozumiałem, gdyż same ćwiczenia ze skazanego robią się nudne - dlatego dorzuciłem sobie rutyny, lecz nie zawsze jestem w stanie je zrobić na mała ilość czasu, abs-y z MB, a program podciągnięć jest na tym forum i z niego korzystam jak i brzucha, do tego mam cel redukcji tkanki tłuszczowej i nabrać siłę - tak ćwiczę około 1-2 miesiące i widzę we wszystkich celach progres dlatego też uważam że jest ok, ale mogę się mylić.
  • 0

Mikel

Mikel

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 8 postów
No tak ja wiem. Tylko nie rozumiem: oczywiście zaczynam od begginer tylko jeśli będę robił postępy to czy przechodzi się do jakiegoś nowego planu czy tak? Pytam bo "kto pyta nie błądzi";) Więc liczę, że bardziej doświadczeni userzy mnie oświecą, że się tak wyrażę. I co po wykonaniu planu czy zmienia się plan albo dodaje powtórzeń?
  • 0

wietri

wietri

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 239 postów
  • LokalizacjaLegnica
Jeśli chcesz jechać z rutynami Madbarz to nie rozumiem po co wrzucasz jeszcze w to skazanego. Jeśli łączysz takie treningi to kompletnie kłóci się to z idę skazanego i rola pierwszych kroków idzie na marne. Lepiej zostać przy samym MB. Co do samego skazanego to dla jednego może być nudny dla innego nie. Jeśli chcesz robić redukcję to zamiast ABSów rób treningi cardio; bieganie, rower, basen.
  • 0

fildi

fildi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 95 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz
dlaczego kłóci się z idą skazanego? skazany jest wskaźnikiem - wyznacznikiem, a rutyny MB podają mi inne warianty ćwiczeń wielkiej 6, i nie sądzę że jedno z drugim nie można było łączyć i ściśle i jak z klapkami na oczach robić tylko ćwiczenia z książki, zresztą sądzę też ze skazany na trening 1 jest książką nie doskonałą - świadczy o tym IMO druga część która jest znacznie lepiej napisana (nie przeczytałem jej całej póki co) i ciekawsza, co nie zmienia faktu że widać zależności i częste odwołania do 1 części co świadczy też to co sam autor napisał że obie te części miały być jako jedna całość, i nie sądzę aby na drugiej części się skończyło.
  • 0

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1 921 postów
Tutaj nie chodzi o to że patrzysz na wskazania z książki z klapkami na oczach. Chodzi o tzw. 'cocktailing' czyli mieszanie wszzystkiego ze sobą. Trochę tego, trochę tamtego i jeszcze trochę owego i w sumie pojawia się mętlik i wychodzi z tego wielkie nic. Jak łączysz ze sobą kilka rutyn to jak chcesz śledzić progres dokładnie, nie będziesz w stanie określić czy Twój progres idzie w górę dzięki skazanemu, madbarz albo jeszcze nie wiadomo dzięki czemu. Co jest skomplikowane szybko się psuje, taki jest fakt.
Swego czasu jak zaczynałem zabawę z treningami, to także byłem podjarany i wszystko chciałem mieć naraz. Mieszałem tych planów ze sobą tuzin i wydawało mi się że sam sobie mogę układać plany. Tak mieszałem że nic z tego nie wyszło. Dlatego dopóki nie masz conajmniej dwuletniego doświadczenia w treningach, usiądź z pokorą i rób to co mówią bardziej doświadczeni kolesie.
Chcesz łączyć skazanego z madbarz, a właściwie jaki jest cel Twojego treningu?
  • 0

Turas

Turas

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 13 postów
Mam pytanko co do FBW z Madbarz czy ilosc powtorzen moze byc wieksza czy trzymac sie scisle reguly ze strony ?
  • 0

Sethbdg

Sethbdg

Nie ćwiczę 5x5. ;)

• Bywalec
  • 1 055 postów
Nie trzeba trzymać się ściśle reguły ze strony.
  • 0

66668745.png

orv

orv

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 5 postów
Nie wiem czy dobrze rozumiem te rutyny MB:

Wybieram sobie 3-4 rutyny (np. Chest, Back-biceps, Leg, Full Body)
Robię każda rutyna co dwa dni. Przez kilka tygodni,

Po jakim czasie zmienić rutyny?
Wybaczcie prozaiczność pytań ale próbuje znaleźć alternatywę dla klasycznego treningu na siłowni a w kwestii kalisteniki jestem zupełnym laikiem.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych