Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

WYZWANIA 12-2K12 Coś się kończy...ale nie wyzwania!

• Zamknięty Temat jest zamknięty
216 odpowiedzi w tym temacie

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

No słyszałem że Tomson szykuje coś większego w Planku, tak w granicach 16 min więc szykuje się pocisk :P

właściwie mnie ta liczba nie przeraziła :cool:
nie wolno zapominać o technice w plank'u aby sobie ułatwić to ćwiczenie :P
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

hotdog

hotdog

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 451 postów

No słyszałem że Tomson szykuje coś większego w Planku, tak w granicach 16 min więc szykuje się pocisk :P

Jako poprawną technikę rozumiemy kąt 90 stopni między ramionami a przedramionami, przedramiona rozstawione na podlozu mniej więcej na szerokość barków. Stopy złączone lub bardzo blisko siebie? I oczywiście biodra nie za nisko i za wysoko?

Pytam bo chcę na dniach się sprawdzić w planku i być może wrzucę filmik i zależy mi na technice :)
  • 0

GrasH

GrasH

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 6 postów
Jo co wy wiecie o zabijaniu :D Nie no macie racje tak sobie napisałem o Tomsonie żeby się speszył:P A ja nie mam się co wypowiadać bo tylko 3 min wytrzymałem :(
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

Jako poprawną technikę rozumiemy kąt 90 stopni między ramionami a przedramionami, przedramiona rozstawione na podlozu mniej więcej na szerokość barków. Stopy złączone lub bardzo blisko siebie? I oczywiście biodra nie za nisko i za wysoko?

Pytam bo chcę na dniach się sprawdzić w planku i być może wrzucę filmik i zależy mi na technice :)

ciężko to opisać, jak nie zobrazuje tego te video z pierwszego posta :)

http://forum.kaliste...le-nie-wyzwania

dodam, od siebie, że im wyżej bądź niżęj pośladki, tym ułatwiamy sobie zadanie
  • 0

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

hotdog

hotdog

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 451 postów

ciężko to opisać, jak nie zobrazuje tego te video z pierwszego posta :)

http://forum.kaliste...le-nie-wyzwania

dodam, od siebie, że im wyżej bądź niżęj pośladki, tym ułatwiamy sobie zadanie

Hanni to video jak i inne wykonania planka widziałem już conajmniej kilka razy:) Wydaje mi się że w swoim opisie umieściłem wszystko co ważne w technice i co wyciągnąłem na podstawie tego filmiku ale jak coś pominąłem to zwracajcie uwagę.
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów

Dzięki ze mnie poprawiacie.
A- teraz będzie dobrze czy znów poprawić.

I co mam jeszcze nagrać.

Bardzo czysto technicznie wykonane wznosy :) rep dla ciebie
  • 0

Tomson

Tomson

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 105 postów
To jak z tym plankiem kto wygrywa i z jakim czasem bo już się pogubiłem, a chcę dodać nowy film z ładną "karteczką".
Nie wiem jaki czas wykręcić. :)
  • 0
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili. Nie czekaj ani chwili dłużej.

vanthomas

vanthomas

Nieustający w zdobywaniu celów

• Użytkownik
  • 173 postów
Z tego co mi wiadomo najlepszy czas to 5 min 30 sek wykręcił go Hannibal :]
  • 0

hotdog

hotdog

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 451 postów
Wrzucam swój filmik z planka. Czas 2,25min. Nie jestem zadowolony z techniki bo nie zauważyłem że podczas robienia uciekł mi kąt 90 stopni między ramieniem a przedramieniem oraz w pewnym momentach dupa była za nisko a przez te spodenki i umieszczenie aparatu powyżej własnego ciała wyglądało jakbym dotykał ziemi.

No ale skoro nagrałem to wrzucam :)

• 0

vanthomas

vanthomas

Nieustający w zdobywaniu celów

• Użytkownik
  • 173 postów
Ode mnie masz rep hotdog, dobrze jest :]
  • 0

hotdog

hotdog

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 451 postów
Do tego aby dobrze było to jeszcze dużo brakuje :)

Ale ćwiczę dopiero 5 tygodni a planka robiłem z 5 raz w życiu a pierwszy raz na czas :) Pod koniec mi ręce siadły i dupa do dołu poszła ale podczas ćwiczenia nie czułem tego za bardzo i wiem że nie dotykałem ziemi czego może nie widać a tym filmiku:)

W każdym razie mam punkt odniesienia do tego co będzie za kilka miesięcy :)

PS. Niech moderator poprawi mój link bo coś robię żle i nie wstawia się tak jak powinno albo mi wytłumaczcie jak to zrobić powinienem :)
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL
hotdog, dobrze jest
wystarczy popracować oddzielnie = brzuch, biodra oraz dolny odcinek kręgosłupa i będzie jeszcze lepiej :P :P
postawa powinna być prosta, a tutaj środek opada, to już pewnie już wiesz
ale rep za podejście :P
  • 0

hotdog

hotdog

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 451 postów

hotdog, dobrze jest
wystarczy popracować oddzielnie = brzuch, biodra oraz dolny odcinek kręgosłupa i będzie jeszcze lepiej :P :P

Jasne że będę pracował, dostrzegłem ten błąd i fajnie że inni też dostrzegają bo wtedy jeszcze lepiej wiem co poprawiać :)

Trzeba regularnie ćwiczyć i gdy następnym razem zrobię podejście na czas do planka to powinno być o wiele lepiej jeśli nie czasowo to technicznie :) Bo 30s wytrzymuję bez problemu technicznie ale wiadomo że wraz z upływem czasu trudność znacznie wzrasta :)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Hotdog, ode mnie też rep za podejście. Liczy się, że podjąłeś wyzwanie. Wiele osób boi się wziąć udział, myśląc, że będą krytykowani, tymczasem nasza społeczność ma wielki szacunek dla każdego kto podejmie wyzwanie. Według mnie każdy z takich ludzi jest wielki, bo nawet jeśli nie prezentuje mistrzowskiej formy, to i tak pokonuje siebie i własne ograniczenia:)

Rep za dołączenie do klubu "wyzwaniowców" :)
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

hotdog, dobrze jest

Jasne że będę pracował, dostrzegłem ten błąd i fajnie że inni też dostrzegają bo wtedy jeszcze lepiej wiem co poprawiać :)

Trzeba regularnie ćwiczyć i gdy następnym razem zrobię podejście na czas do planka to powinno być o wiele lepiej jeśli nie czasowo to technicznie :) Bo 30s wytrzymuję bez problemu technicznie ale wiadomo że wraz z upływem czasu trudność znacznie wzrasta :)

temu napisałem, żeby planka rozbić na czynniki pierwsze, brzuch, biodra, oraz dolny odcinek kręgosłupa trzeba ćwiczyć osobno
dobrze, to fajnie :P

Według mnie każdy z takich ludzi jest wielki, bo nawet jeśli nie prezentuje mistrzowskiej formy, to i tak pokonuje siebie i własne ograniczenia:)

właśnie tacy ludzie co już biegną 4 czy 5 godzine na trasie maratonu otrzymują większe brawa od publiczności, niż ci co przebiegają poniżej 3h czy zwycięzcy :D
  • 0

hotdog

hotdog

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 451 postów

Hotdog, ode mnie też rep za podejście. Liczy się, że podjąłeś wyzwanie. Wiele osób boi się wziąć udział, myśląc, że będą krytykowani, tymczasem nasza społeczność ma wielki szacunek dla każdego kto podejmie wyzwanie. Według mnie każdy z takich ludzi jest wielki, bo nawet jeśli nie prezentuje mistrzowskiej formy, to i tak pokonuje siebie i własne ograniczenia:)

Rep za dołączenie do klubu "wyzwaniowców" :)

No i takie podejście ludzi od nas z forum zachęca do udzielania się i treningów :)
Zawsze można dostać dobrą radę. Nikt się nie wywyższa jaki to on nie jest kozak :)
Poprostu każdy pamięta że też kiedyś zaczynał i też mu było ciężko.
Mam nadzieję że jak najwięcej osób będzie tutaj zamieszczało swoje filmiki bo zawsze warto dowiedzieć się co się żle robi i to poprawiać :) Tak jak pisałem na filmie zauważyłem błędy których zupełnie nie czułem podczas ćwiczenia :)
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 598 postów
  • LokalizacjaWawa
Hotdog leci rep za udział w wyzwaniach.

PS. Niech moderator poprawi mój link bo coś robię żle i nie wstawia się tak jak powinno albo mi wytłumaczcie jak to zrobić powinienem :)

Tu: http://forum.kaliste...wanie-w-postach masz info dlaczego tak się dzieje.
  • 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Hotdog super plank. Pracuj dalej nad nim :) masz repa

Przeniosłem wyzwanie na następną stronę.
Miałem problemy z wgraniem na YT
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Cassi, dałeś czadu, wrzucaj ten film :)
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów