Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

WYZWANIA 12-2K12 Coś się kończy...ale nie wyzwania!

• Zamknięty Temat jest zamknięty
216 odpowiedzi w tym temacie

GrasH

GrasH

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 6 postów

Grash nie jest źle. będziesz na podium jak do tej pory :)
Tomson to twój starszy brat :) podobni jesteście :)

Czy w tym ćwiczeniu barki można podnieść, ale nie. Tylko plecami regulujemy i tyłkiem. Spojrzałem na filmik przedstawiający plank i jest podobnie.

http://www.youtube.com/watch?v=pSHjTRCQxIw

Nie to nie mój brat ;) Ćwiczyliśmy razem przez 3 miesiące:P
  • 0

Tomson

Tomson

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 105 postów
To jeśli chodzi o technikę uznacie to co wrzuciłem?
Bo jeśli nie to wrzucę poprawkę. Może wykręcę lepszy czas.
Ale jak to uznacie to spoko.
  • 0
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili. Nie czekaj ani chwili dłużej.

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

jest kategoria wytrzymałość oraz technika
w wytrzymałości możesz robić nie dokładnie, mało technicznie, ale jak najdłużej się da
w technicznej, nie liczy się czas czy liczba powtórzeń, możesz zrobić bardzo malutko, lecz dokładność, precyzja wykonania danego ćwiczenia

możesz dodać to co zrobiłeś jako wytrzymałościówkę, oraz możesz zrobić kolejny może wykręcisz jeszcze lepszy czas bądź będzie bardziej poprawniej ? :)

- w konkurencji wytrzymałościowej przymykamy oko na pewne niedoskonałości techniczne np. szybkość czy wykorzystanie rozpędu.
- w konkurencji technicznej zwracamy uwagę na jakość jego wykonania.

GrasH, brakuje prawidłowego opisu i kartki z nickiem. Popraw proszę opis zgodnie z wskazówkami Hannibala (rodzaj ćwiczenia/techniczne czy wytrzymałościowe/czas trwania) Dorzuć Twoje zdjęcie z atomowym nickiem. Film jest bardzo dobry, czas też. Szkoda było by nie załapał się do rywalizacji ze względów formalnych.

nie wiem czemu nikt nie zwrócił uwagi, może go wszyscy już znamy :)
Cassi również źle nazwał film [a może dobrze nazwany] oraz nie dodał kartki ze swoim nickiem [na poprzedniej stronie 6]
z drugiej strony, to nie wiem czy ta kartka z nickiem jest aż tak mocno potrzebna, kto by wrzucał nie swój film ?
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Na pewno wrzucę jeszcze jeden film i dodam kartkę z nickiem. Nie nastawiałem się na to wyzwanie. A dokładnie 2 :)
  • 0

vanthomas

vanthomas

Nieustający w zdobywaniu celów

• Użytkownik
  • 173 postów
Kalistenika Polska Wznosy nóg / Techniczny Powtórzeń 7

Bez kartki, nie myślałem o tym :rolleyes:
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Nieźle vanthomas leci rep. i jest 5-teczka :)
  • 0

hotdog

hotdog

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 451 postów

wznosy nóg/krok10 i nie tylko ; D/techniczny
http://www.youtube.com/watch?v=0atT5rnX8t0

Mam nadzieję, że to się nada ; )
Kamizelka 10kg
Hantel między nogami 10kg
Hantel w kamizelce 5kg
Obciążniki na kostki 5kg

No co tu dużo mówić genialnie i tyle. Wykonujesz bardzo trudne ćwiczenia i zachowujesz technikę, wystarczy popatrzeć jak przebiega ruch , cały czas jest płynny a jednocześnie wolny i pod kontrolą.
Fajnie by było jakbyś wykonał kilka powtórzeń tego samego z taką techniką bo moim zdaniem bijesz na głowę wszystkie zamieszczone wcześniej filmiki. A taka technika wynika z ogromnej siły:)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość

Tomson, jak już pisałem jeśli chcesz, by Ci zaliczyć wrzucają kartkę z nickiem. Hannibal, kartka jest prostym sposobem na sprawdzenie czy ktoś wrzuca swój film, czy też ściąga z internetu. Ciebie i Cassiego już znamy, więc nie ma problemu. Jakoś musimy zadbać o sprawdzenie wiarygodności. Inaczej zaczną nam wrzucać filmiki HFK;)

VanThomas, bardzo ładnie:) Wrzucają kartkę z nickiem.

Hotdog, zgadzam się z Tobą. Saetsu wymiata:)
  • 0

vanthomas

vanthomas

• Użytkownik
  • 173 postów

VanThomas, bardzo ładnie:) Wrzucają kartkę z nickiem.

Czyli wrzucić jeszcze jakiś filmik z kartką ? ;)
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL
Wrzucam trzy filmy, te trzy filmy razem zajęły mi 726MB w wysokiej jakości

pierwszy jest plank wytrzymałościowy, liczył się czas wytrzymania, może nie jest zbyt technicznie, lecz czekam na sugestie w sprawie technicznej :)
już po 4:30 patrzyłem mocno na zegarek ile już czasu minęło
przy tym plank'u to najpierw zaczęły boleć czworogłowe, a potem mięśnie brzucha i ramiona :D
nigdy nie robiłem maksymalnej długości tego typu ćwiczenia i nie ćwiczyłem nigdy, ostatnio trochę to robię
Plank może jeszcze spróbuje pobić swój rekord :P
Proszę spojrzeć, pośladki są równo z barkami, lecz jest dołek w dolnej część kręgosłupa, czy to mam poprawić, czy może być, być może to wada postawy ? [chodzi mi o technikę]

drugi to wznosy nóg, technicznie robiłem, tam nie dotykam nogami podłoża, nogi są w powietrzu, jak ktoś by się doczepił :P

ostatni to też plank ale ręcę spoczywają na piłce 5kg, jako dodatek, może wiecie/znacie te ćwiczenie, pod koniec ślizgałem się i gdzieś w środku nogi rozjeżdżały się, ciężko było utrzymać równą pozycję :D

temperatura była około +9C, tyle samo co z rana :D

Plank / wytrzymałościowy / 5min30sek
http://www.youtube.com/watch?v=y3Huz4nw9kE

Wznosy nóg / krok10 / techniczny / 10
http://www.youtube.com/watch?v=rssinkcSOrI

Plank rozciągnięty / wytrzymałościowy / 2min
http://www.youtube.com/watch?v=UE5gxmwv4Pk
  • 0

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
o nieee.. ale poprzeczka wysoko! :) świetne filmy:)
  • 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

Chcesz dodać mi skrzydeł? :) to proste!! wciśnij Rep !! :)

Tomson

Tomson

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 105 postów
Hannibal szacuneczek :) Widzę, że muszę wrzucić poprawkę i wykręcić lepszy czas. Mam nadzieję, że się uda.
  • 0
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili. Nie czekaj ani chwili dłużej.

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Super Hani wytrzymałość jest i leci do ciebie rep :) za plank
Ale na filmiku robisz krok 10 w wznosach nóg to widać, że nie do końca jest pozycja L tylko lekko rozwarta pozycja. Jest to technicznie i czasowo dobrze wykonane :)
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

Super Hani wytrzymałość jest i leci do ciebie rep :) za plank

w piątek wieczorem i w sobotę rano biegałem, temu mi czworogłowe potem bolały jak wieczorem robiłem tego plank'a, może się uda poprawić czas xD

Ale na filmiku robisz krok 10 w wznosach nóg to widać, że nie do końca jest pozycja L tylko lekko rozwarta pozycja. Jest to technicznie i czasowo dobrze wykonane :)

Czyli to co zrobiłem we wznosach nóg to jest poprawnie i czysto technicznie, czy ciała nie powinno się odginać w lekki łuk ?
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
hani w książce pisze dłonie mniej więcej rozstawione na szerokość barków, stopy mają nie dotykać ziemi, zwisasz w pełni wyprostowany, barki napięte :) i to jest pozycja wyjściowa :)

Płynnie unoś nogi przez przynajmniej 2 sekundy, aż do poziomu, w trakcie unoszenia rób wydech, zrób pauzę i wracasz znów do pozycji startowej przez przynajmniej 2s, pauza, powtarzasz.....
Nogi masz mieć zablokowane i robimy bez rozpędu :)
Ciało z czasem nie będzie wyginać się w łuk jeśli będziesz trenować :) przynajmniej 1 raz w tygodniu
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Vanthomas, wystarczy że wrzucisz zdjęcie z nickiem.

Hanni, szacun. Rep dla Ciebie:)
  • 0

vanthomas

vanthomas

• Użytkownik
  • 173 postów
Z powodu wolnego czasu w niedzielnym poranku znowu coś wrzucę :

Wznosy nóg / Techniczny Powtórzeń 12 :rolleyes:
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
No nieźle Vanthomas, moja pierwsza myśl była czy będzie karteczka. A tu ba :)
Co do techniki very good proste ciało, nogi w poziomie i wolno :) leci rep :)
  • 0

vanthomas

vanthomas

• Użytkownik
  • 173 postów
Z tą karteczką to są jazdy :P
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Vanthomas, bardzo dobra technika i bardzo ładna karteczka; )

Łap repa:)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych