Zaloguj się Zarejestruj się
WYZWANIA 11-2K12 "Najtwardsi z Twardych"
Posted 15 November 2012 - 15:32 PM
Guest_zahir11_*
Posted 15 November 2012 - 17:23 PM
Guest_zahir11_*
Gratulacje dla wszystkich chlopakow ktorzy pokazali filmy z wyzwaniami:)!
Zahir ja to bede glosowal wylacznie na twoja corke, odpadasz przy jej umiejetnosciach;)
To prawda:) Co będzie jak Ona porośnie:)
Posted 16 November 2012 - 17:48 PM
Czy dopuszczalne jest ujęcie nie całego ciała w kadrze? Chodzi o to, że mam mały pokój i łydki są ucięte w pompkach:)
Posted 16 November 2012 - 18:26 PM
Posted 16 November 2012 - 18:47 PM
Posted 17 November 2012 - 01:57 AM
Dopiero teraz udało mi się obrobić klipy i wrzucić wszystko na YouTube więc poniżej efekt moich starań.
WYZWANIA 11-2K12 - Najtwardsi z Twardych:
Pełny mostek / Krok 6 / Techniczny / 9
http://youtu.be/px03KlPYtng
Półpompki w staniu na rękach (wersja wolna) / Krok 4 / Techniczny / 7
http://youtu.be/UQoh_1mxCpI
Posted 17 November 2012 - 08:14 AM
Posted 17 November 2012 - 13:08 PM
spoko, ja ostatnie video obrabiałem z 6 dniDopiero teraz udało mi się obrobić klipy i wrzucić wszystko na YouTube więc poniżej efekt moich starań.
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Guest_zahir11_*
Posted 17 November 2012 - 13:58 PM
Guest_zahir11_*
Witam.
Czy dopuszczalne jest ujęcie nie całego ciała w kadrze? Chodzi o to, że mam mały pokój i łydki są ucięte w pompkach:)
Wrzuć filmik, zobaczymy:)
Bef, jestem pod wrażeniem, wysoko postawiłeś poprzeczkę
Widzę, że kostki mogłeś spokojnie zrobić w kroku 9, dlaczego zdecydowałeś się na 6?
Repy poleciały:)
Posted 17 November 2012 - 17:45 PM
Ponieważ aktualnie ten krok właśnie wykonuję.Widzę, że mostki mogłeś spokojnie zrobić w kroku 9, dlaczego zdecydowałeś się na 6?
Spostrzegawcze oko zauważy na moim filmie, że stopy mocno mi odjeżdżają w trakcie robienia mostka. Wypycham mocno miednice do góry, niestety napięcie jest na tyle duże, że nie jestem w stanie bez podpory utrzymać nóg w jednym miejscu. Zresztą dążę do maksymalnego rozprostowania kończyn. Jak będę w stanie w szczytowym punkcie mostka wyprostować nogi i ręce to wtedy dopiero przejdę prawdopodobnie do następnego kroku.
Chciałbym również nauczyć się robić ładny mostek ze złączonymi nogami. W ostatnim powtórzeniu próbowałem, ale jest to bardzo ciężkie.
PS: W trakcie nagrywania tego filmu zapomniałem w pewnym momencie policzyć sobie powtórzeń i się pogubiłem. Z tego powodu zrobiłem 9 a nie 10 mostków jak to było zamierzone. Przy następnej okazji trzeba wyrównać.
Zresztą na filmach tego nie widać, ale zanim ustawiłem dobrze statyw i aparat to do każdego ćwiczenia z osobna podchodziłem po kilka razy. Rekord padł chyba z backflipem, którego powtarzałem z 10 razy.
Guest_zahir11_*
Posted 17 November 2012 - 18:07 PM
Guest_zahir11_*
Posted 17 November 2012 - 18:07 PM
Już chyba ponad rok nie ćwiczę pompek w staniu na rękach ale jeszcze jakaś forma jest
No więc:
pompki w staniu na rękach/ krok 4/ techniczny/ 5
http://www.youtube.com/watch?v=-Ay79rR6SDQ&feature=youtu.be
Nadaje się?
Edit:
Wrzucam swoje zdjęcie do identyfikacji
Posted 17 November 2012 - 18:18 PM
Szkoda tylko, że ujęcie nie od boku. W wolnej wersji pompek na rękach dobrze wiedzieć jak ustawiamy ciało.
PS: Nie boli Cię czasem odcinek lędźwiowy przy wychodzeniu w górę?
Posted 17 November 2012 - 19:28 PM
Tak, czuje trochę ból w odcinku lędźwiowym. Może dlatego, że dłuuugo nie robiłem pompek. Chociaż pamiętam, że miałem z tym problemy zawsze jakieś.
Posted 17 November 2012 - 19:44 PM
Tak mi się wydawało właśnie. Ból w tym miejscu bierze się z kilku powodów ale w Twoim wypadku będzie to prawdopodobnie zbyt duże odgięcie podczas wyciskania w górę oraz za słabe mięśnie. Warto opracować nad sylwetką podczas balansu aby być możliwie jak najprościej (nie wyginać ciała w łuk), oraz robić mostki, które świetnie wzmacniają mięśnie pleców.Tak, czuje trochę ból w odcinku lędźwiowym. Może dlatego, że dłuuugo nie robiłem pompek. Chociaż pamiętam, że miałem z tym problemy zawsze jakieś.
Masz bardzo dobre predyspozycje, potrenuj trochę i nie zapomnij podzielić się z nami swoimi postępami.
Masz ode mnie rep. Świetna robota!
Posted 17 November 2012 - 22:59 PM
Guest_zahir11_*
Posted 17 November 2012 - 23:13 PM
Guest_zahir11_*
Rep oczywiście poleciał
P.S. BeF też nie umieścił kartki z nickiem ale jego wszyscy znamy, więc mu odpuszczam;)
Posted 17 November 2012 - 23:50 PM
Guest_zahir11_*
Posted 18 November 2012 - 00:14 AM
Guest_zahir11_*
Posted 18 November 2012 - 01:28 AM
Bef
stopy mocno mi odjeżdżają w trakcie robienia mostka. Wypycham mocno miednice do góry, niestety napięcie jest na tyle duże, że nie jestem w stanie bez podpory utrzymać nóg w jednym miejscu. Zresztą dążę do maksymalnego rozprostowania kończyn. Jak będę w stanie w szczytowym punkcie mostka wyprostować nogi i ręce to wtedy dopiero przejdę prawdopodobnie do następnego kroku.
Ja także tak mam, ale gdy nie robię tego na dywanie i bez skarpetek na drewnianej podłodze jest dużo lepsze napięcie i nogi, ręce nie rozjeżdżają się. Mostki trenuję 2 razy w tygodniu.
Rafik dla ciebie także rep
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

This topic is locked
Back to top
Report