Zaloguj się Zarejestruj się

TRX
Napisano 22 września 2012 - 11:47

Minusem jest cena, na allegro można nabyć sprzęt od 170 do prawie 500 zł.
Plusów jest chyba zdecydowanie więcej (pewności nie mam bo nie znam nikogo, kto by na tym ćwiczył, a opieram się jedynie o video z YT), TRX jest w pełni mobilny. Wydaje mi się, że jest fajnym uzupełnieniem kółek gimnastycznych, można go wrzucić w plecak i zabrać ze sobą wszędzie. Wielość ćwiczeń, jakie można na nim wykonać jest również bardzo zadawalająca.
I na koniec video reklamowe:
EDIT: nie jestem pewien, czy dział gimnastyka jest odpowiedni dla tego tematu, proszę o przeniesienie jeśli jest lepszy dział.
Napisano 22 września 2012 - 12:25

Co kto lubi (polubi). To co na trx'ie zrobisz, to zrobisz i na kółkach. Odwrotnie pewnie też..
TRX to takie zamerykanizowane kółka właściwie.
Czym się różnią?? Mają karabińczyki.. No, mają też "uchwyty na nogi", ale generalnie zasada działania jest taka sama.
TRX'a możesz zrobić za 30zł (łańcuch + karabińczyki + 2x15cm rurki 1' na uchwyt).
Kółek raczej z kijka nie wystrugasz..
Jedyny problem to ich podwieszenie :/
Napisano 24 września 2012 - 13:12

Czy na kółkach zrobimy wszystko co na TRX-ie czy odwrotnie tego nie wiem bo nie mam kółek ale wydaje mi się, że jest to przyrząd który jest wart tych 200 zł przy zakupie a Allegro. Ćwiczy się na tym przyjemnie. Ważne by mieć punkt zaczepienia jak najwyżej (czyli pod samym sufitem). Wtedy zwiększa się wachlarz ćwiczeń do wykonania.
Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.
Napisano 03 października 2012 - 10:58

Kółek raczej z kijka nie wystrugasz..
Ale możesz zrobić z rurek PCV: http://kalistenikapo...ółka-do-ćwiczeń

Napisano 09 października 2012 - 23:23

Napisano 04 czerwca 2013 - 20:10

Wysyłane z mojego HTC One S za pomocą Tapatalk 2
Napisano 30 stycznia 2014 - 00:43

pierwotnie chciałem kółka gim... ale zrobić mi się nie chce a nowe stówę kosztują... więc
zrobiłem sobie TRX-y
oto moje produkty:
dwa pasy - 14 zł
http://www.leroymerl...5159,l1111.html
jedna rurka PP - 6 zł.
http://www.leroymerl...86629,l671.html
rączki (rurki 13 cm) oblepiłem srebrną antypoślizgową taśmą, przewlekłem przez nie pasy i zawiesiłem sobie na drążku, płynna i szybka regulacja wysokości... jednym słowem REWELACJA za grosze
...
Napisano 30 stycznia 2014 - 23:05

a czy na trx można robić dipsy oraz podciągać się i robić muscle ups ?
bo boję się, że nie wytrzymają
ja mam inną wersję niż na video, są one pomarańczowe i kosztowały mniej od tych na filmach
ale oryginalne są
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 30 stycznia 2014 - 23:11

wszystko można a w zasadzie to z drążka można zrezygnować, tylko trzeba sobie je powiesić jak kółka - w odstępie, a nie jak w oryginale, gdzie zwisają z jednego punktu.
nie jestem doświadczony w gimnastyce, ale z tego co widzę to jest to to samo co kółka gimnastyczne - drobna różnica tkwi w uchwycie,
no i ogromy plus za linki do stóp - jak oglądam filmy co można, to jest to godna sprawa.
...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych