Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się

Pytania i odpowiedzi. Trening dnia.
Rozpoczęty przez
krzysiek20ino
, sie 17 2012 15:30
Napisano 17 sierpnia 2012 - 20:08

Spokojnie.
Ogólnie zaczniemy od 1 września całą akcję. Powiem Wam tyle, że nie jest to długie, a strasznie opada się z sił. Jeszcze wstawie kilka przykladowych planów, tłumaczenia, itp. Dlaczego od 1 września? Muszę poukładać te plany, mam szkice. Chcę to dostosować do Waszego poziomu. Kto ma kółka, a kto nie?

Napisano 18 sierpnia 2012 - 21:00

Ja nie posiadam.nie mam gdzie robić MU.ale gimnastyki chętnie spróbuję.
Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.
Napisano 20 sierpnia 2012 - 09:28

Ja też nie mam kólek gimnastycznych ale drązek + poręcze już są
w weekend też zalewałem betonem swój placyk więc cassi musisz dobrać taką wysokość abyś miał do podskoczenia z 10-20cm. U mnie wyszło na wysokość 2.40m

Napisano 28 sierpnia 2012 - 18:47

Witam, mam prośbę, mógłby ktoś sprawdzić mi plan treningowy, jestem początkujący:
trening 3x w tygodniu (pn,śr,pt)
pozycje statyczne(pn,śr,pt):
raise tuck planche
adv L-sit (umiem V-sit, ale utrzymam 2sek)
ćwiczenia dynamiczne:
A(pn)
pompki jednorącz na podwyższeniu
podciąganie szerokim nachwytem
unoszenie prostych nóg do drążka
niepełne pistolety
B(śr)
niepełne pompki w staniu na rękach
podciąganie podchwytem
unoszenie nóg w staniu na głowie
żuraw
C(pt)
dips na jednej poręczy
podciąganie nachwytem
unoszenie nóg na boki w zwisie
negatywy pistoletu
trening 3x w tygodniu (pn,śr,pt)
pozycje statyczne(pn,śr,pt):
raise tuck planche
adv L-sit (umiem V-sit, ale utrzymam 2sek)
ćwiczenia dynamiczne:
A(pn)
pompki jednorącz na podwyższeniu
podciąganie szerokim nachwytem
unoszenie prostych nóg do drążka
niepełne pistolety
B(śr)
niepełne pompki w staniu na rękach
podciąganie podchwytem
unoszenie nóg w staniu na głowie
żuraw
C(pt)
dips na jednej poręczy
podciąganie nachwytem
unoszenie nóg na boki w zwisie
negatywy pistoletu
Napisano 28 sierpnia 2012 - 19:00

Bardzo dobrze. Jest ułożony wg standardów gymnasticbody
Dodałbym jeszcze stanie na rękach przy każdym treningu. Oczywiście na początku. 10 minut. Na zmianę stanie plecami do ściany, brzuchem i wolne stanie. 1 minuta stania, 1 minuta odpoczynku. Jeśli nie potrafisz tutaj jest samouczek.

Napisano 30 sierpnia 2012 - 17:04

Dzięki, stanie na pewno dodam, swobodnie ustoje czasami 5, czasami 20sek
ale mam jeszcze jedno pytanie:
czy dodawanie obciążenia do pozycji statycznych ma jakiś sens? Np. zwykłe L-sit utrzymam prawie minute, kiedy dołoże 1kg utrzymam tą pozycje zaledwie kilka sekund, podobnie jest z raise tuck planche tylko tam wysiadam po chwili przy 0,5kg (a moim celem jest siła i opanowanie pozycji gimnastycznych)
ale mam jeszcze jedno pytanie:
czy dodawanie obciążenia do pozycji statycznych ma jakiś sens? Np. zwykłe L-sit utrzymam prawie minute, kiedy dołoże 1kg utrzymam tą pozycje zaledwie kilka sekund, podobnie jest z raise tuck planche tylko tam wysiadam po chwili przy 0,5kg (a moim celem jest siła i opanowanie pozycji gimnastycznych)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych