Tak, jest sens. Ja sam dodaję obciążenie do ćwiczeń dynamicznych. Co do ćwiczeń statycznych jeszcze nie próbowałem. Systematycznie dodawaj po 0,5 kg. Albo zmień wariację L -sit na trudniejszą, czyli ręce trzymasz przy pośladkach, a nie przy kolanach.
Chcecie zacząć od poniedziałku, czy od soboty to jest 1 września? Poniedziałek to 3 września. Sugestie.
Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się

Pytania i odpowiedzi. Trening dnia.
Rozpoczęty przez
krzysiek20ino
, sie 17 2012 15:30
Napisano 31 sierpnia 2012 - 22:26

Jeden lubi to, drugi lubi to.
W Skazanym ćwiczenia są rozłożone na czynniki pierwsze progresje. W gimnastyce, aż tak nie rozkłada ich Sommer. W gimnastyce wchodzi siła, co mogę potwierdzić moim przykładem. Od siebie polecam robić właśnie gimnastyczne ćwiczenia.
Choć myślę, że to wszystko podobne. Jeśli chcesz ćwiczyć na "siłę" rób do 5 powtórzeń, na wytrzymałość >12 ogólnie. Gdyby Ci pasowało, po prostu zamień ćwiczenia z gymnasticbody na skazanego i tyle.

Napisano 01 września 2012 - 14:50

Napisano 02 września 2012 - 13:22

A ja mam takie pytanie; Jeśli zdecydowałbym się na treningi dnia, to co tydzień mam robić te same ( te 4, któe będą w danym tygodniu) i np. jak stanę się silniejszy po miesiącu, to zmienic na trudniejsze, czy może robic co tydzień takie, jak będą wypisane? Bo mi się wydaje, że jakbym co tydzień robił co innego, to to by było tak trochę niesystematycznie i nie byłoby takie go progresu zbyt dobrego czy coś....
Napisano 04 września 2012 - 21:19

Tak trochę cicho zrobiło się. Ciekawe jak inni z treningami gym 
Ja mam skakankę, a szczególnie dobra jest na zimowe dni
Lubię pozwolić sobie zjeść co nieco i używam skakanki i waga w dół.
Ostatnio miałem przerwę 3 tygodniową. I po trzech tygodniach formy nie straciłem, więc gitara tylko przybyło mi z 2kilo.

Ja mam skakankę, a szczególnie dobra jest na zimowe dni
Lubię pozwolić sobie zjeść co nieco i używam skakanki i waga w dół.
Ostatnio miałem przerwę 3 tygodniową. I po trzech tygodniach formy nie straciłem, więc gitara tylko przybyło mi z 2kilo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych