Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Pytania i odpowiedzi. Trening dnia.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
Tak, jest sens. Ja sam dodaję obciążenie do ćwiczeń dynamicznych. Co do ćwiczeń statycznych jeszcze nie próbowałem. Systematycznie dodawaj po 0,5 kg. Albo zmień wariację L -sit na trudniejszą, czyli ręce trzymasz przy pośladkach, a nie przy kolanach. 
Chcecie zacząć od poniedziałku, czy od soboty to jest 1 września? Poniedziałek to 3 września. Sugestie.
  • 0

julo1976

julo1976

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 159 postów
Jak wiesz ja juz sam kombinuje a przyda sie jakis plan przykladowy i dla mnie im szybciej tym lepiej:)
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
Kombinuj, kombinuj. ;) Będą treningi dnia. ;)
  • 0

kolecc

kolecc

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 247 postów
Ja jestem za PN, tylko daj plan od jutra tak by nieścisłości wyjaśnić i zapoznać sie z planem. 
krzysiek20ino jak sytuacja sie ma ?
  • 0
To podróż daje nam szczęście, nie jej cel.

Robert

Robert

Overcoming Gravity

• Użytkownik
  • 254 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz
Jak myślisz lepiej robić ćwiczenia dynamiczne wg "Skazanego" czy wg ? gymnasticbody?
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
Jeden lubi to, drugi lubi to. :D W Skazanym ćwiczenia są rozłożone na czynniki pierwsze progresje. W gimnastyce, aż tak nie rozkłada ich Sommer. W gimnastyce wchodzi siła, co mogę potwierdzić moim przykładem. Od siebie polecam robić właśnie gimnastyczne ćwiczenia. ;) Choć myślę, że to wszystko podobne. Jeśli chcesz ćwiczyć na "siłę" rób do 5 powtórzeń, na wytrzymałość >12 ogólnie. Gdyby Ci pasowało, po prostu zamień ćwiczenia z gymnasticbody na skazanego i tyle. ;)
  • 0

Robert

Robert

Overcoming Gravity

• Użytkownik
  • 254 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz
Dzięki. Czekam na program:D
  • 0

kolecc

kolecc

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 247 postów
Spodobał mi sie trening. Ale czy co dziennie będziesz wklejał nowy trening tego typu, czy to będzie np 3x w tygodniu ? Jeżeli będzie to dzień w dzień to nie połącze tego z treningami sportów walki oraz z pracą . Niestety :/
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
Trza było przeczytać temat poprzedni. Treningi dnia wprowadzenie ;) 4 x w tygodniu. Z czego czwarty trening to będzie trening nóg. ;)
  • 0

kolecc

kolecc

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 247 postów
Ostatnio jestem strasznie po tyle ze wszystkimi tematami. Szkoda ze nie przedstawiłeś całego tygodnia odrazu bo moja ciekawość sięga zenitu xD
  • 0

Shadow

Shadow

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 72 postów
A ja mam takie pytanie; Jeśli zdecydowałbym się na treningi dnia, to co tydzień mam robić te same ( te 4, któe będą w danym tygodniu) i np. jak stanę się silniejszy po miesiącu, to zmienic na trudniejsze, czy może robic co tydzień takie, jak będą wypisane? Bo mi się wydaje, że jakbym co tydzień robił co innego, to to by było tak trochę niesystematycznie i nie byłoby takie go progresu zbyt dobrego czy coś....
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
Ja wszystko mam pod kontrolą... Będzie zmieniana trudność, a także treningi, co dwa tygodnie bodajże, coś będzie się powtarzać.
Rób tak, jak jest napisane, chyba że chcesz swoim treningiem. ;)

• 0

Shadow

Shadow

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 72 postów
Ok na razie będę cwiczył po swojemu, bo ten plan z pierwszego wrześńia jest trochę niedopasowany do mnie, że tak powiem. Ale szacun dla ciebie, że piszesz te treningi bo to jest troszkęroboty zawsze :D
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
Czemu Ci nie pasuje?
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Wszystko wiem. Mam jeszcze jedno pytanie czy przytrzymania superman to jest to

Czy niemiecki zwis jest do back lever w jakie pozycji mam wytrzymać 15s? bo ja zastosowałem tuck back lever na drążku czy później będzie?

• 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
Tak. Niemiecki zwis to jest wprawka do back lever. Jeśli jesteś silniejszy, możesz jak najbardziej ćwiczyć trudniejszą wersję - czyli tuck back lever. To jest to ćwiczenie.
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Dobra już wiem o co chodzi :)
Tuck back lever dobre ćwiczenie.
W przyszłym tygodniu kółeczka :)
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
No to gicior. ;) Mimo wszystko, trzeba brać wszystkich pod uwagę. ;) 
Macie skakankę może?
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Tak trochę cicho zrobiło się. Ciekawe jak inni z treningami gym :)

Ja mam skakankę, a szczególnie dobra jest na zimowe dni
Lubię pozwolić sobie zjeść co nieco i używam skakanki i waga w dół.
Ostatnio miałem przerwę 3 tygodniową. I po trzech tygodniach formy nie straciłem, więc gitara tylko przybyło mi z 2kilo.
  • 0

Rob PMC

Rob PMC

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 135 postów
Zrobiłem dzisiaj trening z 03.ponieważ wieczorem wyjeżdżam ,wykonywałem ćwiczenia na kółkach ( metalowe na łańcuchach) było zupełnie inaczej niż na drążku -ciężej .Na razie wygląda to kalecznie ,ale trenujemy dalej.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych