Zaloguj się Zarejestruj się

waga przodem/front lever
Napisano 22 lipca 2012 - 22:46

Napisano 29 lipca 2012 - 23:46

A mnie niestety już nie uczono... No wiem, że ciężko.
Choć szczerze powiem, że nie próbowałem.
Krzysiek ja zrobię tak z Dragon F, więc dojdę do 3s10p zrobionych dobrze technicznie i przejdę z obciążeniem do DF lub można zrobić jeszcze kładąc się pod skosem na ławce. Nie mogę nigdzie w sieci znaleźć na prostych rękach DF filmu czy zdjęcia.
Napisano 30 lipca 2012 - 19:14

Napisano 30 lipca 2012 - 20:18

Skorzystam z tych ćwiczeń. Znalazłem też bardzo ciekawe ćwiczenie trudne jest, ale warte uwagi Crank Training i ciekawy kanał tego gościa.
Napisano 26 sierpnia 2012 - 23:30

Ja próbowałem w drugiej wersji. Tj. adv tuck front lever i back lever. Daje w kość ćwiczenie.
Krzysiek przy tym ćwiczeniu Crank jak robię to czuję brzuszek i plecy
Nie mam tego ćwiczenia w planach, ale robię to od czasu do czas. Myślisz, że jakbym wprowadził to 2 razy w tygodniu z odstępem 4 dni miałbym lepsze efekty? Bo jak za dużo trenujesz to ciężej jest zrobić takie ćwiczenie. Najlepiej jak jestem w pełni sił to wybijam się jak strzała. Ciekawe jak będę miał kółka jak mi pójdzie z tym ćwiczeniem?
A czy ty trenujesz w tej chwili to ćwiczenie za pomocą kółek czy drążka?
http://www.youtube.com/watch?v=2vFvu-KOimY
Napisano 18 kwietnia 2013 - 22:30

pobawię się w archeologa i odkopię stary temat
niedługo minie rok więc pewnie już każdy z was FL ma w jednym paluszku i zajmuje się teraz poważniejszymi wyzwaniami? podzielcie się doświadczeniami z FL bo właśnie obrałem sobie niedawno ten cel i chętnie się dowiem jak wam poszło, ile czasu zajęło, jakie ćwiczenia najbardziej się sprawdziły itp.
Jestem na etapie z jedną nogą wyprostowaną i próbuję straddle FL (jeszcze za krótko trzymam, żeby tą progresję na serie robić). FL ćwiczę 3-4 razy w tygodniu od ok 5 tygodni.
Napisano 20 kwietnia 2013 - 11:19

Co do czego czy łatwiejsza jest waga przodem (front lever) czy flaga, zdecydowanie i pewnie powiem że łatwiejsza jest flaga, skoro od początku swojego treningu ćwiczyłeś skos brzucha, nawet nie w dużym stopniu, to dużo szybciej i łatwiej przyjdzie Ci opanowanie flagi niż wagi przodem. Znam kilka osób które flage robią, a wagi przodem nie ruszą
Co do ćwiczenia na front lever polecam ćwiczenia na AB WHEEL, ostro wzmacniają wszystkie mięśnie biorące udział w Front Leverze.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych