Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

[Foto Temat] Kiedyś/Dziś

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
951 odpowiedzi w tym temacie

Sethbdg

Sethbdg

Nie ćwiczę 5x5. ;)

• Bywalec
  • 1 055 postów
Ta tę chwilę powiedzmy, że ok. 25 :P
  • 0

66668745.png

Pablo14

Pablo14

gnls

• Użytkownik
  • 314 postów
  • LokalizacjaGdańsk
Coś bardziej aktualnego ;)

Dołączona grafika
  • 0

czaszka

czaszka

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 30 postów
TO moze teraz ja cos wrzuce. Chcialbym wam przedstawic kilka zdjęć jedno z wakacji 2012 i parę fotek z obecnego stanu po 4 miesięcznym cwiczeniu. Mam nadzieje że kogoś zmotywuje, a może pomogę w wypracowaniu wymarzonej sylwetki oraz siły, jesli ktoś jest ciekawy lub chce zrobic cos w tym kierunku chętnie doradzę.

A więc to jest zdjęcie z Kołobrzegu Miesiąc : Lipiec 2012
Dołączona grafika

Jak widać troszkę tłuszczu jest,waga to okolo 92 kg, a przy wzroscie 178 cm to strasznie mi utrudniało podciąganie na drążku oraz dipy ( 6 powtórzeń )

Postanowilem " wziąść się za siebie " i w polowie sierpnia zacząłem ciężką prace ... Zmienilem kompletnie diete ( bardzo lubie pojeść ) , sposób życia ( spożywanie alkoholu zmniejszylem do 1 / miesiąc ), starałem sie wysypiać ( regeneracja to podstawa ;)

A oto Efekciki : Dołączona grafika

I to właściwie jest Listopad, waga spadła do 84 kg , 7 x 3 serie muscle upow to w sumie jedną z rzeczy którą moge sie pochwalic drążek stał się dla mnie przyjemnością, co wczesniej uważałem za najcieższe cwiczenie.

Podsumowując dochodze do wniosku, że drążek i rurki, ćwiczenia z nim związane, robią z ciebie mężczyzne, sylwetka zmieniła sie diametralnie, z obtłuszczonego chłopaka w dobrze zbudowanego mężczyznę.

Mam nadzieje ze się podobało, jakby ktoś był ciekaw szczegółów to chętnie udziele odpowiedzi . POZDRAWIAM !!!
  • 1

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów
Bardzo ładna sylwetka! Rep dla ciebie !

W takim razie zadam pierwsze pytanie, bo ostatnio trochę się w to bawię więc jaka dieta możesz podać jakieś szczegóły?
  • 0

czaszka

czaszka

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 30 postów
Dieta to troszke skomplikowana sprawa, moge ci pwoiedziec jak u mnie bylo ale zalezy jaka masz budowe i przemiane materii od tego startowalem, a z racji ze jestem czlowiekiem który lubi pojesc, ciezko mi bylo sie wtłoczyc na prawidłowy tryb zywienia. Nikogo sie nie radziłem sam ją ułożyłem a wygląda to mniej więcej tak:

1 posiłek : jajecznica / szproty / omlet z 4 jajek godz. 8:00

Jak głodny byłem miedzy posiłkami to jem warzywa i owoce bo maja praktycznie sama wode i witaminy/ błonnik np. marchewka ( bardzo lubie ), jabłko, pomarancze, grejfruty ( polecam dla ludzi którzy chca schudnanc )

2 posiłek : typowy obiad ( ryż pierś z kurczaka + ogórek lub jakas salatka, czasami nawet ziemniaki jadlem ;pp ) 13:00

3 posiłek : serek wiejski ( 22 g białka :PP ) + 1,5 l wody 16:00

4 posiłek : probowalem nie jest chleba, ale czasami sie zdarzało, polędwiczki z kurczaka w ziołach 18 - 19:00

5 posiłek : twaróg kolo 21:00

Sen zazwyczaj 23:00

Jak widac wcale nie jest jakos specjalnie wyżyłowana wyważona i w ogole ale na mnie działa i 4 miesiace dały owoce sylwetka lepsza niz chlopaki co 2 lata na silownie chodzą.
  • 0

CiN

CiN

Damn I'm Good

• Użytkownik
  • 369 postów
ladny progres czaszka, ja poki co to Ty na zdjeciu nr1 :D, takze mam nadzieje za pare miesiecy byc Ty na zdjeciu nr2 :D
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Czaszka, rewelacja. Jestem pod ogromnym wrażeniem:) Rep dla Ciebie!
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Dieta to troszke skomplikowana sprawa, moge ci pwoiedziec jak u mnie bylo ale zalezy jaka masz budowe i przemiane materii od tego startowalem, a z racji ze jestem czlowiekiem który lubi pojesc, ciezko mi bylo sie wtłoczyc na prawidłowy tryb zywienia. Nikogo sie nie radziłem sam ją ułożyłem a wygląda to mniej więcej tak:

1 posiłek : jajecznica / szproty / omlet z 4 jajek godz. 8:00

Jak głodny byłem miedzy posiłkami to jem warzywa i owoce bo maja praktycznie sama wode i witaminy/ błonnik np. marchewka ( bardzo lubie ), jabłko, pomarancze, grejfruty ( polecam dla ludzi którzy chca schudnanc )

2 posiłek : typowy obiad ( ryż pierś z kurczaka + ogórek lub jakas salatka, czasami nawet ziemniaki jadlem ;pp ) 13:00

3 posiłek : serek wiejski ( 22 g białka :PP ) + 1,5 l wody 16:00

4 posiłek : probowalem nie jest chleba, ale czasami sie zdarzało, polędwiczki z kurczaka w ziołach 18 - 19:00

5 posiłek : twaróg kolo 21:00

Sen zazwyczaj 23:00

Jak widac wcale nie jest jakos specjalnie wyżyłowana wyważona i w ogole ale na mnie działa i 4 miesiace dały owoce sylwetka lepsza niz chlopaki co 2 lata na silownie chodzą.

Jem bardzo podobnie, aczkolwiek nie mogę pozbyć się chleba z diety, zjadam dziennie około 100g czyli 4 kromki głównie na przedostatni posiłek czyli kolacje.
  • 0

Tym3k

Tym3k

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 107 postów
Wow , czaszka ale miałeś ogromny progres w krótkim czasie. Jaki miałeś plan treningu?
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
Jedyny m6k3 zapytał o dietę... A dieta to 70 procent sukcesu...
  • 0

piotros

piotros

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 49 postów
czaszka już w lipcu wyglądałeś bardzo przyzwoicie, wiec ja się tak mocno jarał efektami nie będę jak poprzednicy :P Nie mniej jednak progres jest, więc gratulacje ;)

Jedno mnie ciekawi... Na pewno ważyłeś 92 kilogramy? Wyglądałeś na 15 mniej :o
  • 0
Test sygn.

czaszka

czaszka

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 30 postów
Trening bardzo intensywny 6 razy w tygodniu, a co 2 tydzien mialem sobote i niedziele na regeneracje. 3 razy w tyg biegałem 20 min, ale cwiczenia bez odpoczynku daja dobre tętno powiedzmy sobie szczerze ;)
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Jedyny m6k3 zapytał o dietę... A dieta to 70 procent sukcesu...

Ano bo nie samym treningiem żyje człowiek, byłem ciekaw jak się odżywiał żeby to porównać ze swoimi "doświadczeniami"
  • 0

czaszka

czaszka

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 30 postów
Racja, gdzie na forum nie spojrzysz to zobaczysz ze wszystko od diety zalezy, jak dieta pasuje do czlowieka to i zmiany są widoczne juz po 2 miesiacach treningu
  • 0

toruogiwara

toruogiwara

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 38 postów
Tak było przed. Przed dietą wspartą ćwiczeniami (zdjęcie sprzed około 2 lat).
[attachment=206]

Tak jest po niecałych 6 miesiącach diety i ćwiczeń. Z leżącego na podłodze spoconego gościa po 6 pompkach nie jest może jakiś mieśniak, ale to dopiero początek drogi.
[attachment=207]

W obu przypadkach mowa o postaci po prawe stronie fotografii :-) (Młody ma codziennie 1,5h sekcji pływackiej i jest w klasie sportowej).

Ja mam już tak, że jak nie zrobię chociaż 10*10 pompek dziennie to się źle czuję. Jak na razie chcę dojść do wagi 85kg przy 190cm wzrostu. Tak czy inaczej, zaczynam być uzależniony od podciągania, przysiadów i pompek. Jak wzmocnię odcinek lędźwiowy (mam problem z etapem 1 w przysiadach a robię bez problemu kolejne) to pomyślę o stawaniu na rękach. Na razie próby są nieudane, ale przegrywa ten co nie próbuje.
  • 0
Co należy zrobić po upadku? To, co robią dzieci: podnieść się. [Aldous Huxley]

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Toruogiwara, jest olbrzymi postęp. Tym bardziej że w Twoim (i moim) wieku dużo łatwiej o przetrenowanie, kontuzje itp. Rep dla Ciebie:)
  • 0

Przemek

Przemek

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 13 postów
toruogiwara bardzo sympatyczne zdjęcia i naprawdę widać poprawę, życzę wytrwałości w dążeniu do celu:)
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów
@toruogiwara

Jak dla mnie rewelacja :D oby tak dalej :)
  • 0

czaszka

czaszka

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 30 postów
dopiero teraz sobie zdałem sprawe jak wiek jest wazny w cwiczeniach ;ooo

Respekt dla ciebie za wytrwałość !!!!
  • 0

weyer

weyer

Advanced Member

• Użytkownik
  • 62 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz
Czaszka pełen szacun za efekty, chociaż z tymi 92 kg to chyba pomyłka :) ją ważę 91 przy wzroście 185 i większym obtłuszczeniu niż ty na tym pierwszym zdjęciu :) nieważne. leci rep. Mega słowa uznania należą się dla toruogiwiary widać mega zmianę i kupę włożonej w nią pracy. Szacun panowie! pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych