Zaloguj się Zarejestruj się
Kuchnia wegańska
Napisano 17 sierpnia 2012 - 19:15
Moje codzienne śniadanie to opisywany już koktajl owocowa bomba
8-10 dojrzałych bananów
dowolne inne owoce np. ananas, brzoskwinia, mango, jagody, truskawki, maliny
2-3 moczone daktyle
trochę zielonego np. natka pietruszki, liście szpinaku, liście sałaty
dodatki np. łyżeczka nasion chia, łyżeczka białka z konopii, łyżeczka korzenia maca
Miksuję to bez dodatku wody, najpierw "inne owoce" aby wyciągnąć z nich wodę strukturalną a potem dopiero dodaję resztę, dzięki temu mam 100% naturalny koktajl na bazie nie przetworzonych surowych produktów.
Wartość kaloryczna +2000kcal, idealnie na śniadanie ;-)
Dobra panowie a gdzie dostać nasiaona chia, białka z konopii, i korzenie maca?(w sklepach ze zdrową żywnością) a brzoskwinka może być z puszki ?
Napisano 17 sierpnia 2012 - 19:20
Nie no brzoskwinka nie z puszki bo tam cholera wie co dosypali żeby to się trzymało, świerze, żywe a nie martwe uduszone, ugotowane. Resztę dostaniesz w sklepach ze zdrową żywnością albo w bogutynmlyn.pl tam powinno być wszystko
Super dzięki, jak nie znajdę w sklepach ze zdrową żywnością to będę zamawiał na stronie.
Napisano 17 sierpnia 2012 - 19:28
Mięsożernie też np. nie co dzień je się dzika, sarninę, czy jakiegoś szczupaka..
Jakiś dodatek, który wystarczy na długo - to ok, można zakupić, ale żeby zaraz wszystko trzeba było zamawiać - to już jakaś masakra!
Dlatego stworzyłem wątek o WARTOŚCIOWYCH DODATKACH, w któy można byłoby owe dodatki wrzucać..
Tak na marginesie - znałem kiedyś veganina, który oczywiście zrezygnował z produktów odzwierzęcych - łącznie z paskiem od spodni i z butami..
Ideowo..
Jednak system go przygniótł. Nosi skórzane buty i szama mięso
Napisano 03 września 2012 - 09:30
Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.
Napisano 03 września 2012 - 16:03
Napisano 03 września 2012 - 20:08
Jak na początek możesz zacząć lub poczytaj http://www.zostanweg...ege-na-30-dni/.
Jak wiem są na forum Revo, Emil, Stef, chyba Kano no i ja.
Ja 2 razy robiłem takie kotleciki z ryżu i bardzo dobre. I zawsze prawie codziennie coś innego jem albo po prostu trochę inaczej przyrządzone posiłki. Pamiętaj zawsze możesz wrócić do mięsa lub stopniowo.
Napisano 03 września 2012 - 22:28
Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.
Napisano 04 września 2012 - 10:37
Napisano 04 września 2012 - 15:59
Napisano 04 września 2012 - 19:41
Napisano 04 września 2012 - 21:28
Napisano 04 września 2012 - 21:46
Wiem, że na raw trzeba pić dużo wody. Przynajmniej litr do półtora z cytryną przed śniadaniem, a ciągu dnia również sporo.
Nie wiem jak jest z miodem, ale odradzam na surowym i lepiej nie słodzić. Coś o tym czytałem. Podobnie najlepszą formą cukru jest Stevia. Jeszcze jedno kawa też szkodzi na raw, więc może tylko jedna kawa na dzień bez słodzenia, a najlepiej nie pić.
Czy pisać bardziej szczegółowo czy krótko?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś