Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie! Zaloguj sięZarejestruj się
Wyzwania. Kto dołączy?
Rozpoczęty przez
krzysiek20ino
, cze 20 2012 14:19
BeF, zgodnie z zapowiedzią wrzucam mój nieudolny krok 8. W tle płacze moja córcia, ja "wyginam śmiało ciało" Nie wiem czy w ogóle da się zrobić bez wygięcia ale na pewno da się poprawić technikę
Zahir da się zrobić bez wygięcia. Potrzeba czasu. Ładnie Zahir
Dołączam się do wyzwania z pompkami na jednej ręce. Jak będzie coś wychodziło to nakręcę film . Ostatnio moim wyzwaniem był L SIT z rękami na podłodze (wcześniej nie ćwiczyłem tego). 2 tyg prób (próba to 2-3 podejścia do L-sita) z 3 razy w tyg a wczoraj się udało!!!! na 3 sekundy ale nogi ładnie się oderwały od ziemi Dla mnie to wielki sukces
Fajnie wyszły te pompki A potrafisz po prostu ustać bez wyginania w pozycji do pół pomki ze złączonymi nogami i jedną ręką w górze? Pamiętam, że ja miałem problem nawet z tym.
Tak, to zrobię, wrzucę fotkę Gorzej z utrzymaniem pozycji w ruchu:)
Dołączam się do wyzwania z pompkami na jednej ręce. Jak będzie coś wychodziło to nakręcę film . Ostatnio moim wyzwaniem był L SIT z rękami na podłodze (wcześniej nie ćwiczyłem tego). 2 tyg prób (próba to 2-3 podejścia do L-sita) z 3 razy w tyg a wczoraj się udało!!!! na 3 sekundy ale nogi ładnie się oderwały od ziemi Dla mnie to wielki sukces
I o to właśnie chodzi, by coś było sukcesem dla nas. Tylko my wiemy ile nas to kosztuje. Czasem mamy problem z względnie łatwymi ćwiczeniami. Dla mnie największym wyzwaniem był pistolet na mojej trzykrotnie operowanej nodze. do tej pory nie robię pełnego zakresu ruchu (robię z podparciem) ale uważam to za mój największy sukces:)
No powiem Tobie Bef, że podsunąłeś mi pomysł na tę pompkę. Tj. jak zacząć by utrzymać ciało w tej pozycji z nogami złączonymi. Z powodzeniem mógłbyś kręcić tutoriale. Masz punkt! No to ja też coś jutro nagram. Postaram się w ogóle.
Befie nie widać, że nogi złączone. Ale i tak plus dla ciebie staraj się przybliżać nogi ja tak robiłem. Wiem, że wygina ciało. Wstawię filmik jak ja robiłem jeden z pierwszych, innych nie mogę znaleźć. Zawsze to coś. Wiem, że nogi nie łączą się ale stopniowo je łączyłem i w końcu udało się.
Ważne jest, aby robić te półpompki z krokiem 9 przynajmniej z 5p, aby mięśnie były przyzwyczajone i postawa ciała. Olałem to i robiłem po prostu pompki wąskie przed krokiem 9.
Kontuzja też dała swoje znaki. Do najbliższego treningu dodam półpompki wraz z krokiem 9.
Tak sądzę, że mi to pomoże. Wiadomo wcześniej przed tym wszystkim rozgrzewka musi być.
A już wariowałem z tym ustawieniem się do kamery. jak się nie ustawiłem to i tak było źle. Następnym razem zrobię kilka ujęć z różnej perspektywy. Zresztą i tak jeszcze nie jestem w stanie robić tej pompki dobrze więc na chwilę obecną nie ma to i tak większego znaczenia...
Ale i tak plus dla ciebie staraj się przybliżać nogi ja tak robiłem. Wiem, że wygina ciało.
Mam zamiar przed krokiem 9 i 10 robić pompki techniką Pavla Tsatsouline i stopniowo zmniejszać rozstaw nóg. Myślę, że to będzie jakieś rozwiązanie. Co do wyginania ciała to jest masakra. Ale może z czasem uda się to ustabilizować.
Filmik z czerwca 2012
No proszę... ładnie Ci to wychodzi.
To co, za jakiś miesiąc chwalimy się znowu postępami??
[quote='cassi' pid='11059' dateline='1351186163'] Filmik z czerwca 2012 [/quote]No proszę... ładnie Ci to wychodzi.
To co, za jakiś miesiąc chwalimy się znowu postępami??
[/quote]
Rozumiem. Ja do tego wzmacniam mięśnie poprzeczne czyli mostek boczny. ustawiasz się bokiem leżeniem ręka w górę i noga i wytrzymujemy 4serię po 45s do minuty z przerwami 15sekundowymi. 2 ćwiczenie Wznosy grzbietu na piłce 4serie po 15p, a 3 ćwiczenie mostek na piłce wiadomo fitness 4serie po 45sekund do minuty z przerwami 15sekundowymi i inne ćwiczenia np. na drążku. Myślę, że pomagają ćwiczenia statyczne. Aby utrzymać ciało proste. A i skośne ważne są Postaram się coś za miesiąc wrzucić. Super są wyzwania. Motywują A jeszcze chciałem dodać, że wykonuje ćwiczenia na stabilizację tułowia
Panowie chwalimy się koniecznie. Bardzo inspirujące i motywacyjne kawałki się tu pojawiły:)
I o to chodzi.
Ja do tego wzmacniam mięśnie poprzeczne czyli mostek boczny. ustawiasz się bokiem leżeniem ręka w górę i noga i wytrzymujemy 4serię po 45s do minuty z przerwami 15sekundowymi. 2 ćwiczenie Wznosy grzbietu na piłce 4serie po 15p, a 3 ćwiczenie mostek na piłce wiadomo fitness 4serie po 45sekund do minuty z przerwami 15sekundowymi i inne ćwiczenia np. na drążku. Myślę, że pomagają ćwiczenia statyczne. Aby utrzymać ciało proste. A i skośne ważne są A jeszcze chciałem dodać, że wykonuje ćwiczenia na stabilizację tułowia
Cassi jak byś miał kiedyś chwilkę to nagraj kilka ćwiczeń, które wykonujesz. Chętnie podejrzę o co dokładnie chodzi.
Postaram się coś za miesiąc wrzucić. Super są wyzwania. Motywują
Ostatnio zakupiłem książkę "Sean Cochran siła, szybkość i kondycja" i tam przedstawione są ćwiczenia na wzmocnienie tułowia i nie tylko zapłaciłem około 30 zł coś z tej książki można wyciągnąć. Co już sam stosuję. Postaram się coś wrzucić.
ok, więc niespodzianka, sobotni trening, nie udało się nagrać flagi oraz pompek z piłką i jeszcze kilku:
film raczej wrzucę ponownie, nie podoba mi się te splaszczenie i te pasy na dole i górze, pewnie nie potrzebnie dałem ratio na 1,3333... zamiast pozostawić domyślny
0
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
Hani w 5 minucie jak opanujesz dokładnie V. Możesz robić wycieraczki. Dobre jest to ćwiczenie. Leci +
spoko, pewnie widać, lekko nogi ugięte, być może dało by się wyprostować mocniej abyć może to spowodowane dużymi i mocnymi łydkami
jak nie to to napisz jaki błąd robię, chętnie poprawię, po to nagrałem video, aby się poprawić a czy w 6'54 poprawnie jest wykonany mostek ?? bo coś mi wydaje się, że niezbyt
0
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
voila !!!
to było kręcone po boksie, więc zmęczony byłem
szkoda, że obraz zamazany, zapomniałem przeczyścić obiektyw aparatu, zaparowane szkiełko było
powinienem jeszcze raz nagrać coś