Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Wyzwania. Kto dołączy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
71 odpowiedzi w tym temacie

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów

BeF, zgodnie z zapowiedzią wrzucam mój nieudolny krok 8. W tle płacze moja córcia, ja "wyginam śmiało ciało" :) Nie wiem czy w ogóle da się zrobić bez wygięcia ale na pewno da się poprawić technikę:)

Zahir da się zrobić bez wygięcia. Potrzeba czasu.
Ładnie Zahir ;)
  • 0

mrsayso

mrsayso

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 85 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
Dołączam się do wyzwania z pompkami na jednej ręce. Jak będzie coś wychodziło to nakręcę film :). Ostatnio moim wyzwaniem był L SIT z rękami na podłodze (wcześniej nie ćwiczyłem tego). 2 tyg prób (próba to 2-3 podejścia do L-sita) z 3 razy w tyg a wczoraj się udało!!!! na 3 sekundy ale nogi ładnie się oderwały od ziemi :) Dla mnie to wielki sukces :D
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość

Fajnie wyszły te pompki :) A potrafisz po prostu ustać bez wyginania w pozycji do pół pomki ze złączonymi nogami i jedną ręką w górze? Pamiętam, że ja miałem problem nawet z tym.

Tak, to zrobię, wrzucę fotkę:) Gorzej z utrzymaniem pozycji w ruchu:) 

Dołączam się do wyzwania z pompkami na jednej ręce. Jak będzie coś wychodziło to nakręcę film :). Ostatnio moim wyzwaniem był L SIT z rękami na podłodze (wcześniej nie ćwiczyłem tego). 2 tyg prób (próba to 2-3 podejścia do L-sita) z 3 razy w tyg a wczoraj się udało!!!! na 3 sekundy ale nogi ładnie się oderwały od ziemi :) Dla mnie to wielki sukces :D

I o to właśnie chodzi, by coś było sukcesem dla nas. Tylko my wiemy ile nas to kosztuje. Czasem mamy problem z względnie łatwymi ćwiczeniami. Dla mnie największym wyzwaniem był pistolet na mojej trzykrotnie operowanej nodze. do tej pory nie robię pełnego zakresu ruchu (robię z podparciem) ale uważam to za mój największy sukces:)
  • 0

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 postów
  • LokalizacjaSosnowiec
Tak jak obiecywałem wrzucam dzisiaj swój filmik:

Mam nadzieję, że będziecie wyrozumiali dla mojej formy wypowiedzi. Jakoś wcale nie łatwo mówić mi bezpośrednio do kamery. :)
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
No powiem Tobie Bef, że podsunąłeś mi pomysł na tę pompkę. Tj. jak zacząć by utrzymać ciało w tej pozycji z nogami złączonymi.:P Z powodzeniem mógłbyś kręcić tutoriale. Masz punkt! ;) No to ja też coś jutro nagram. ;) Postaram się w ogóle. :P
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Befie nie widać, że nogi złączone. Ale i tak plus dla ciebie staraj się przybliżać nogi ja tak robiłem. Wiem, że wygina ciało. Wstawię filmik jak ja robiłem jeden z pierwszych, innych nie mogę znaleźć. Zawsze to coś. Wiem, że nogi nie łączą się ale stopniowo je łączyłem i w końcu udało się.
Ważne jest, aby robić te półpompki z krokiem 9 przynajmniej z 5p, aby mięśnie były przyzwyczajone i postawa ciała. Olałem to i robiłem po prostu pompki wąskie przed krokiem 9.
Kontuzja też dała swoje znaki. Do najbliższego treningu dodam półpompki wraz z krokiem 9.
Tak sądzę, że mi to pomoże. Wiadomo wcześniej przed tym wszystkim rozgrzewka musi być.

Filmik z czerwca 2012

• 0

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 postów
  • LokalizacjaSosnowiec

Befie nie widać, że nogi złączone.

A już wariowałem z tym ustawieniem się do kamery. jak się nie ustawiłem to i tak było źle. Następnym razem zrobię kilka ujęć z różnej perspektywy. Zresztą i tak jeszcze nie jestem w stanie robić tej pompki dobrze więc na chwilę obecną nie ma to i tak większego znaczenia...

Ale i tak plus dla ciebie staraj się przybliżać nogi ja tak robiłem. Wiem, że wygina ciało.

Mam zamiar przed krokiem 9 i 10 robić pompki techniką Pavla Tsatsouline i stopniowo zmniejszać rozstaw nóg. Myślę, że to będzie jakieś rozwiązanie. Co do wyginania ciała to jest masakra. :) Ale może z czasem uda się to ustabilizować.

Filmik z czerwca 2012

No proszę... ładnie Ci to wychodzi.

To co, za jakiś miesiąc chwalimy się znowu postępami?? :D

• 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
[quote='cassi' pid='11059' dateline='1351186163']
Filmik z czerwca 2012 [/quote]No proszę... ładnie Ci to wychodzi.

To co, za jakiś miesiąc chwalimy się znowu postępami?? :D

[/quote]

Rozumiem. Ja do tego wzmacniam mięśnie poprzeczne czyli mostek boczny. ustawiasz się bokiem leżeniem ręka w górę i noga i wytrzymujemy 4serię po 45s do minuty z przerwami 15sekundowymi.
2 ćwiczenie Wznosy grzbietu na piłce 4serie po 15p, a 3 ćwiczenie mostek na piłce wiadomo fitness 4serie po 45sekund do minuty z przerwami 15sekundowymi i inne ćwiczenia np. na drążku. Myślę, że pomagają ćwiczenia statyczne. Aby utrzymać ciało proste. A i skośne ważne są 
Postaram się coś za miesiąc wrzucić. Super są wyzwania. Motywują 
A jeszcze chciałem dodać, że wykonuje ćwiczenia na stabilizację tułowia :)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Panowie chwalimy się koniecznie. Bardzo inspirujące i motywacyjne kawałki się tu pojawiły:)
  • 0

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 postów
  • LokalizacjaSosnowiec

Panowie chwalimy się koniecznie. Bardzo inspirujące i motywacyjne kawałki się tu pojawiły:)

I o to chodzi. :D

Ja do tego wzmacniam mięśnie poprzeczne czyli mostek boczny. ustawiasz się bokiem leżeniem ręka w górę i noga i wytrzymujemy 4serię po 45s do minuty z przerwami 15sekundowymi.
2 ćwiczenie Wznosy grzbietu na piłce 4serie po 15p, a 3 ćwiczenie mostek na piłce wiadomo fitness 4serie po 45sekund do minuty z przerwami 15sekundowymi i inne ćwiczenia np. na drążku. Myślę, że pomagają ćwiczenia statyczne. Aby utrzymać ciało proste. A i skośne ważne są 
A jeszcze chciałem dodać, że wykonuje ćwiczenia na stabilizację tułowia :)

Cassi jak byś miał kiedyś chwilkę to nagraj kilka ćwiczeń, które wykonujesz. Chętnie podejrzę o co dokładnie chodzi.

Postaram się coś za miesiąc wrzucić. Super są wyzwania. Motywują

Czekam z niecierpliwością. :)

• 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Ostatnio zakupiłem książkę "Sean Cochran siła, szybkość i kondycja" i tam przedstawione są ćwiczenia na wzmocnienie tułowia i nie tylko zapłaciłem około 30 zł coś z tej książki można wyciągnąć. Co już sam stosuję. Postaram się coś wrzucić.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Cassi, wrzucaj:)
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Ale wrzucę z treningów skazanego :)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Że skazanego, z innych książek. Wrzucają wszystko. Bardzo mnie cieszy, że na tym forum jest coraz wiecej naszych filmów :)
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL
ok, więc niespodzianka, sobotni trening, nie udało się nagrać flagi oraz pompek z piłką i jeszcze kilku:

film raczej wrzucę ponownie, nie podoba mi się te splaszczenie i te pasy na dole i górze, pewnie nie potrzebnie dałem ratio na 1,3333... zamiast pozostawić domyślny
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1 496 postów
Hani w 5 minucie jak opanujesz dokładnie V. Możesz robić wycieraczki. Dobre jest to ćwiczenie.
Leci +
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Hanni, super:) Nie wiedziałem że mieszkasz w Belgii. Już rozumiem skąd ten francuski.

Leci rep:)
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

Hani w 5 minucie jak opanujesz dokładnie V. Możesz robić wycieraczki. Dobre jest to ćwiczenie.
Leci +

spoko, pewnie widać, lekko nogi ugięte, być może dało by się wyprostować mocniej abyć może to spowodowane dużymi i mocnymi łydkami

jak nie to to napisz jaki błąd robię, chętnie poprawię, po to nagrałem video, aby się poprawić ;) 
a czy w 6'54 poprawnie jest wykonany mostek ??
bo coś mi wydaje się, że niezbyt ;)
  • 0

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL
voila !!!
to było kręcone po boksie, więc zmęczony byłem
szkoda, że obraz zamazany, zapomniałem przeczyścić obiektyw aparatu, zaparowane szkiełko było
powinienem jeszcze raz nagrać coś :D

właściwie to do konkursu :P
byłbym wdzięczny jakby ktoś oddał głos ;)
https://www.facebook...184055854976725

bym nagrał ponownie w piątek bądź w sobotę, lecz wątpie abym uzbierał do niedzieli odpowiednią liczbę głosów jeśli chodzi o drugi nagrany film
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Bardzo ładne, szkoda że nie można Cię rozpoznać;) Nakreć coś na listopadowe wyzwania:)

Rep poleciał:)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych