Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj siÄ™ Zarejestruj siÄ™
Zdjęcie

Jestem tutaj nowa i kalestenika też jest dla mnie nowa

poczÄ…tkujÄ…ca kalistenistka

• Zaloguj siÄ™, aby dodać odpowiedź
126 odpowiedzi w tym temacie

rytualnedzialanie

rytualnedzialanie

Member

• Użytkownik
  • 25 postów

Panowie, skończcie już. Ten temat chyba nie dotyczy tego czy człowiek jest mięsożercą, czy roślinożercą czy kimkolwiek innym. A jeśli nadal chcecie się wykłócać to proponuję prywatnie.

Pozdrawiam i bez spiny 

Spina była jak mnie zaatakowali - wytykali brak wiedzy, zerowy poziom tylko z tego powodu że nie mogli znaleźć lepszych argumentów. Skoro tak manipulują no to co stoi na przeszkodzie wyciągnąć parę przykrych faktów o tych osobach. Kto mieczem wojuje... Ale i tak wiem że nie odpuszczą i dalej będą pyskować byle tylko zmieszać mnie z błotem.

Ja mogÄ™ już na tym skoÅ„czyć rozmowÄ™ ale podniosÄ… mi ciÅ›nienie to znowu w kólko macieju :) To dziaÅ‚a na zasadzie plujÄ… ci w twarz a ty udajesz że deszcz pada... Jak wspomniaÅ‚em to prowokatorzy - brakuje im argumentów - zburzyÅ‚em ich jedyne to zaczynajÄ… mnie wyprowadzać z równowagi - ale nie argumentami czy pokazujÄ…c gdzie ja siÄ™ mylÄ™ tylko po prostu mnie oczerniajÄ….

Użytkownik rytualnedzialanie edytował ten post 25 sierpnia 2016 - 20:16

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

Panowie, skończcie już. Ten temat chyba nie dotyczy tego czy człowiek jest mięsożercą, czy roślinożercą czy kimkolwiek innym. A jeśli nadal chcecie się wykłócać to proponuję prywatnie.

Pozdrawiam i bez spiny 

Spina była jak mnie zaatakowali - wytykali brak wiedzy, zerowy poziom tylko z tego powodu że nie mogli znaleźć lepszych argumentów. Skoro tak manipulują no to co stoi na przeszkodzie wyciągnąć parę przykrych faktów o tych osobach. Kto mieczem wojuje... Ale i tak wiem że nie odpuszczą i dalej będą pyskować byle tylko zmieszać mnie z błotem.

Ja mogÄ™ już na tym skoÅ„czyć rozmowÄ™ ale podniosÄ… mi ciÅ›nienie to znowu w kólko macieju :) To dziaÅ‚a na zasadzie plujÄ… ci w twarz a ty udajesz że deszcz pada... Jak wspomniaÅ‚em to prowokatorzy - brakuje im argumentów - zburzyÅ‚em ich jedyne to zaczynajÄ… mnie wyprowadzać z równowagi - ale nie argumentami czy pokazujÄ…c gdzie ja siÄ™ mylÄ™ tylko po prostu mnie oczerniajÄ….

Dam ci mądra radę, wyloguj się na 48h, wyłącz komputer, odlacz internet, i wyjdź do lasu pobiegaj, dobrze ci to zrobi.
I zapomnij to co napisałeś i co inni pisali, zresetuj swój umysł.

Twoim tokiem myślenia i agresja i kiepskim nastawieniem odstraszyles autorkę tego tematu, i widzisz co narobiłeś? Nieładnie.

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
  • 2

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzglÄ™dna  * siÅ‚a wzglÄ™dna  * siÅ‚a maksymalna  * siÅ‚a ogólna  * siÅ‚a szybkoÅ›ciowa  * siÅ‚a specjalna  * siÅ‚a wytrzymaÅ‚oÅ›ci mięśniowej  * siÅ‚a biegowa

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL
Widzę, że jesteś nowy na tym forum, wyluzuj stary. I czerp wiedze z kilkunastu źródeł, nie bądź zamknięty tylko i wyłącznie na jedną informację. Otwórz swój umysł i badz gotowy poszerzać swoje horyzonty na różnych frontach. :)

• 0

* siłą bezwzglÄ™dna  * siÅ‚a wzglÄ™dna  * siÅ‚a maksymalna  * siÅ‚a ogólna  * siÅ‚a szybkoÅ›ciowa  * siÅ‚a specjalna  * siÅ‚a wytrzymaÅ‚oÅ›ci mięśniowej  * siÅ‚a biegowa

rytualnedzialanie

rytualnedzialanie

Member

• Użytkownik
  • 25 postów

Widzę, że jesteś nowy na tym forum, wyluzuj stary. I czerp wiedze z kilkunastu źródeł, nie bądź zamknięty tylko i wyłącznie na jedną informację. Otwórz swój umysł i badz gotowy poszerzać swoje horyzonty na różnych frontach. :)

Nie sÄ…dzÄ™ by autorka poczuÅ‚a siÄ™ urażona tym co napisaÅ‚em. Nie Å‚adnie tak oczerniać innych - mama ciÄ™ nie nauczyÅ‚a ? Braków w wychowaniu nie da siÄ™ przeskoczyć :) Bronisz swoich kolegów z forum i twoje gadanie że to ja jestem zamkniÄ™ty na inne myÅ›lenie jest lekko mówiÄ…c nie fair. Co by byÅ‚o gdyby rozmowa toczyÅ‚a siÄ™ bez żadnych nicków, lajków i.in. :) Sytuacja odwróciÅ‚a by siÄ™ na mojÄ… korzyść no ale trudno taki los nowego na forum hahaha  :lol:  :D RÄ™ki nie przyÅ‚ożę do budowy waszego imperium kochani :)

Użytkownik rytualnedzialanie edytował ten post 25 sierpnia 2016 - 21:43

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL
Åšmieszny jesteÅ› :) szkoda czasu na ciebie przyjacielu.

• 0

rytualnedzialanie

rytualnedzialanie

Member

• Użytkownik
  • 25 postów

To ty jesteś śmieszny a czasu by ci nie było szkoda gdybym pisał po twojej myśli towarzuszu pyskówek.

• 0

JamesFranek

JamesFranek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 134 postów

DokÅ‚adnie, nie pierwszy i nie ostatni taki na forum, przyjdzie, pogada, zobaczy że nikomu nie zaimponowaÅ‚ i wróci tam gdzie ma poparcie - do Ciemnogrodu. Sorki, nie mam zamiaru obrażać, ale otwórz swój umysÅ‚ na inne teorie, poczytaj choćby AnatomiÄ™ Å»ywienia, a najlepiej BiochemiÄ™, jeÅ›li jesteÅ› taki uczony jakiego zgrywasz to lektura w sam raz dla Ciebie. Pewnie znów odbierzesz to jako atak na Ciebie i zaczniesz rzucać wyzwiskami (bo chyba nie masz Å›wiadomoÅ›ci, że to robiÅ‚eÅ›), jeÅ›li wyczuÅ‚eÅ› na poczÄ…tku sarkazm to dlatego, że on tam byÅ‚, Ci co siÄ™ tutaj wypowiadali majÄ… zupeÅ‚nie odmienne poglÄ…dy niż Ty i majÄ… swoje powody, których ty albo nie znasz, albo nie chcesz przyjąć do wiadomoÅ›ci. 

PoprÄ™ CiÄ™ z jednym, że czÅ‚owiek nie powinien jeść za dużo miÄ™sa, to prawda, dzienne iloÅ›ci biaÅ‚ka powyżej 1g na kg masy ciaÅ‚a (o ile sÄ… dobrej jakoÅ›ci, czyli zwierzÄ™ce) nie majÄ… żadnego pozytywnego skutku, jedynie szereg negatywnych. 

• 0

rytualnedzialanie

rytualnedzialanie

Member

• Użytkownik
  • 25 postów

DokÅ‚adnie, nie pierwszy i nie ostatni taki na forum, przyjdzie, pogada, zobaczy że nikomu nie zaimponowaÅ‚ i wróci tam gdzie ma poparcie - do Ciemnogrodu. Sorki, nie mam zamiaru obrażać, ale otwórz swój umysÅ‚ na inne teorie, poczytaj choćby AnatomiÄ™ Å»ywienia, a najlepiej BiochemiÄ™, jeÅ›li jesteÅ› taki uczony jakiego zgrywasz to lektura w sam raz dla Ciebie. Pewnie znów odbierzesz to jako atak na Ciebie i zaczniesz rzucać wyzwiskami (bo chyba nie masz Å›wiadomoÅ›ci, że to robiÅ‚eÅ›), jeÅ›li wyczuÅ‚eÅ› na poczÄ…tku sarkazm to dlatego, że on tam byÅ‚, Ci co siÄ™ tutaj wypowiadali majÄ… zupeÅ‚nie odmienne poglÄ…dy niż Ty i majÄ… swoje powody, których ty albo nie znasz, albo nie chcesz przyjąć do wiadomoÅ›ci. 

PoprÄ™ CiÄ™ z jednym, że czÅ‚owiek nie powinien jeść za dużo miÄ™sa, to prawda, dzienne iloÅ›ci biaÅ‚ka powyżej 1g na kg masy ciaÅ‚a (o ile sÄ… dobrej jakoÅ›ci, czyli zwierzÄ™ce) nie majÄ… żadnego pozytywnego skutku, jedynie szereg negatywnych. 

Oczywiście że jest to atak - erystyczne zagranie, nie potraficie nic udowodnić - dajcie może jakieś cytowanie z książek bo własnymi słowami nic przekonywującego nie zdołaliście przekazać - gdyby było inaczej mógłbym uznać że sami te wymienione książki przeczytaliście a tak każdy normalny człowiek uzna wasze samozwańcze zapędy za agresywne. W przeciwieństwie do was nikomu nie chcę tutaj zaimponować bo nie próbuje się przypodobać - jak to wy robicie :) Ciemnogród to brak logicznego myślenia w wykonaniu co niektórych :) Nie musisz mnie w niczym popierać chłopcze bo ewidentnie liżesz dupsko swoim kolegom - najprawdopodobniej razem trenujecie w realu.

• 0

Salute!

Salute!

Salute!

• ZasÅ‚użony
  • 1 391 postów

Ja tam sie ciesze, ze wpadl merytoryczny nowy user. Dzieki niemu dowiedzialem sie, ze kipie nienawiscia,  jestem manipulatorem, jestem dziecinny, jestem Hitlerem i potrzebny mi psycholog :) Od dawna czulem, ze ze mna cos nie tak i chcialem isc do lekarza a tutaj dostalem diagnoze zupelnie za darmo i to nie placac ani zlotowki ;)
Czuje, ze jak go mama nakarmi kolacja, to znowu wpadnie i jeszcze mi cos zdniagnozuje za free ;)

• 0

rytualnedzialanie

rytualnedzialanie

Member

• Użytkownik
  • 25 postów

NapiszÄ™ krótko -> TOWARZYSTWO WZAJEMNEJ ADORACJI :) -> nie wiem już nawet w którym momencie normalna rozmowa siÄ™ skoÅ„czyÅ‚a - chyba po tym jak pokazaÅ‚em błędy w myÅ›leniu pana salutuj. Od tego momentu zrobiono ze mnie ostatniÄ… zarazÄ™ :) 

"Ci co się tutaj wypowiadali mają zupełnie odmienne poglądy niż Ty i mają swoje powody, których ty albo nie znasz, albo nie chcesz przyjąć do wiadomości." -> mógłbym je uznać jako słuszne ale gdyby przynajmniej były tutaj przedstawione - mówię o powodach nie poglądach bo na razie dowiedziałem się od was że jesteście mięsożercami z ostrymi trzonowcami :) Najprostsza i najskuteczniejsza metoda zakończenia rozmowy bez podania choć jednego logicznego argumentu -> zarzucić listą lektur i nazwać niedouczonym. To ja chciałbym widzieć wasze douczenie - dajcie mi choć jeden powód bym mógł tak myśleć - zero logicznych argumentów.

• 0

Salute!

Salute!

Salute!

• ZasÅ‚użony
  • 1 391 postów

Nie przesadzaj, ja nic na ciebie nie napisalem a rozmowe zakonczyles ty san tymi epitetami ;)

• 0

upior

upior

Weganka

• Użytkownik
  • 16 postów

Przestańcie proszę! To miało być po prostu przedstawienie się. W życiu nie myślałam, że spowoduję tak zagorzałą dyskusję, że aż trafiła do "gorącego tematu".

Myslę, że nie ma sensu kłócić się czy człowiek jest mięsożercą czy roślinożercą skoro wszyscy sprzeczający się jedzą mięso, które według mnie jest trucizną, ale wiem, że wy macie na ten temat inne zdanie i ani ja was nie przekonam ani wy mnie.

KtoÅ› wczeÅ›niej zapytaÅ‚ dlaczego weganie nie jedzÄ… mleka czy jajek. Nie bÄ™dÄ™ siÄ™ rozpisywać tylko wstawiÄ™ linka do mojego starego bloga, w którym podaÅ‚am kilka informacji http://szalonawegank...p/weganizm.html

Ktoś inny zapytał czy coś suplementuję, myślę, że ta osoba nie śledziła wszystkich moich wypowiedzi bo już pisałam, że biorę B12.

KtoÅ› zapytaÅ‚ o tÅ‚uszcze jakie spożywam. Szczerze powiedziawszy, moja dieta jest bardzo nisko tÅ‚uszczowa. Używam oleje na zimno tÅ‚oczone: rzepakowy, z oliwek, czasami lniany. Oprócz tego jem awokado, dużo orzechów, sÅ‚onecznika i tak dalej. Nigdy nie liczÄ™ kalorii ani iloÅ›ci wartoÅ›ci odżywczych, jem jak jestem gÅ‚odna i to na co mam w danej chwili ochotÄ™. Jestem Å›wiadoma, że wkrótce mogÄ™ być zmuszona to zmienić ponieważ zaczęłam ćwiczyć, ale jak do tej pory dajÄ™ radÄ™ na mojej dotychczasowej diecie, nie zauważyÅ‚am zwiÄ™kszonego Å‚aknienia choć ostatnio zdziwiÅ‚am siÄ™ stajÄ…c na wadze bo ważę prawie o kilo wiÄ™cej. Nie wiem dokÅ‚adnie bo nigdy tego regularnie nie sprawdzam, ale od jakiÅ› 15 lat waga waha mi siÄ™ od 50-52 kg, a ostatnio jak na niÄ… stanęłam wyskoczyÅ‚o mi 52.8, może byÅ‚a zepsuta? 

Jeśli były jeszcze jakieś pytania do mnie to przepraszam, ale pewnie mi umknęły w tej długiej wymianie niezbyt uprzejmych postów.

Pamiętajmy, że jest to blog o kalistenice. Tak a propos, dzięki za poprawienie, myślę, że ten błąd najbardziej pokazuje to, że nie tylko ćwiczenia, ale i słownictwo jest dla mnie bardzo nowe, choć nie ukrywam bardzo ciekawe i z dnia na dzień jestem bardziej oczarowana.

Dodam jeszcze, że Frank Medrano nadal mnie fascynuje pomimo to, iż obejrzaÅ‚am filmiki wstawiane przez niektórych z was i ten  naprawdÄ™ mi siÄ™ spodobaÅ‚, ale Frank zainspirowaÅ‚ mnie przede wszystkim dlatego, że jest weganinem i jest niesamowicie inspirujÄ…cy, jak dla mnie wcale nie musi być najlepszy w ćwiczeniach, jest napewno najlepszy w inspiracji i nie wiem jak on to robi.

A dla tych, którzy nadal uważajÄ…, że nie można ćwiczyć na diecie wegaÅ„skiej podeÅ›lÄ™ tylko stronkÄ™ z informacjami o kilku wegaÅ„skich atletach http://www.greatveganathletes.com/. Niestety lista jest niepeÅ‚na, jest tam tylko kilku z nich, może tych najbardziej znanych choć naszej Oktawi Nowackiej tam nie ma, zresztÄ… Franka też nie, ale jest nasz wegaÅ„ski strong man http://www.greatvega...vegan-strongman

Użytkownik upior edytował ten post 25 sierpnia 2016 - 23:42

• 1

upior

upior

Weganka

• Użytkownik
  • 16 postów

ZapomniaÅ‚am zupeÅ‚nie o roÅ›linnej dietetyce. 29 sierpnia bÄ™dzie webinar o budowaniu sylwetki na diecie roÅ›linnej https://strefarozwoj...754.1470842434 

Webinar ten bÄ™dzie prowadzony przez Damiana Parola http://www.damianparol.com/

• 0

Salute!

Salute!

Salute!

• ZasÅ‚użony
  • 1 391 postów

A jaki jest twoj stosunek do GMO? Weganie chyba sila rzeczy jedza duzo GMO?

• 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1 017 postów
  • LokalizacjaSieradz

Przestańcie proszę! To miało być po prostu przedstawienie się. W życiu nie myślałam, że spowoduję tak zagorzałą dyskusję, że aż trafiła do "gorącego tematu".

Myslę, że nie ma sensu kłócić się czy człowiek jest mięsożercą czy roślinożercą skoro wszyscy sprzeczający się jedzą mięso, które według mnie jest trucizną, ale wiem, że wy macie na ten temat inne zdanie i ani ja was nie przekonam ani wy mnie.

KtoÅ› wczeÅ›niej zapytaÅ‚ dlaczego weganie nie jedzÄ… mleka czy jajek. Nie bÄ™dÄ™ siÄ™ rozpisywać tylko wstawiÄ™ linka do mojego starego bloga, w którym podaÅ‚am kilka informacji http://szalonawegank...p/weganizm.html

Ktoś inny zapytał czy coś suplementuję, myślę, że ta osoba nie śledziła wszystkich moich wypowiedzi bo już pisałam, że biorę B12.

KtoÅ› zapytaÅ‚ o tÅ‚uszcze jakie spożywam. Szczerze powiedziawszy, moja dieta jest bardzo nisko tÅ‚uszczowa. Używam oleje na zimno tÅ‚oczone: rzepakowy, z oliwek, czasami lniany. Oprócz tego jem awokado, dużo orzechów, sÅ‚onecznika i tak dalej. Nigdy nie liczÄ™ kalorii ani iloÅ›ci wartoÅ›ci odżywczych, jem jak jestem gÅ‚odna i to na co mam w danej chwili ochotÄ™. Jestem Å›wiadoma, że wkrótce mogÄ™ być zmuszona to zmienić ponieważ zaczęłam ćwiczyć, ale jak do tej pory dajÄ™ radÄ™ na mojej dotychczasowej diecie, nie zauważyÅ‚am zwiÄ™kszonego Å‚aknienia choć ostatnio zdziwiÅ‚am siÄ™ stajÄ…c na wadze bo ważę prawie o kilo wiÄ™cej. Nie wiem dokÅ‚adnie bo nigdy tego regularnie nie sprawdzam, ale od jakiÅ› 15 lat waga waha mi siÄ™ od 50-52 kg, a ostatnio jak na niÄ… stanęłam wyskoczyÅ‚o mi 52.8, może byÅ‚a zepsuta? 

Jeśli były jeszcze jakieś pytania do mnie to przepraszam, ale pewnie mi umknęły w tej długiej wymianie niezbyt uprzejmych postów.

Pamiętajmy, że jest to blog o kalistenice. Tak a propos, dzięki za poprawienie, myślę, że ten błąd najbardziej pokazuje to, że nie tylko ćwiczenia, ale i słownictwo jest dla mnie bardzo nowe, choć nie ukrywam bardzo ciekawe i z dnia na dzień jestem bardziej oczarowana.

Dodam jeszcze, że Frank Medrano nadal mnie fascynuje pomimo to, iż obejrzaÅ‚am filmiki wstawiane przez niektórych z was i ten  naprawdÄ™ mi siÄ™ spodobaÅ‚, ale Frank zainspirowaÅ‚ mnie przede wszystkim dlatego, że jest weganinem i jest niesamowicie inspirujÄ…cy, jak dla mnie wcale nie musi być najlepszy w ćwiczeniach, jest napewno najlepszy w inspiracji i nie wiem jak on to robi.

A dla tych, którzy nadal uważajÄ…, że nie można ćwiczyć na diecie wegaÅ„skiej podeÅ›lÄ™ tylko stronkÄ™ z informacjami o kilku wegaÅ„skich atletach http://www.greatveganathletes.com/. Niestety lista jest niepeÅ‚na, jest tam tylko kilku z nich, może tych najbardziej znanych choć naszej Oktawi Nowackiej tam nie ma, zresztÄ… Franka też nie, ale jest nasz wegaÅ„ski strong man http://www.greatvega...vegan-strongman

Ten sam zawodnik, rok później. Jedna z moich pierwszych motywacji. Technika przede wszystkim. ;)

• 0

rytualnedzialanie

rytualnedzialanie

Member

• Użytkownik
  • 25 postów

Budowanie masy mięśniowej kojarzy się jedynie z żelastwem - a tu proszę: 10kg mięśnia w rok treningów kalistenicznych

https://youtu.be/WKEgHKOvYTE

http://www.rekompozy...aturalnego.html

Nie ważne czy trenował by on pod okiem najlepszych specjalistów kulturystycznych na siłowni - zdobył by maksymalnie z 25% więcej mięśni...

WiÄ™kszość trenujÄ…cych na siÅ‚owni myÅ›li że jeÅ›li waga idzie do góry to znaczy że budujÄ… czystÄ… masÄ™ mięśniowÄ… a później okazuje siÄ™ że to co "zbudowali" odżywkami to w jakieÅ› 80% masa tÅ‚uszczowa. Na youtube jeÅ›li ktoÅ› poleca jakieÅ› suplementy ma na koszulce nazwÄ™ firmy itd. i mówi że jest naturalny to wiec że coÅ› siÄ™ dzieje :) Tzn. oszukuje potencjalnych klientów - oni wierzÄ… mu że da siÄ™ zdobyć takÄ… masÄ™ jak on naturalnie - a prawda jest taka że pomaga sobie sterydami - robi on to dla wÅ‚asnych korzyÅ›ci finansowych - dziÄ™ki niemu firma zdobywa wiÄ™cej klientów.

Każdy kolejny rok treningów to możliwość maksymalnego wzrostu wagi mięśni całego ciała o max wzrost wagi mięśni całego ciała roku poprzedniego / 2.

Początkujący da rade w pierwszym roku ćwiczeń przybrać np. 10kg mięśni - drugi rok ćwiczeń da radę zdobyć 5 kg i tak dalej - jesteśmy genetycznie ograniczeni. - oczywiście jeśli każdy rok został maksymalnie wykorzystany (dieta i trening).

Przez pierwszy rok treningów jesteśmy w stanie zdobyć tyle mięśni ile przez kolejne mniej więcej 4 lata - ale sama masa mięśniowa to nie wszystko.

Wiadomo że nie należy wrzucać każdego do jednego worka i niektórzy mają grube nadgarstki, są wysocy - oni będą zdobywać większą masę mięśniową na rok.

Użytkownik rytualnedzialanie edytował ten post 26 sierpnia 2016 - 12:21

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdaÅ„sk

Ten sam zawodnik, rok później. Jedna z moich pierwszych motywacji. Technika przede wszystkim. ;)

Ten Simonster to Kozak :) Mega! Też mam to samo podejście do sportu od samego początku. Nawet jak robiłem pompki o ścianę to żyleta z ciałem i pozycją. Mam wrażenie, że mi się to teraz odpłaca bo nawet tak patrząc na tej siłce to techniczne jestem lepszy niż większość tam ćwiczących co robią półruchy, kipingi i inne oszustwa, żeby sobie ułatwić ;)

• 1

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1 017 postów
  • LokalizacjaSieradz

Budowanie masy mięśniowej kojarzy się jedynie z żelastwem - a tu proszę: 10kg mięśnia w rok treningów kalistenicznych

https://youtu.be/WKEgHKOvYTE

http://www.rekompozy...aturalnego.html

Nie ważne czy trenował by on pod okiem najlepszych specjalistów kulturystycznych na siłowni - zdobył by maksymalnie z 25% więcej mięśni...

WiÄ™kszość trenujÄ…cych na siÅ‚owni myÅ›li że jeÅ›li waga idzie do góry to znaczy że budujÄ… czystÄ… masÄ™ mięśniowÄ… a później okazuje siÄ™ że to co "zbudowali" odżywkami to w jakieÅ› 80% masa tÅ‚uszczowa. Na youtube jeÅ›li ktoÅ› poleca jakieÅ› suplementy ma na koszulce nazwÄ™ firmy itd. i mówi że jest naturalny to wiec że coÅ› siÄ™ dzieje :) Tzn. oszukuje potencjalnych klientów - oni wierzÄ… mu że da siÄ™ zdobyć takÄ… masÄ™ jak on naturalnie - a prawda jest taka że pomaga sobie sterydami - robi on to dla wÅ‚asnych korzyÅ›ci finansowych - dziÄ™ki niemu firma zdobywa wiÄ™cej klientów.

Każdy kolejny rok treningów to możliwość maksymalnego wzrostu wagi mięśni całego ciała o max wzrost wagi mięśni całego ciała roku poprzedniego / 2.

Początkujący da rade w pierwszym roku ćwiczeń przybrać np. 10kg mięśni - drugi rok ćwiczeń da radę zdobyć 5 kg i tak dalej - jesteśmy genetycznie ograniczeni. - oczywiście jeśli każdy rok został maksymalnie wykorzystany (dieta i trening).

Przez pierwszy rok treningów jesteśmy w stanie zdobyć tyle mięśni ile przez kolejne mniej więcej 4 lata - ale sama masa mięśniowa to nie wszystko.

Wiadomo że nie należy wrzucać każdego do jednego worka i niektórzy mają grube nadgarstki, są wysocy - oni będą zdobywać większą masę mięśniową na rok.

Rich Piana (wiadomo - steryd) zdobył 23 kg. czystych mięśni w rok, także nie mów że się nie da. :P Wiadomo na początku zawsze wszystko idzie super do przodu, masa, rzeźba, siła, wytrzymałość. Pierwszy rok treningów to jest normalnie tak jakbyś miał jakiś naturalny steryd w organizmie. :D

• 1

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdaÅ„sk

Pierwszy rok treningów to jest normalnie tak jakbyÅ› miaÅ‚ jakiÅ› naturalny steryd w organizmie. :D

Jakbyś? :D Przecież masz naturalny steryd w organiźmie :D :D (chyba, że nie wyczułem ironii to przepraszam) ;)

PS. I uważaj na wchodzenie w dyskusję z tym gościem. Ewidentnie przyszedł tutaj robić tylko dym i nic więcej :)

• 2

Salute!

Salute!

Salute!

• ZasÅ‚użony
  • 1 391 postów

Nie wiedzialem, ze Simonster to wegus, tak od poczatku czy tez jak Medrano czy Baboumian przeszedl za przyslowiowe dutki zeby sie stac ikona?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych