Ja się tam nie znam na figurach i innych tam ale z tego co wiem Kura już nie raz wygrywał zawody w SW więc raczej musi być dobry w tym co robi ciekawe czemu Ci co tak wiecznie pilnują techniki sami nie pojadą i nie zdobędą pierwszego miejsca ?
Myślę, że czasami nie wygrywają choćby dlatego, że oceniający, zamiast patrzeć na perfekcyjną technikę, a co za tym idzie znacznie znacznie większą trudność ćwiczenia patrzą nie raz na to kto więcej zrobi fikołków i skoków w powietrzu jak orangutan.
Po za tym takie aspekty techniczne przy froncie, planche czy jakimś innym statyku mogą być nie zauważalne dla niewprawnego oka, spojrzy taki na fronta u dwóch kolesi i powie o tu front i tu front, a w trudności może być to całkowicie co innego, choćby przez ugięcie rąk czy ściąganie łopatek itp.
Był już na naszym forum wywiad z Matteo Spinazzola, u którego na zawodach nie doceniono siłowych technicznie dobrych i ciężkich pozycji, bo na oceniających większe wrażenie robiły skakanie po drążkach i jakieś rewolucje w powietrzu. Dlatego zrezygnował z takich zawodów.
zresztą odsyłam do tego wywiadu, na samym końcu jest jego wypowiedź na temat tych zawodów.
http://kalistenikapo...uis-spinazzola/