Ja bym mu dał bardziej 15%, ale fakt że nie u każdego tłuszcz się rozkłada tak samo plus słabo wykształcone mięśnie brzucha nawet pod znikomą warstwą tłuszczu nie będą dobrze widoczne. A Ty Merfi jak na nie ćwiczenie pod sylwetkę i nie odchudzanie i tak wyglądasz dobrze i zrobiłeś świetną przemianę ![]()
Zaloguj się Zarejestruj się
Lecimy z gimnastyką! Mokre sny o sylwetkach (Merfi84)
Posted 06 November 2016 - 15:55 PM
Posted 06 November 2016 - 16:03 PM
No zrobiłem research i na ang stronach podają mniej więcej 15% mu. Piłkarze przecież też robią typową siłówkę, może wycisk na klate im nie potrzebny ale siła brzucha już bardzo bo z niej pochodzi duża część mocy strzału.
Posted 06 November 2016 - 16:05 PM
Posted 06 November 2016 - 16:10 PM
A tak jeszcze odnośnie treningu piłkarzy mi się przypomniało to wrzucę bo siada pod nasze forum, może merfi się nie obrazi że zaśmiecam mu dziennik ![]()
Szacun dla Piszczka, 8MU a wielki chłop do tego mega szybki, silny no i jak widać siła nie tylko bezwględna ![]()
Posted 06 November 2016 - 16:24 PM
Posted 06 November 2016 - 16:55 PM
No nazwa dziennika zobowiązuje xD
Posted 06 November 2016 - 17:04 PM
Mówisz o swoich podopiecznych Merfi, to oznacza że zrobiłeś sobie uprawnienia trenerskie? Kiedyś pisałeś, że zamierzasz takowe zrobić o ile dobrze pamiętam.
E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.
Posted 06 November 2016 - 17:12 PM
Posted 06 November 2016 - 17:39 PM
Nie spotkałem się jeszcze z kursem za 100 zł, co najwyżej ze szkoleniami. W sumie to nie wiem jak to wygląda prawnie, ale na pewno gdybyś chciał pracować na jakichś siłowniach to papier będzie wymagany - a myślałem że planujesz iść w tym kierunku. Poza tym zawsze rozszerzyłbyś swoją wiedzę o nowe metody - w tym również w żywieniu. Nawet jeśli interesuje Cię wyłącznie dieta tłuszczowa to również są i w tym kierunku szkolenia (np. u Piotrkowicza, który stosuje tę dietę do kulturystycznych treningów). Trzymam kciuki za dalszy rozwój, gratuluję również sukcesów u podopiecznych.
E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.
Posted 06 November 2016 - 17:40 PM
Generalnie zamierzam iść na medycynę bo mnie bardzo wciągnęły kwestie zdrowia ale to dopiero po 40 chyba będę miał czas
Zobaczymy
No to 10 lat wyjęte z życia ![]()
Ale życzę powodzenia ![]()
Posted 06 November 2016 - 19:12 PM
Co do kursów to na 99% dowiesz się samych banialuków i bzdur szerzonych przez mainstream. Wole czytać książki i uczyć się samemu. Piotrkowicz z tego co kojarzę też mówi o liczeniu kalorii więc jak dla mnie nie rozumie do końca tego sposobu żywienia. Tak czy siak póki co wole książki i własne doświadczenie niż kursy. Może się to za jakiś czas zmieni. Zobaczymy
Praca na siłowni czy w roli takiego typowego trenera mnie nie interesuje wiec nie wiem co oni wymagają. Jak idę z kimś indywidualnie na trening to moja sprawa i nic siłowni do tego
Dzięki chłopaki za słowa wsparcia. Nigdy nie zapomnę, że to forum, Salute i wiele innych osób w tym i Wy - zmieniliście moje podejście do sportu i żywienia. Serio. Dzięki Wam jestem tu gdzie jestem i za to wdzięczność 200%
Posted 08 November 2016 - 02:31 AM
Ja chodzę na pomiary w jedno to samo miejsce na wagę z tymi prądami. Zdjęcia można naprawdę zrobić tak i siak. Światło cień i te sprawy. Zobacz tu
https://www.instagra.../p/BGgylQqvpYl/
Zresztą to jest mało istotne. Czy jedna maszyna Ci pokaże 12 a druga 10. Ja się mierze na tej samej i BF stoi mi w miejscu już od przynajmniej roku także tyle mnie interesujenie mam parcia na liczby. Dziele się progresem i już. A walkę na niższy BF zostawiam młodym chłopcom dla których to jest często ważniejsze niż zdrowie czy samopoczucie
Ale wierz czy nie, taka waga jest obarczona sporym błędem, zgodnosc okolo 96%.
Najlepiej ważyć sie metoda hydrostatycza - pomiar dokonuje sie pod woda badz skanowanie DEXA ktory jest nieco lepiej podaje dane niz powyzsza metoda hydrostatycza
Skanowanie DEXA mierzy bezposriednio ilosc tluszczu w organizmie, i nie szacuje ja w oparciu o inne pomiary.
DEXA stosuje sie rowniez do pomiaru gestosci mineralnej kosci.
Najlepiej zbadac na obu aparaturach, najpierw na swojej lazienkowej, a nastepnie na DEXA, dzieki temu obliczysz margines bledu. Wystarczy ze raz pojdziesz zmierzyc na DEXA, bo do tanich takie mierzenie nie nalezy.
Ale pamietaj, waz sie zawsze nawodniony, o tej samej porze, przed idz do toalety, zmocz stopy recznikiem, aby przewodzenie bylo lepsze, waga musi stac na rownej i twardej powierzchni
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Posted 08 November 2016 - 08:36 AM
Serio - ja nie mam aż takiego parcia na liczby
Czuje się dobrze tak jak jest, a pomiary robię tylko i wyłącznie aby badać jak zmienia mi się masa mięśniowa. Po nic więcej. Nie robię tego też w domu na domowej wadze tylko w gabinecie dietetycznym. Ogólnie temat się rozkręcił zupełnie nie w tą stronę, w którą miał ![]()
Posted 09 November 2016 - 21:02 PM
Ja chodzę na pomiary w jedno to samo miejsce na wagę z tymi prądami. Zdjęcia można naprawdę zrobić tak i siak. Światło cień i te sprawy. Zobacz tu
https://www.instagra.../p/BGgylQqvpYl/
Zresztą to jest mało istotne. Czy jedna maszyna Ci pokaże 12 a druga 10. Ja się mierze na tej samej i BF stoi mi w miejscu już od przynajmniej roku także tyle mnie interesujenie mam parcia na liczby. Dziele się progresem i już. A walkę na niższy BF zostawiam młodym chłopcom dla których to jest często ważniejsze niż zdrowie czy samopoczucie
no jesteś tu opór zalany,
krótki artykuł dla ciebie
http://evidencebf.bl...zetelnosci.html
Posted 09 November 2016 - 23:21 PM
Dzięki "fotoRado" za opinię, artykuł i w ogóle Twój wkład w ten dziennik ale już weź idź sobie tak jak prosiłem gdzie indziej swoje mądrości rozsyłaj ![]()
A tak przy okazji dla reszty chciałem się pochwalić bo dopiero co napisałem, że czas się wziąć za MU bo wstyd, że jeszcze nie umiem, a tu dzisiaj podchodzę do drążka, próbuję i jest!
Oszukany i z kippingiem ale w KOŃCU chyba zajarzyłem jak powinien wyglądać ten ruch i w zasadzie wydaje mi się teraz to dużo prostsze niż do teraz. Tak czy siak ciesze się i zacznę pracować nad tym żeby było czysto i ładnie, a nie bujaka
Tak czy siak wyczyn tutaj:
https://www.instagra.../p/BMmC82Ajqws/
Jak ktoś coś ma mądrego i konstruktywnego do napisania to dawać. Na co zwrócić uwagę najbardziej apropos techniki czy innych szczegółów ![]()
Pozdrowionka!
Posted 10 November 2016 - 08:49 AM
Posted 10 November 2016 - 08:52 AM
Rób od razu z prostych rąk. Nie ma co utrwalać złych nawyków. I ja robiłbym od razu po pierwszym bujnięciu. Po co tracić siły
Czyli maksymalny wyprost i wtedy w ruchu w tył dopiero zgięcie rąk? Spróbuję chociaż mam ciągle małe problemy z tym lewym barkiem i pewno dlatego go tak odruchowo "asekuruje" ![]()
Posted 10 November 2016 - 09:31 AM
Posted 21 November 2016 - 13:11 PM
Hej!
Niestety w zeszłym tygodniu doznałem jakiegoś urazu około kręgosłupowego. Byłem w szpitalu - wszystko z samych kręgosłupem mechanicznie ok i neurologicznie też więc najprawdopodobniej coś sobie naciągnąłem przy dynamicznych próbach MU. W każdym razie już prawie przeszło i chodzę znowu ćwiczyć ale na 2 tygodnie odpuszczam sobie ciężary, żeby cokolwiek mi się tam naciągnęło - miało czas się zregenerować. Wróciłem sobie do stania na rękach, ćwiczę MU oraz rozciągam się i robię mobilność. Tutaj trochę lepiej wyczyszczone wydaje mi się ale jak ktoś ma jeszcze jakieś uwagi to dawać ![]()
https://www.instagra.../p/BM9mK_MjIy7/
Pozdrowionka!
Posted 21 November 2016 - 19:43 PM
jako progresję możesz wprowadzić już normalny pod względem tempa negatyw ale w idealnej sylwetce. A faza koncentryczna bez zmian
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report