Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Dziennik treningowy na rok 2016

• Please log in to reply
350 replies to this topic

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

32 serie po 10 sekund holdu? To strasznie dużo, opowiedz coś o tym treningu :)

Na treningach pod fronta skupiasz się głównie na trzymaniu fronta? czy też na wznosach i innych ćwiczeniach? Robisz jeszcze negatywy? 

Ja mam ostatnio stagnacje, może i nauczyłem się podciągać we froncie ale nadal nie mogę zwiększyć długości trzymania, nie wiem o co chodzi xd

Niezły victorian, ja trzymam z jedną noga i tu tez stagnacja, wiesz może jakimi ćwiczeniami wzmocnić się pod niego? 

• 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz

32 serie po 10 sekund fulla? 

Od czasu zakupu poręczy już się nie bawię w inne wersje, tylko fulla robię. :)

• 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz

Dzisiaj już mam zakwasy jak nigdy, także jutro i pojutrze tylko baza (dipy i podciąganie), ale w czwartek/piątek będzie znowu ostro front lever katowany. Wstawię filmiki na instagrama to zobaczycie co teraz już potrafię. :P

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

32 serie trzymać fronta po 10 sekund? Wydaje mi się to aż niemożliwe xd 

To jak tym victorianem? xd

• 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz

32 serie trzymać fronta po 10 sekund? Wydaje mi się to aż niemożliwe xd 

To jak tym victorianem? xd

Tylko że wiesz ja to robiłem przez dłuższy czas, nie mierzyłem przerw ani nic z tych rzeczy, po prostu puściłem muzykę i jak już czułem że dam radę kolejne 10 sekund to podchodziłem do poręczy i trzymałem. Teraz na ogromnych zakwasach najszerszym chwytem jaki mogę mieć trzymam kilka sekund fulla także progres wleciał niesamowity przez te kilka dni katowania fronta non-stop. :P Victorian u mnie cienko, bo nie miałem gdzie go robić, a teraz jak mam poręcze to robiłem go tylko kilka razy, całkowicie skupiłem się na front leverze, myślę, że jak już będę kozakiem we froncie to victorian automatycznie stanie się dla mnie trochę łatwiejszy. Jaram się tym, że nagle front stał się taki łatwy dla mnie i nawet zastanawiałem się czy ograniczyć treningi podciągania z obciążeniem na rzecz front levera, ale jakoś nie umiałbym ćwiczyć samej statyki, więc nadal będę ćwiczył wytrzymałościowo z 20 kg. :P

• 1

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz

Szeroki front lever (na rozporowym drążku niestety szerzej już nie mogę, za jakiś czas drążki na podwórku będą znowu dostępne i wtedy pokaże prawdziwą szerokość :P) na 4 palcach - https://www.instagra...henics_addicted

Edit:

Wiem, że forma nie jest zbyt dobra, ale w końcu to tylko 4 palce, nigdy tego nie próbowałem także sądzę, że jak na pierwszy raz nie jest tragicznie. Na pewno dodam taki chwyt do swojego treningu fronta i wkrótce będzie lepiej. ;)

• 1

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Szeroki front i to na kilku palcach, jest moc xd 

• 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz
Na pełnym chwycie wszystkimi palcami już nie jest dla mnie wyzwaniem więc teraz pora na zmniejszanie liczby palców. Na środkowych muszę się nauczyć, ale jest ciężko. :P
  • 0

JamesFranek

JamesFranek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,134 posts

Ja na środkowych nawet nie zawisnę  :lol:  Propsy :)

• 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz

Zabawa we froncie. Mógłbym lepiej i dłużej, ale jutro chcę nagrać fajny filmik więc muszę zostawić sobie trochę sił. :P Pieprzone luźne spodnie, przez nie mój front wygląda na niepoprawnego technicznie, bo niby nogi mam za wysoko, a to tylko spodnie tak odstają. Jutro muszę założyć jakieś inne. xD Macie link: https://www.instagra...henics_addicted

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Nie patrzyłem na spodnie a na stopy, miałeś go zawyżonego xd Nie chce mi się coś wierzyć że trzymasz tyle serii po 10 sekund, musiałbyś na świeżo trzymać z 15-18 sekund ;D 

• 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz
Ziom miejsce z którego nagrywasz też ma znaczenie, ale no co kłócił się nie będę. ;) Dziś będzie coś ekstra to zobaczysz. :D
  • 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 posts

Mi tam się podoba. Powiedz no ziom w ile czasu doszedłeś do full FL? :) Dajesz radę

• 0

JamesFranek

JamesFranek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,134 posts

Wygląda bardzo lekko, a przecież to trudny element ;)

• 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz

Mi tam się podoba. Powiedz no ziom w ile czasu doszedłeś do full FL? :) Dajesz radę

Już kiedyś nauczyłem się fulla, ale potem nie chciało mi się ćwiczyć elementów i przestałem je ćwiczyć, teraz żeby znowu dojść do fulla to ćwiczyłem 2 albo 3 miesiące (nie pamiętam dokładnie kiedy wznowiłem treningi pod elementy :P). Ogólnie to podciąganie z obciążeniem dużo daje i teraz mogę przestać ćwiczyć fronta nawet na rok, ale dzięki podciąganiu to wrócę do formy po miesiącu ćwiczeń pod fronta. Także jak chcesz się nauczyć fronta to podciągaj się i ćwicz pod fronta, ja robiłem mnóstwo ćwiczeń po prostu katowałem się na maksa na każdym treningu, robiłem to na co miałem jeszcze siłę, a jak już nie miałem siły to robiłem to od nowa tylko, że z gumą odciążającą. :D

@Bejek

Technika na tym filmiku nie była idealna, ale to dlatego, że przytrzymanie fronta jest już dla mnie łatwe, ale takie kombosy we froncie to już co innego, najpierw kilka sekund fulla, potem machanie nogami i znowu króciutkie przytrzymanie fulla, do takich kombosów potrzeba dużo siły. Dzisiaj wstawię filmik w innych spodniach które nie odstają i w koszulce bez rękawów, więc zobaczysz że to tylko przez spodnie było. :P

Wygląda bardzo lekko, a przecież to trudny element ;)

Trzymanie jest łatwe, kombosy już takie łatwe nie są. :D

• 1

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 posts

Dzięki! czekam na dalsze pokazy fronta. Dopinguje mnie to :) Kupiłem takie same poręcze jak ty. Głównie do dipów potrzebuję ale i fronta jak pokazujesz można walnąć. Fajny sprzęt

• 1

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz

Dzięki! czekam na dalsze pokazy fronta. Dopinguje mnie to :) Kupiłem takie same poręcze jak ty. Głównie do dipów potrzebuję ale i fronta jak pokazujesz można walnąć. Fajny sprzęt

Bardzo fajny sprzęt, według mnie to najlepiej wydane 214 zł. w moim życiu, w ciągu kilku dni dzięki tym poręczom niesamowicie progresowałem we front leverze, a to jest warte dla mnie dużo więcej niż jakieś durne 214 zł. :P Do dipów z obciążeniem też ich używam jak mi się nie chce zejść do piwnicy ćwiczyć to robie sobie trening w pokoju, bo już nawet pas i ciężarki mam w pokoju, to się nazywa uzależnienie, każdego dnia zasypiać obok żelastwa i poręczy. :D Ogólnie te poręcze mają mnóstwo zastosowań, można na nich zrobić victorian cross, impossible dip, front/back lever, planche, handstand, a jak się je rozłoży szeroko to i maltese, ale niestety póki co większość z tych skillsów jest po za moim zasięgiem, ale kiedyś będę lajtowo wykonywał je wszystkie. ^^

Dzisiaj wieczorkiem (późnym wieczorkiem) pojawią się dwa filmiki z front leverem, jeden będzie pokazywał ostatnią serię podczas treningu fronta (32 serie po 10 sekund), a drugi będzie pokazywał moje kombo jakie wykonałem przed treningiem w ramach rozgrzewki. Ale najpierw muszę pobrać program do obróbki filmów i jakoś ładnie to obrobić bo te filtry z instagrama są kijowe i brzydko to wygląda. :P

• 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz

Niestety program okazał się lipny i filmiki są tylko z filtrem instagrama. Możecie obczaić, w tym w którym trzymam fronta 12 sekund forma kijowa, bo była to ostatnia seria (tak wiem ciągle wymówki xd za tydzień pokażę fronta na świeżo :P), a jak robię combo chyba forma nie była taka zła, sami oceńcie. :P

https://www.instagra...enics_addicted/

• 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 posts

No ja jestem dopiero na etapie band knees więc ciężko mi oceniać. Dla mnie spoko. Łokcie są zablokowane i jest trzymka

• 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz

Od dziś wolne do poniedziałku, potrzebuję konkretnego resetu dla mięśni. W poniedziałek prawie prawie 100 powtórzeń z 20 kg. w podciąganiu i 30 podciągnięć na jednej ręce (po 15 na rękę), wczoraj prawie 100 powtórzeń z 20 kg. w dipach. Teraz przez te kilka dni odpocznę od fronta i w ogóle od treningów, a w poniedziałek przy*****ole konkretnie ze zmienionym planem (delikatne zmiany) i nowymi siłami! ;)

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users